HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.12.2008 | Marcel Doubek | A-tým

Družinka Spartaku na Hodonín nestačila

Jen se čtrnácti muži do pole odcestovali pelhřimovští hokejisté do Hodonína. K tomu se ještě hned v první minutě nepříjemně zranil Hadrava a v průběhu zápasu k němu přibyl i navrátilec do sestavy Kuchyňa. Hosté si i díky této skutečnosti odvážejí z Hodonína šestibrankový příděl.

Hodonín

03.12.2008
18:00
6:1
(3:1, 2:0, 1:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 7. Barták (M. Rapant, Šťastný), 13. Zábranský (Hrtús), 20. Čárský (Kýhos, Jurásek), 26. Roháč (Jurásek, Peš), 40. Zábranský (Peš, Roháč), 53. Kýhos (Jurásek) - 14. Anderle (Meloun). Rozhodčí: Váňa - Velinský, Wesley. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1253. Střely na branku: 39:27. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1.

HOD: Holeš - Pokorný, J. Rapant, Komárek, Podešva, Šťastný, Hučko, Vejvar - Kýhos, Jurásek, Čárský - Hrtús, Zábranský, Peš - Barták, M. Rapant, Hoza - Roháč, Průdek

PEL: Jirkův - Kuchyňa, Krpálek, Meloun, Spudil, Vácha, Zelený - Heřman, Anderle, Kubát - Pelán, Hadrava, Tecl - Kočan, Votápek

Horší vstup do utkání si snad již pelhřimovští hokejisté představit nemohli. Hned v první minutě zápasu po střetu s domácím obráncem narazil zády do mantinelu Hadrava a z ledu musel být odnesen na nosítkách. Drtiči se hned od počátku tlačili do útoku a nebezpečně hrozili před hostující brankou. Spartak se pokoušel převážně o brejkové situace. V 5. minutě byl vyloučen za podražení Vácha a domácí měli první možnost přesilové hry. Tu se jim v závěru povedlo využít, když po přihrávce Michala Rapanta prostřelil z kruhů Jirkůva Barták. V 9. minutě si tato dvojice mohla gólovou radost zopakovat, když se ocitla v přečíslení dva na jednoho, ale Barták zamířil jen do připraveného gólmana hostí. Ve 13. minutě se již domácí z druhého gólu radovali. Hrtús obkroužil hostující brankou, předložil Zábranskému a ten již střílel do odkryté poloviny branky. Pelhřimovským se však bleskurychle povedlo snížit. Meloun střílel od modré a ležící Anderle tečoval puk mimo dosah Holeše. Hosté se poté snažili, aby do kabin odcházeli jen s jednogólovým mankem, to se jim však nepovedlo. V poslední minutě první části našel Kýhos najíždějícího Čárského a ten poslal střelu do horní poloviny branky.

Druhá dvacetiminutovka pokračovala obdobně jako ta první. Domácí se tlačili dopředu a Pelhřimovští se jen ztěží bránili. Ubránit se jim nepodařilo útočnou akci Hodonínských z 26. minuty, kdy Jurásek našel u druhé tyče úplně volného Roháče a ten již střílel do odkryté části Jirkůvovi svatyně. Další šanci Drtičů měl ve 33. minutě v přesilovce čtyři na tři Zábranský, ale jeho střelu mířící do odkryté poloviny branky odpálil Krpálek. Hodonínským se z tlaku v této třetině podařilo vytěžit nakonec ještě jednu branku a opět v poslední minutě. Peš našel před brankou Zábranského a ten přidal svůj druhý gól v utkání. Pelhřimovští, kromě dvou inkasovaných gólů, utrpěli ve druhé třetině ještě jednu ztrátu, když po zásahu pukem do obličeje předčasně skončil Kuchyňa.

Snahou Pelhřimovských ve třetí části bylo především neinkasovat. To se jim poměrně dlouho dařilo, dokonce mohli sami skórovat. Ve 45. minutě se ocitl v přesilovce v dobré šanci Kubát, ale na Holeše nevyzrál. O minutu později mohl udeřit na druhé straně Čárský, ale i tentokrát byl vítězem souboje gólman. Domácím se přeci jenom jeden gól ještě vstřelit podařilo. V 53. minutě Jurásek pěkně, v přečíslení dva na jednoho, předložil Kýhosovi a brněnský útočník ve službách Hodonína uzavřel brankový účet tohoto souboje.

Hodonínští si v tomto utkání připisují naprosto zasloužené vítězství, když nepříliš početná skupinka Spartaku nekladla domácím příliš velký odpor. V takovémto počtu se zápasy druhé ligy vyhrávají jen těžko.

Ohlasy po utkání

Ladislav Kolda (trenér Pelhřimova): Spíše než porážka mi vadí to, že jsme zápas absolvovali s torzem týmu. Když k tomu připočtu, že se hned v první minutě zranil Hadrava a ve druhé třetině musel odstoupit Kuchyňa, neměli jsme proti silnému soupeři šanci.