HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
25.01.2009 | Marcel Doubek | A-tým

Jestřábi vyhráli v Pelhřimově i podruhé a přeskakují Spartak v tabulce

Pelhřimovští hokejisté ani druhé domácí utkání nadstavby nezvládli. Po vysoké prohře s Šumperkem tentokrát inkasovali sedm branek od dalšího loňského prvoligisty Prostějova. Spartak, vyjma začátku druhé třetiny, musel po celý zápas dotahovat náskok svého soupeře.

Pelhřimov

25.01.2009
17:00
5:7
(0:2, 3:4, 2:1)
Prostějov
Branky a nahrávky: 22. Hrbatý (Rusnák), 23. Plachý (Kašpar), 31. Kubát (Hrbatý), 53. Tecl (Plachý), 59. Plachý (Tecl) - 1. Novák (Holuša, Janečka), 3. Janečka (Novák, Skokan), 24. Holuša (Novák), 25. Hlouch (Dostál, Skokan), 34. Raymond (Sedlář), 38. Hlouch (Buček), 41. Hlouch (Skokan). Rozhodčí: Doskočil - Svoboda, Paulík. Vyloučení: 7:4, navíc Rusnák (PEL) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 450. Střely na branku: 31:34. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4, 3:4, 3:7, 5:7.

PEL: Linhart - Meloun, Kašpar, Rusnák, Plch, Bílek, Vácha, Krpálek - Heřman, Plachý, Tecl - Hrbatý, Pelán, Kubát - Kočan, Hadrava, Votápek

PRO: Tuček - Paška, Kolibár, Buček, Staněk, Jedlička - Hlouch, Skokan, Dostál - Janečka, Holuša, Novák - Raymond, Sedlář, Vlk - Cik, Berčák

Lepší vstup do zápasu si snad ani hosté přát nemohli. Již v první minutě propadla Linhartovi do sítě lehká střela Nováka. O dvě minuty později to bylo již o dvě branky. Novák pěknou kličkou obelstil obránce a následně přihrál před branku volnému Janečkovi, jehož střela skončila za zády Linharta. Na dva góly Jestřábů mohl v 5. minutě odpovědět domácí Plachý, jenž si obhodil beka, ale jeho následná bekhendová střela se mezi tři tyče nevešla. Zbytek první dvacetiminutovky se hrál spíše pod taktovkou Prostějova, ale žádná větší šance se na jedné či druhé straně nevyskytla.

Scénář z počátku první části se opakoval i na začátku té druhé, ovšem oba týmy si vyměnily role. Ve 22. minutě při hře čtyři na čtyři vypálil od modré Rusnák a Hrbatý Tučkem vyraženou střelou uklidil z úhlu do branky. O minutu později již bylo vyrovnáno. Po Kašparově střele od modré vzniknul před hostující brankou závar, ve kterém se nejlépe zorientoval Plachý a nikým neatakován již v poklidu uklidil puk do sítě. Brankové hody pokračovaly i nadále, hosté na dva góly Spartaku odpověděli stejnou kartou. Nejprve dostal v obraném pásmu Spartaku až příliš prostoru Holuša, který si vybruslil až před Linharta a střelou k tyči poslal hosty opět do vedení. Ve 25. minutě pak po chybě domácí obrany zůstal před Linhartem úplně volný Hlouch, jenž přesným zakončením vrátil hostům dvougólové vedení. Odpověď Pelhřimovských přišla v polovině zápasu, Hrbatý našel pěknou přihrávkou za kruhy stojícího Kubáta, který střelou nad vyrážečku Tučka snížil na jednogólový rozdíl. Jestřábi však i tentokrát dokázali na gól domácích zareagovat. Sedlář našel zpoza branky před brankou stojícího Raymonda a ten z blízkosti prostřelil Linharta. Další možnost ke skórování měli hosté ve 38. minutě, kdy měli možnost početní výhody pět na tři. V ní měl nejprve dobrou šanci Holuša, ale Linhartova lapačka vystavila jeho střele stopku. Ovšem o chvíli později se hosté z gólu přeci jen radovali, to když Hlouch tvrdou střelou od modré zakončil kombinaci první útočné řady.

I ve třetí dvacetiminutovce viděli diváci opět brzký gól. Po přihrávce Skokana dokonal z blízka svůj hattrick Hlouch. Další gól mohli Prostějovští přidat ve 45. minutě, kdy se dostal v oslabení po průniku Hloucha k dorážce Dostál, ale trefil pouze tyč domácí svatyně. Ve 48. mohl snížit vedení hostů Plachý, ale jeho střela skončila pouze v Tučkově lapačce. Snížit se Pelhřimovu přeci jen povedlo v 53. minutě, kdy Plachý přenechal kotouč mezi kruhy Teclovi a ten prostřelil hostujícího gólmana. Oba týmy poté především útočily a k vidění tak bylo na obou stranách několik gólových šancí. Hosté měli v závěru utkání po vyloučení Rusnáka ještě možnost přesilovky, byli to však domácí, kdo se radoval z gólu. Tecl našel za obranou Jestřábů úplně volného Plachého a ten tváří v tvář Tučkovi nemýlil.

V utkání sousedů v tabulce dominovaly především útoky na úkor obran. Domácí obrana v čele s brankářem Linhartem dnes rozhodně neměla svůj den. Zápas se povedl hlavně zkušenému forvardu hostí Romanu Hlouchovi, který zaznamenal hattrick.

Ohlasy po utkání

Jiří Žůrek (trenér Pelhřimova): Prostějov vyhrál zaslouženě, my jsme nedokázali zopakovat výkony z předchozích utkání. V úvodu tam z naší strany scházela soustředěnost, později se přidalo špatné bránění středního pásma a ve druhé třetině i nedůraz před vlastní brankou.

Aleš Flašar (trenér Prostějova): Podle mého názoru jsme byli lepším týmeme a s výjimkou úvodu druhé třetiny jsme měli utkání pod kontrolou. Získali jsme velmi cenné body. Po snad šesti týdnech jsme se v tabulce posunuli nahoru, což nám pomůže hlavně psychicky.