HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
07.10.2007 | Marcel Doubek | A-tým

Pelhřimov vybojoval vítězství ve 3. třetině

Pelhřimovští hokejisté si z Velkého Meziříčí odvážejí tři body, i když ještě ve 46. minutě to pro hosty moc dobře nevypadalo. Spartak poté vstřelil v rozmezí devíti minut čtyři branky a rozhodl tak o svém vítězství.

Velké Meziříčí
ZS Velké Meziříčí
07.10.2007
17:00
2:4
(0:0, 1:0, 1:4)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 30. Kunstmüller (Bukáček), 46. Pálka (Krča) – 47. Tecl (Hrbatý), 50. Němec, 50. Digrin (Tecl), 55. Tecl (Hrbatý). Rozhodčí: Přikryl – Chocholouš, Pospíšil. Vyloučení: 6:11 navíc Zábojník (HHK) 5 + DKU. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 415. Střely na branku: 26:31. Průběh utkání: 2:0, 2:4.

MEZ: Novák – Smejkal, Kaláb, Válek, Úlehla, Raus, Pálka, Bradáč, Topol, Bukáček, Kunstmüller, Janda, Konečný, Sklenář, Krča, Červený, Kozlík, Zábojník, Hudcovský

PEL: Adamec – Meloun, Kašpar, Plch, Beránek, Smetana, Prostředník – Tecl, Plachý, Hrbatý – Němec, Anderle, Šejnoha – Digrin, Hadrava, Špatenka

První třetina toho z pohledu diváka příliš mnoho nenabídla. Ani jeden tým si nevytvořil žádnou větší šanci. Pelhřimov měl dvě přesilovky, domácí jednu, ale ani v těch se žádná větší šance neurodila. Čekalo se tedy s čím oba týmy přijdou do druhé třetiny.

Druhá třetina začala v podobném stylu jako ta první, i když hosté byli více vylučovaní, tak měli domácí přeci jenom více ze hry. První vážnější šance se naskytla až v čase 29:44 a hned z ní padl gól. Miroslav Bukáček našel pěknou přihrávkou Luboše Kunstmüllera, který jel sám na Adamce a nedal mu šanci, 1:0. Ve 34. minutě mohl Spartak odpovědět. Martin Tecl jel taky tváří v tvář Novákovi, ale ten jeho blafák vystihl. Po druhé třetině byl stav 1:0 pro domácí, i když příliš pohledný hokej k vidění nebyl.

Spartak do třetí třetiny vstoupil s touhou po vyrovnání, domácí naopak chtěli pojistit své vedení. Na ledě se trochu přiostřilo. V čase 45:31 jsme po vyhození puku do stropu, který je ve Velkém Meziříčí velmi nízko hráli oslabení. Domácí nás zavřeli v našem obraném pásmu. Po střele Michala Krči se puk odrazil k Daliboru Pálkovi a ten už jen zasunul puk do odkryté branky, 2:0. Pelhřimovu se ale podařilo velmi rychle odpovědět. V čase 46:01 zaúřadovala naše první formace. Jan Hrbatý našel Martina Tecla a tomu se podařilo odpovědět na předchozí branku soupeře, 2:1. Ve 48. minutě mohlo být vyrovnáno, kdy ujížděl na Nováka Vojtěch Němec, ale nedal. Spartak hrál poté oslabení. V něm se před brankou pustili do potyčky Kašpar s domácím Zábojníkem, který dal Kašparovi hlavičku a ten se skácel k zemi. Zábojník dostal pětiminutový trest a Kašpar dostal dvě minuty. Domácí hráli přesilovku 4na3. Ale z gólu se radoval Pelhřimov. V čase 49:27 vypíchl hostujícímu obránci puk Vojtěch Němec a tentokrát už Nováka v brance Velkého Meziříčí překonal, 2:2. V čase 49:55 už Pelhřimov vedl. Po chybě domácí obrany se ocitl sám před Novákem Marek Digrin a střelou nad vyrážečku poslal Spartak do vedení. Domácí byli po třetí brance opaření a Pelhřimov byl v tu chvíli lepším týmem. Pojistky se Spartak dočkal v čase 54:46. Zpoza kruhů napřáhl ke střele Jan Hrbatý a Novákem vyražený puk uklidil do sítě Martin Tecl, 2:4. Zbytek utkání už Spartak kontroloval hru a z Velkého Meziříčí si odváží 3 body. Domácí začínají upadat do výsledkové krize, když jediné tři body si připsali v úvodním utkání proti Táboru, který je příštím naším soupeřem.

Marcel Doubek