HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.02.2009 | Marcel Doubek | A-tým

Čtyřminutovka třetí části rozhodla o výhře Zubrů

Pelhřimovští hokejisté pokračují v herní mizérii domácích zápasů, když nestačili na přerovské Zubry a vzhledem k výhře Velkého Meziříčí si zkomplikovali situaci v boji o záchranu. Přerov o svém vítězství rozhodl během čtyř minut třetí dvacetiminutovky, když do té doby nerozhodný stav zvrátil třemi góly.

Pelhřimov

01.02.2009
17:00
1:4
(0:1, 1:0, 0:3)
Přerov
Branky a nahrávky: 21. Pelán (Plachý, Heřman) - 8. Faltýnek (Kočara), 50. Kohút (Halouska), 52. Martinák (Hanák), 54. Korčák (Ryšánek, Kolář). Rozhodčí: Němec - Blažek, Paulík. Vyloučení: 4:6, navíc Pala (PRE) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 380. Střely na branku: 25:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

PEL: Kaiseršot - Meloun, Zelený, Plch, Rusnák, Krpálek, Vácha - Pelán, Plachý, Hadrava - Moucha, Anderle, Kubát - Kočan, Heřman, Votápek

PRE: Sedlář - Faltýnek, Pala, Kubala, Novák, Ryšánek, Halouska - Kočara, Sprušil, Menšík - Martinák, Staša, Hanák - Korčák, Kohút, Kolář - Kupec

Spartak nastoupil od utkání bez nemocného kapitána Tecla a byl to zpočátku on, kdo se tlačil více do útoku. Ovšem žádná větší šance z této převahy nevznikla. V 8. minutě tak udeřilo na druhé straně. Kočara našel přihrávkou v útočném pásmu volného Faltýnka a ten střelou do protipohybu Kaiseršota otevřel gólový účet zápasu. Domácí mohli odpovědět v 11. minutě, když se řítil v početní výhodě po sklepnutí Pelána sám na Sedláře Plachý, ale jeho střela mířila pouze nad branku. O tři minuty později měli Pelhřimovští další příležitost k vyrovnání, když se před branku Přerova prokličkoval Anderle, který ještě přihrával Mouchovi, jehož bekhendový pokus však Sedlář zneškodnil.

Pelhřimov vstupoval do druhé dvacetiminutovky s výhodou jednoho muže v poli a tu se mu povedlo využít. Plachý přihrával před branku Pelánovi, od jehož hokejky se puk odrazil do jeho výstroje, od níž se puk putoval za záda Sedláře. Domácí byli první polovinu druhé části lepším týmem, ale vytvořené příležitosti nedokázali zužitkovat. Od půle zápasu pak převzali iniciativu hosté, ovšem Kaiseršot jejich střelecké pokusy kryl. Největší šanci měl ve 34. minutě Sprušil, ale domácí brankář si proti jeho střele dobře vyjel a zneškodnil ji.

Třetí dvacetiminutovka pokračovala v duchu konce té předchozí. Přerovští se tlačili dopředu a domácí se spíše bránili. Dobrou příležitost Zubrů měl ve 48. minutě v přesilovce z blízka Kočara, ale z tohoto souboje vyšel vítězně domácí gólman. V polovině třetí části byl však již Kaiseršot bezmocný, když Kohútovi stačilo do Halouskovi přihrávky pouze nastavit hůl. O minutu a šest sekund později vedli hosté již o dva góly, to když se z kruhů střelou mezi Kaiseršotovi betony prosadil Martinák. Definitivní hřebíček do rakve domácích zabili Přerovští v početní výhodě v 54. minutě, když se k puku dostal Korčák na kterého již zívala prázdná branka.

Souboj Spartaku s Přerovem nabídl spíše podprůměrnou druholigovou podívanou. Hosté zvítězili přeci jen asi zaslouženě, jelikož přeci jen byli o trochu lepším týmem.