HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.12.2008 | Kamil Vaněk | A-tým

O porážce v Uničově rozhodla druhá třetina

Bez bodového zisku se z Uničova vracejí pelhřimovští hokejisté. Ti sice dobře začali, když zásluhou branky Plachého vyhráli první třetinu, ale pak už stříleli jen domácí. Na vítězství Uničova má velký podíl Bařica, který byl u tří branek.

Uničov
ZS Uničov
17.12.2008
18:00
4:1
(0:1, 3:0, 1:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 22. Handl (Komínek, Bařica), 27. Pekr (Molota), 30. Komínek (Bařica), 57. Bařica (Handl) - 19. Plachý (Meloun). Rozhodčí: Krenželok - Bojda, Miler. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 350. Střely na branku: 26:20. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

UNI: Tihlář - Šindler, Heča, M. Rajnoha, Molota, Bahula, Žákovčík, Bauer, Urban - Ševčík, Komínek, Frieb - Paško, K. Rajnoha, Handl - Diviš, Bařica, Pekr

PEL: Linhart - Meloun, Spudil, Vácha, Krpálek, Smetana - Votápek, Anderle, Kubát - Hrbatý, Plachý, Tecl - Kočan, Hadrava, Pelán

Domácí zejména v úvodu utkání potvrzovali roli favorita. Spartak hrál ale disciplinovaně, faul vyrobil jen Hrbatý, takže Uničov měl příležitostí ke změně stavu minimum. V závěru první dvacetiminutovky tak udeřili hosté. Domácí Komínek šel za katr za hákování a přesilovka Spartaku vyšla. Druhý útok zamíchal bránící čtveřicí uničovských hráčů, od modré vypálil Meloun. Tihlář jeho střelu jen vyrazil a Plachý vrátil zblízka puk do sítě.

Ve druhé třetině ale přišla pro hostující tým hodně studená sprcha. Neuplynuly ani dvě minuty a chvilková nepozornost se Spartaku krutě nevyplatila. Puk se pár vteřin líně povaloval v obranné třetině a Handl toho využil k vyrovnání. Ve 27. minutě našel Molata dvacetiletého forvarda Pekra, který má už zkušenosti z první ligy, a ten dostal svůj tým do vedení. O chvilku později byl podruhé v zápase vyloučen Hrbatý a Uničov tuto přesilovku využil. Po přihrávce Bařici překonal Linharta Komínek. Pelhřimovští ve druhé třetině herně vyloženě nepropadli, ale nedařilo se jim v koncovce. Největší jejich šanci spálil asi Pelán.

Třetí třetina nabídla prakticky vyrovnaný boj se šancemi na obou stranách. Brankáři však své týmy drželi, což dělalo pramalou radost Spartaku, neboť musel dotahovat dvoubrankové manko. Šance na změnu skore se mu naskytla v 57. minutě, kdy si podruhé ve třetí části zahrál přesilovku. Hákování Ševčíka však zůstalo nepotrestáno. Navíc Pelhřimovští, hrající už značně na riziko, chybovali. Handl poslal do brejku Bařicu, který blafákem rozhodl definitivně.

Ohlasy po utkání

Ladislav Kolda (trenér Pelhřimova): I když to podle statistik bylo naprosto vyrovnané utkání, musím konstatovat, že domácí asi vyhráli zaslouženě. Přece jen byli aktivnějším týmem. My jsme bojovali, ale nedokázali jsme proměnit vypracované šance.

Kamil Vaněk