HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.11.2008 | Marcel Doubek | A-tým

Orlová rozhodla o svém vítězství dvě vteřiny před koncem

Smolný zápas dnes odehráli hokejisté Spartaku. Pelhřimovští si v první dvacetiminutovce vypracovali slušný dvoubrankový náskok, Slezané však čtyřmi góly v prostřední části dokázali otočit skóre. Hostům se však zásluhou Kočana a Hrbatého povedlo vyrovnat, ale na bodový zisk to stejně nestačilo. O vítězství Orlové rozhodl dvě sekundy před závěrečnou sirénou Potočný.

Orlová

02.11.2008
17:00
5:4
(0:2, 4:1, 1:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 24. Škatula (Urbánek), 30. Dušek (Grygar, Blatoň), 33. Vydra (Kraft, Potočný), 37. Grygar (Prokop), 60. Potočný (Kraft) - 6. Hrbatý, 16. Heřman (Kubát), 40. Kočan (Krpálek), 46. Hrbatý (Spudil). Rozhodčí: Jeřábek - Řezáč, Tuizal. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 610. Střely na branku: 36:21. Průběh utkání: 0:2, 4:2, 4:4, 5:4.

ORL: Šafránek - Mintěl, Kudláček, Machálek, Urbánek, Prokop, Vydra, Studený, Grygar, J. Dušek, Potočný, Škatula, Minařík, Kraft, Blatoň, Kotásek

PEL: Jirkův - Sláma, Novák, Meloun, Spudil, Krpálek, Smetana - Kubát, Heřman, Pelán - Hrbatý, Plachý, Tecl - Kočan, Hadrava, Votápek

I přesto, že domácí byli po většinu první třetiny aktivnějším týmem, byli to paradoxně Pelhřimovští, kdo střílel góly. Nejprve se prosadil v 6. minutě Hrbatý a v 16. minutě pak v oslabení po přihrávce Kubáta skóroval Heřman.

Co se však Orlové nedařilo v úvodní části utkání, začalo se jí dařit v té druhé. Nejprve se ve 24. minutě po přihrávce Urbánka prosadil Škatula a v polovině zápasu vyrovnal po souhře s Grygarem a Blatoňem Dušek. O tři minuty později se pak domácí dostali poprvé v utkání do vedení, když signalizovanou výhodu využil ke vstřelení gólu Vydra. Ve 37. minutě dopravil domácí Grygar za záda Jirkůva čtvrtý gól a zvýšil tak na dvoubrankový rozdíl. Červenobílým se však zásluhou Kočana v poslední minutě druhé dvacetiminutovky povedlo snížit opět na rozdíl jediné branky.

Když pak ve 46. minutě Hrbatý po přihrávce Spudila přidal druhý gól Spartaku v oslabení, zdálo se, že by import nějakého bodu na Vysočinu nemusel být utopií. Slezané však hostům ukázali, že se vyplatí hrát až do poslední vteřiny zápasu. Orlová dojela nahozený kotouč do útočného pásma a Potočný rozhodl dvě sekundy před koncem o výhře domácích.

Pelhřimovští dnes v Orlové odehráli smolné utkání. Spartaku nepomohli ani dva góly při vlastním oslabení. Druhá liga má teď týdenní pauzu, po které se Spartak představí v neděli doma proti Opavě.