HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
26.11.2008 | Marcel Doubek, Kamil Vaněk | A-tým

Pelhřimov porazil Šternberk i podruhé v sezóně

Spartak bodoval již ve čtvrtém zápase v řadě, když si veze výhru 3:0 ze Šternberka. Hosté zadělali na úspěch již v první části, kterou vyhráli 2:0. Zpočátku druhé části přidal třetí a zároveň poslední gól utkání Kubát a dal tak výsledku konečnou podobu. První čisté konto v sezóně si připisuje Ondřej Jirkův.

Šternberk

26.11.2008
18:00
0:3
(0:2, 0:1, 0:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 7. Meloun (Hrbatý J., Plachý), 15. Plachý, 23. Kubát (Kašpar). Rozhodčí: Jeřábek - Bojda, Miller. Vyloučení: 6:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 300. Střely na branku: 36:20. Průběh utkání: 0:3.

STE: Pekař - Zapletal, Musil, Spurný, Hruška, Stříteský, Jurdič - Jurák, Klimovič, Zima - Fiala, Kohút, Dobrý - Hrbatý F., Tomášek, Martinka

PEL: Jirkův - Krpálek, Kašpar, Meloun, Spudil, Bílek, Vácha - Heřman, Anderle, Kubát - Hrbatý J., Plachý, Tecl - Kočan, Hadrava, Pelán

V průměrném utkání se skóre poprvé měnilo v 7. minutě, kdy Spartak využil přesilovku. Puk putoval po ose Plachý, Hrbatý, Meloun, který z mezikruží prostřelil Pekaře. Vzápětí mohli domácí vyrovnat. Sám na branku ujížděl Tomášek, jenže mezi tyče se netrefil. V 15. minutě Šternberk sice zamkl hosty v obrané třetině, ale domácího beka důrazně napadal Plachý, vypíchl mu puk a po sólu prakticky přes celé hřiště navýšil vedení hostů. Na střídačce Spartaku mohlo být ještě veseleji. V 16. minutě při vlastním oslabení těžil z chyby obránce Kubát, ale při přečíslení dva na jednoho ho zradila přihrávka.

Do druhé dvacetiminutovky vstoupili aktivněji domácí, ale Jirkův svůj tým podržel. Ve 22. minutě zlikvidoval střelu Fialy prakticky z brankoviště. Pak přišel další úder hostů. V oslabení se vydal na výlet Kašpar, blafákem se snažil překonat Pekaře, puk za jeho záda sice nedostal, ale oba aktéři souboje skončili na ledě, k brance pak nejrychleji přijel Kubát a pohodlně zavěsil. Ve 26. minutě byl blízko dalšího gólu Anderle, ale ve stoprocentní šanci trefil jen betony už ležícího Pekaře. Domácím patřil zbytek třetiny, nicméně střelecky se jim vůbec nedařilo. Ukázala to i poslední vteřina druhé části, kdy trestné střílení neproměnil Fiala, jehož blafák Jirkův zneškodnil pravým betonem.

Ve třetí třetině se sice domácí snažili o zkorigování výsledku, ale ze zápasu se stala přehlídka jejich střelecké nemohoucnosti a dobré formy brankáře Jirkůva. Ten kapituloval až v předposlední minutě, jenže puk z hokejky Juráka zazvonil o břevno.

Spartak tak získal důležité tři body. Základem úspěchu byla hlavně dobrá střelecká produktivita. Snad jediným stínem konce zápasu bylo bolestivé zranění Kočana, jehož prst nastřelil nešťastně spoluhráč Bílek.

Ohlasy po utkání

Ladislav Kolda (trenér Pelhřimova): Jsem rád, že se nám povedlo navázat na slušné výsledky z posledních zápasů. Rozhodla naše lepší produktivita a dobrý výkon Ondry Jirkůva, který nás podržel v rozhodujících chvílích ve druhé třetině.