HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
19.11.2008 | Marcel Doubek, Kamil Vaněk | A-tým

Senzace! Spartak veze z Valašského Meziříčí bod

Nečekaný, ale o to radostnější výsledek si vezou pelhřimovští hokejisté z Valašska. Hodně oslabený tým Spartaku podal bojovný výkon a i s notnou dávkou štěstí si odváží bod za prohru v prodloužení. V tom rozhodl o vítězství domácích svým druhým gólem v utkání Pavel Šebesta.

Valašské Meziříčí

19.11.2008
18:00
2:1 pr.
(0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 25. Šebesta (Sochorek), 61. Šebesta (Sochorek) - 7. Tecl (Plachý, Vácha). Rozhodčí: Šiška - Adamec, Štěpán. Vyloučení: 4:5, navíc Heřman 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 340. Střely na branku: 39:28. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

VM: Krumpoch - Zientek, Blažek, Krisl, Dvořák O., Růčka, Zrník – Martiník, Varga D., Tatarčík – Sochorek, Glas, Šebesta – Pavlas, Vaněček, Dědek

PEL: Jirkův – Krpálek, Kašpar, Meloun, Vácha, Smetana – Heřman, Anderle, Kubát – Tecl, Plachý, Pelán – Votápek, Kočan

Pelhřimovští nastoupili do utkání jen se třinácti hráči do pole, s tím, že Kočan hrál s notným sebezapřením, jelikož ho sužovala viróza. Domácí byli od začátku aktivnějším týmem, ale byli to hráči Spartaku, kteří dokázali vstřelit první branku. V 7. minutě vybojoval ve vlastní třetině puk Vácha, přihrál do jízdy Plachému, jenž v útočné třetině v přečíslení tři na dva našel Tecla a ten střelou švihem vymetl horní roh Krumpochovi svatyně. O minutu později mohl pojistit vedení hostů Kubát, ale jeho nebezpečnou střelu dokázal zneškodnit domácí gólman. Červenobílí se snažili zahušťovat střední pásmo, což dělalo domácím, kteří byli přeci jen „opařeni“ inkasovaným gólem, nemalé problémy. Jedinou vážnou příležitost Valachů v první části měl ve 13. minutě Vaněček, ale nedokázal umístit přihrávku zpoza brány mezi tři tyče.

Hned od počátku druhé třetiny Meziříčští zvýšili svůj tlak. Ve 24. minutě kryl Jirkův střelu domácích a následný závar před brankou řešil Tecl krosčekem a byl tak prvním vyloučeným hráčem hostů v tomto zápase. Domácí v následné přesilovce Spartak sevřeli a podařilo se jim vyrovnat. Sochorkovu tečovanou přihrávku dopravil do sítě Šebesta. I když Valašské Meziříčí mělo ve druhé dvacetiminutovce více šanci, mohl jít do vedení paradoxně Spartak. Ve 32. minutě střílel z mezikruží Kubát, ale Krumpoch jeho střelu vykryl. O tři minuty později při hře čtyři na čtyři důrazně napadal Pelán, na útočné modré obral domácího beka o puk, ale svým následným blafákem nedokázal přehodit domácího gólmana. V závěru druhé třetiny hráli Pelhřimovští přesilovku, kterou nevyužili. Po jejím skončení naskočil na led z trestné lavice Růčka, domácím se naskytla možnost protiútoku tři na tři a na prvně jmenovaného následně zývala poloodkrytá branka, ale Růčka trefil jen zázračně nastavenou lapačku Jirkůva.

Domácí se i ve třetí části snažili útočit, byli aktivnější, ale psychicky postupně odcházeli. Pelhřimovští hlavně vyhazovali a snažili se chodit do přečíslení, ale šancí na obou stranách celkově ubylo. Za zmínku stojí stoprocentní šance Glase ve 46. minutě při vyloučení Anderleho, když dostal přihrávku zpoza branky, ale Jirkův si i díky včasnému vyjetí s jeho střelou poradil. V závěru utkání se roztrhl pytel s vyloučenými. V 57. minutě byl vyloučen Tatarčík za podražení Kubáta, ale spolu s ním šel i pelhřimovský forvard, který podle rozhodčího pád přihrál. Valaši to při hře čtyři na čtyři hodně přehnali s důrazem v útočném pásmu a Šebesta dostal za sekání další dvouminutový trest. Pelhřimovští tak měli dvě a půl minuty před koncem třetí části výhodu přesilové hry čtyři na tři, ve které si dokázali vytvořit zajímavé příležitosti, ale ani jedna z nich gólovou radost nepřinesla.

Prodloužení se hrálo pouhých sedmnáct vteřin. Hostující útočníci propadli, na branku Spartaku se rozjeli Sochorek s Šebestou, prvně jmenovaný prostrčil za obránce na Šebestu, který blafákem a následnou střelou pod víko rozhodl zápas.

Dá se říci, že Pelhřimovští ze zápasu vytěžili asi maximum. Podali zodpovědný a bojovný výkon, za který si bod zasloužili. Nicméně i vítězství Valašského Meziříčí je zasloužené, jelikož mělo po celý zapás více ze hry.

Ohlasy po utkání

Ladislav Kolda (trenér Pelhřimova): Vzhledem k tomu, že jsme nastoupili v hodně oslabené sestavě, má pro nás získaný bod velkou hodnotu. Snažili jsme se hrát především dobře a hlavně jednoduše v obraně a při šancích co nejčastěji střílet. Tým podal disciplinovaný výkon, snad jedinou kaňkou byl desetiminutový trest Heřmana za zbytečnou kritiku rozhodčího ve třetí třetině.

Roman Sedlák (trenér Valašského Meziříčí): Je to velké trápení proti těmto mančaftům, hlavně doma. Ono je to asi těžké po té práci, nebyli jsme na to zvyklí. Poslední dobou prostě nedáváme góly. Je to těžké, když prohráváme 1:0, nám se spíše daří, když prohráváme o dva góly. Snažíme se to tlačit dopředu a začne nám to tam padat, ale ve vyrovnaných zápasech se nám nedaří proměňovat vyložené šance. Jinak jsem rád, že se na to kluci nevykašlali a uhráli dva body. (zdroj: www.hcvm.cz)