HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
11.10.2007 | Marcel Doubek | A-tým

Pelhřimov rozdrtil Tábor 8 góly

Pelhřimovští hokejisté v 6. kole druhé ligy porazili na domácím ledě vysoko Tábor 8:4, když o konečném výsledku hodně napověděla již první třetina, která skončila 5:0.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
10.10.2007
18:00
8:4
(5:0, 1:3, 2:1)
Tábor
Branky a nahrávky: 1. Šejnoha (Anderle), 6. Plachý (Tecl), 12. Němec (Florián), 16. Digrin (Němec, Anderle), 19. Anderle (Prostředník), 21. Plachý (Hrbatý, Tecl), 51. Plachý (Hrbatý), 53. Smetana (Digrin) – 24. Trieb, 34. Mikeska, 39. Ševčík, 55. Ševčík (Kupec). Rozhodčí: Blecha - Drobílek, Svoboda. Vyloučení: 6:6 navíc Němec(Pe) 10+DKU. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 500. Střely na branku: 30:24. Průběh utkání: 6:0, 6:3, 8:3, 8:4.

PEL: Adamec – Meloun, Kašpar, Plch, Beránek, Smetana, Prostředník – Tecl, Plachý, Hrbatý – Šejnoha, Anderle, Němec – Digrin, Hadrava, Florián - Špatenka

TAB: Anderle(19. Pipek) - Žižka, Škulina, Trieb, Samec, Klimeš, Klíma, Kanov, Heršálek, Chaloupka - Ficek, Hubáček, Ježek, Kratochvíl, Kupec, Mikeska, Mrkvička, Pechánek, Voříšek, Ševčík

Domácí měli do utkání opravdu raketový nástup. Již v první minutě se po přihrávce Marka Anderleho dostal před brankáře hostů Jiřího Anderleho Jan Šejnoha, kterého si položil a bekhendem už pouze zasunul puk do branky, 1:0. Pelhřimov i nadále diktoval tempo hry a prakticky pořád se hrálo v obraném pásmu Tábora. V čase 5:11 hráli hosté přesilovku, ale z gólu se radoval Pelhřimov. Martin Tecl vypíchl puk hostujícímu obránci, přistrčil ho Tomáši Plachému a ten se z nájezdu nemýlil, 2:0. V 7. minutě měl Pelhřimov další velkou šanci v podání Digrina, ale tentokrát se fanoušci Pelhřimova neradovali. Ale v čase 11:33 už jo. Po přihrávce Jaromíra Floriána se prosadil Vojtěch Němec, 3:0. V čase 15:39 se při přesilovce 5 na 3 před brankou prosadil Marek Digrin, 4:0. Další velkou šanci měl Pelhřimov v 17. minutě kdy jeli 2 na 1 Digrin s Floriánem, ale nedali. Diváci se 5. gólu v 1. třetině ale přece jenom dočkali. V čase 18:18 se po přihrávce Tomáše Prostředníka ocitl sám před brankou Marek Anderle a svému jmenovci v brance hostů nedal střelou nad lapačku šanci, kterého po tomto gólu nahradil v brance Tábora Pipek. Pelhřimov nedal v první třetině svému soupeři vůbec šanci a zaslouženě vedl takto vysokým rozdílem.

Do druhé třetiny vstoupili domácí ve stejném stylu jako do té první. V čase 20:19 přihrál Martin Tecl Honzovi Hrbatému, ten našel před brankou úplně volného Tomáše Plachého a ten už jen zasunul puk do prázdné branky, 6:0. Hned poté si vytvořila tlak i naše druhá formace, ve velké šanci se ocitl Vojtěch Němec, ale nedal. Pelhřimov jako by poté přestal hrát a hosté toho využili. V čase 23:22 se po chybě naší obrany nestihl přemístit David Adamec a Petr Trieb skóroval do poloodkryté branky, 6:1. Domácí už poté nepůsobili tak aktivně, naopak Tábor po vstřeleném gólu trochu ožil. Zhruba v polovině třetiny se na Adamce řítil sám František Ševčík, ale Adamec si z jeho blafákem poradil. Tábor se další branky dočkal v čase 33:31, kdy Kašpara obešel Pavel Mikeska a střelou do šibenice nedal Adamcovi šanci. Tábor se ve druhé třetině dočkal ještě jedné branky. V čase 38:32 nahazoval puk před branku František Ševčík a puk se odrazil od jednoho z našich obránců za záda Adamce. Druhá třetina se Spartaku příliš nepovedla, když ji prohrál 1:3 a ještě přišel o Vojtěcha Němce, který se nechal za protesty vyloučit do konce utkání.

Do třetí třetiny vstoupil Spartak trochu aktivněji, ale už ne tak aktivně jako v první třetině. Ve 42. minutě měl velkou šanci Marek Anderle, který ale netrefil odkrytou branku. Pelhřimovští fanoušci se tak dočkali gólu až v čase 50:50. Jan Hrbatý našel přihrávkou Tomáše Plachého, který se natlačil před obránce Tábora a dokonal tak svůj hat-trick, 7:3. V čase 52:18 vstřelil Pelhřimov další branku. Po přihrávce Marka Digrina se ocitl sám před Pipkem Smetana a rozveselil domácí publikum poosmé. Tábor už jen stihl zkorigovat výsledek, kdy se v čase 54:49 ocitl po přihrávce Davida Kupce sám před brankou František Ševčík a střelou do šibenice překonal Adamce počtvrté. Utkání už se poté pouze dohrávalo. Domácí si tak do tabulky připisují další tři body.

Marcel Doubek