HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
14.12.2008 | Marcel Doubek | A-tým

Prostějov stáhnul náskok Spartaku na dva body

Jestřábi oplatili Pelhřimovu porážku z prvního vzájemného duelu. V nepříliš pohledném utkání sice Pelhřimovští dokázali ve třetí třetině smazat dvougólové manko, ale v 57. minutě rozhodl o výhře Prostějova svým druhým gólem v utkání Hlouch, který využil početní výhodu za příliš mnoho hráčů na ledě.

Pelhřimov

14.12.2008
17:00
3:4
(1:2, 0:0, 2:2)
Prostějov
Branky a nahrávky: 9. Plachý (Tecl, Spudil), 42. Tecl (Plachý), 56. Meloun (Spudil) - 1. Hlouch (Skokan, Doseděl), 19. Skokan (Dostál), 41. Učnik (Skokan, Rak), 57. Hlouch (Staněk). Rozhodčí: Horák - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 11:10, navíc Novák a Dostál 10 min. OT. (oba Prostějov). Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 450. Střely na branku: 38:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:4.

PEL: Linhart - Smetana, Krpálek, Meloun, Spudil, Vácha, Bílek - Votápek, Anderle, Kubát - Hrbatý, Plachý, Tecl - Pelán, Hadrava, Dvořák

PRO: Hrazdíra - Doseděl, Kolibár, Staněk, Jedlička, Zimmer - Hlouch, Skokan, Dostál - Raymond, Novák, Vlk - Ondrejkovič, Rak, Učnik - Kupec, Berčák, J. Cik

Začátek zápasu vyšel hostům na výbornou. Po závaru v obraném pásmu Spartaku zůstal před brankou úplně volný Hlouch, pro něhož nebyl problém trefit odkrytou polovinu Linhartovi svatyně. Hned ve 2. minutě měl další dobrou příležitost Dostál, ale Linhart si s jeho pokusem poradil. Poté se již trochu osmělili i domácí a postupně vyrovnali hru. V 7. minutě měli po vyloučení Nováka první početní výhodu v zápase. Tu se jim v závěru povedlo využít. Tecl sklepl ve středním pásmu do jízdy Plachému Spudilovu přihrávku a centr druhého útoku střelou pod břevno vyrovnal. Odpovědět mohl v polovině první dvacetiminutovky taktéž v přesilovce Skokan, ale jeho střelu do odkryté branky Linhart s pomocí obránců zázračně zlikvidoval. V 18. minutě se však Jestřábům druhý gól přeci jenom vstřelit podařilo. Dostál našel v početní výhodě před brankou úplně volného Skokana a ten střelou k tyči poslal hosty podruhé v zápase do vedení.

Vstup do druhé části měli lepší borci Spartaku, když si v úvodu vytvořili několik slušných příležitostí. Největší měl ve 25. minutě Hrbatý, ale Hradzdíra si s jeho střelou poradil. Tlak domácích se postupně rozplynul a do šancí se začínali dostávat i Prostějovští. Při hře čtyři na čtyři měl krátce po půli v nájezdu dva na jednoho dobrou šanci Rak, ale Linhart jeho střelu zneškodnil. S bezbrankovým stavem ve druhé třetině nepohnul ani v poslední minutě Novák, když se po hrubé chybě Váchy ocitl sám před Linhartem, ten však jeho blafák vystihl.

Gólu se diváci dočkali po bezgólové druhé části hned v první minutě té třetí. Skokan našel před brankou volného Učnika a ten zvýšil náskok na rozdíl dvou gólů. Odpověď Spartaku však na sebe nenechala dlouho čekat. O 26 vteřin později vystřelil Plachý, Hrazdíra jeho střelu vyrazil jen k Teclovi a ten jí dopravil do sítě. Ve 44. minutě mohl vyrovnat Anderle, ale jeho pěkný průnik Hrazdíra s pomocí tyčky zlikvidoval. Vyrovnat se Pelhřimovu přeci jen povedlo o dvě minuty později, když měl po vyloučeních Doseděla a Staňka početní výhodu pět na tři. Na modré si vyměnili puk Spudil s Melounem a druhý jmenovaný střelou zápěstím rozvlnil síť za zády Hrazdíry. Remízový stav se ovšem Pelhřimovským udržet nepodařilo. Domácí se nechali zbytečně vyloučit za příliš mnoho hráčů na ledě a Jestřábům se jejich vyloučení povedlo v 57. minutě potrestat. Staněk našel na modré Hloucha a ten střelou po zemi rozhodl, že tři body poputují na Hanou.

Střetnutí sousedů v tabulce nepřineslo nijak atraktivní podívanou. Výhra Prostějova je přeci jen asi zasloužená. Hosté byli v zápase o trochu lepším týmem a hlavně byli nebezpečnější v koncovce.

Ohlasy po utkání

Ladislav Kolda (trenér Pelhřimova): Nebylo to pohledné utkání, přesto jsme mohli bodovat. Bohužel jsme udělali několik chyb. Po jedné z nich jsme dostali i čtvrtý gól, v závěru bychom trest za mnoho hráčů na ledě dostávat neměli. Je to škoda.

Aleš Flašar (trenér Prostějova): Bylo to určitě hodně dramatické utkání, my jsme udělali velkou chybu, když jsme nerozhodli v první třetině. Ve druhé nás Spartak dostal pod tlak a v následující části jsme dokonce promarnili vedení 3:1. S přispěním štěstí si odvážíme tři body, ale i přesto si troufám říct, že zaslouženě.