HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
09.11.2008 | Marcel Doubek | A-tým

Opava vrátila Spartaku porážku z úvodního kola

Pelhřimovští si druhou výhru v sezóně nad Opavou nepřipsali. Spartaku se staly osudnými především chyby v rozehrávce a nedůsledná hra ve vlastním obraném pásmu. Slezané tyto chyby dokázali potrestat a po zásluze si z Pelhřimova odvážejí tři body.

Pelhřimov

09.11.2008
17:00
3:5
(1:1, 0:2, 2:2)
Opava
Branky a nahrávky: 15. Kubát (Anderle), 50. Spudil (Tecl), 53. Meloun (Tecl) - 1. Kukol (Měch), 26. Polok, 30. Měch (Černý, Grofek), 41. Grofek (Měch, Černý), 52. Měch (Grofek). Rozhodčí: Horák - Blažek, Paulík. Vyloučení: 6:5, navíc Novák (PEL) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 500. Střely na branku: 27:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:5, 3:5.

PEL: Jirkův - Sláma, Novák, Meloun, Spudil, Krpálek, Zelený, Smetana - Kubát, Anderle, Pelán - Hrbatý, Plachý, Tecl - Heřman, Hadrava, Lazorišák

OPA: Masný - Kukol, Tichý, Čavrk, Bednárek, Měkýš, Ondrušek - Grofek, Měch, Černý - Kovalovský, Polok, Kocián - Suchý, Chalupa, Tůma

Lepší vstup do utkání si snad ani Opavští nemohli přát. Hned v první minutě si vytvořili v útočném pásmu tlak a zásluhou Kukola se dostali do vedení. Hosté byli zpočátku lepším týmem a v 8. minutě mohl přidat jejich druhý gól Suchý, ale na Jirkůva v domácí brance nevyzrál. Po půli první části se začal více osmělovat také Spartak. Ve 14. minutě měl šanci Tecl, ale bekhendovou střelou orazítkoval pouze tyč. O minutu později se však domácí příznivci gólu již dočkali. Anderle našel u druhé tyče volného Kubáta a ten již bez problému dopravil kotouč do odkryté poloviny branky. V poslední minutě první dvacetiminutovky mohl dokonat obrat Tecl, ale i tentokrát po jeho střele zazvonila pouze tyč.

Začátek druhé třetiny se nesl v podobném duchu konce té první. Opavští sice hráli ve 25. minutě přesilovku, ovšem Plachý vystihl jejich rozehrávku a hostující obránce ho již zastavil jen za cenou faulu, za který bylo nařízeno trestné střílení. K němu se postavil sám postižený, ovšem Masný si s jeho střeleckým pokusem poradil. I tentokrát tak platilo otřepané „nedáš, dostaneš“. Spudil „namazal“ před branku přímo na hůl Poloka a ten mezi betony prostřelil Jirkůva. V polovině zápasu již Opava vedla o dvě branky. Po chybné rozehrávce Nováka hosté udrželi útočné pásmo, Černý přihrál Měchovi a ten tvrdou střelou překonal Jirkůva. S domácími dva inkasované góly přeci jen otřásly a do konce druhé části směrem dopředu již nic kloudného nevymysleli.

Když pak Opavští přidali zásluhou Grofka hned v první minutě poslední části čtvrtý gól, musel by se stát malý zázrak, aby si domácí z tohoto zápasu připsali nějaký bod. Malou naději vykřesal v polovině poslední dvacetiminutovky Spudil, když v početní výhodě uplatnil svůj důraz před Masného brankou. Hosté však na gól Spartaku našli rychlou odpověď, když o dvě minuty později přidal svůj druhý gól v utkání opavský kapitán Měch, který tak opět zvýšil na tříbrankový rozdíl. Konečnou podobu výsledku dal v 53. minutě Meloun, který střelou od modré trefil přesně horní roh Masného branky. Domácí se v závěru ještě pokusili o power play, ovšem ta již k úspěchu nevedla.

Spartak sehrál se čtvrtým týmem tabulky víceméně vyrovnanou partii, ovšem nevyvaroval se opět chyb v obranné fázi, které soupeř dokázal nekompromisně trestat. Nejlepším hráčem utkání byl dnes jednoznačně kapitán Opavy Tomáš Měch, který si ke dvou gólům připsal ještě dvě finální přihrávky.

Ohlasy po utkání

Ladislav Kolda (trenér Pelhřimova): Soupeř nás vyloženě nepřehrál, vinu na naší prohře nesou zbytečné chyby. Soupeři jsme v podstatě namazali na tři góly a to se pak hraje těžko. Mrzí mě i neproměnění celé řady šancí.

Karel Suchánek (trenér Opavy): Jsou to pro nás těžce vydřené body, domácí hráli velice dobře. Pomohl nám rychlý gól, bohužel postupem času jsme začali hrát, jakoby mělo být v zápase všechno zadarmo. Za důležitý moment považuji neproměněné trestné střílení domácích, po němž jsme se prakticky vzápětí dostali do vedení. Naší oporou byl gólman Masný.