HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
12.10.2008 | Kamil Vaněk, Marcel Doubek | A-tým

Spartak selhal, Vsetín si s chutí zastřílel

Po šesti gólech v Přerově přišel další výprask na ledě soupeře. Druholigoví hokejisté Spartaku inkasovali na ledě Vsetína hned devětkrát. Katastrofální byla hlavně druhá třetina.

Vsetín
Zimní stadion Na Lapači
12.10.2008
17:00
9:3
(1:1, 5:1, 3:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 2. Bezouška (Klabačka), 27. Matula (Vaněk, Ašer), 30. Vaněk (Černý, Klabačka), 30. Novák (Marek, Bezouška), 32. Černý (Klabačka, Vaněk)), 37. Ašer (Matula, Vaněk), 51. Ašer (Klabačka), 54. Novák (Knebl), 58. Klabačka (Ašer, Vaněk) - 1. Kubát (Anderle, Vácha), 35. Sláma (Kubát, Anderle), 55. Pelán (Anderle, Lazorišák). Rozhodčí: Jeřábek - Bojda, Mikler. Vyloučení: 8:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1920. Střely na branku: 36:28. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2, 8:2, 8:3, 9:3.

VSE: Plšek - Bezouška, Šimek, Fabián, Zavrtálek, černý, Matula, Sznapka - Novák, Marek, Knebl - Tesařík, Štraub, Mikeš - Vaněk, Klabačka, Ašer

PEL: Jirkův (30. Kaiseršot, 41. Jirkův) - Sláma, Vácha, Meloun, Spudil, Novák, Wonfor - Kubát, Anderle, Pelán - Heřman, Plachý, Tecl - Kočan, Šejnoha, Lazorišák - Hadrava, Votápek.

Zápas začal pro Pelhřimov přímo výborně. Přihrávku za vsetínské obránce dostal Kubát a ranou nad lapačku poslal hosty už ve 22. vteřině do vedení. Bohužel ani Jirkův dlouho čisté konto neudržel. Ve 2. minutě ho ranou zápěstím překonal Bezouška. Zbytek první třetiny nabídl urputný boj, na šance si nepatrně lépe vedli hosté.

Podobně to vypadalo i v úvodu druhé dvacetiminutovky, jenže změna stavu udělala radost Vsetínu. Ve 27. minutě potrestal pelhřimovskou chybu Matula. Jak se později ukázalo, tento gól byl doslova knockoutem hostů. O tři minuty později Vsetín využil přesilovku, když ránu černého od modré tečoval do sítě Vaněk. Když se o pár vteřin později trefil zblízka Novák, zamířil Jirkův na střídačku. Ovšem ani Kaiseršot nedokázal přívalu gólů Vsetína zabránit. V brance byl pouhých 62 vteřin a už musel lovit puk ze sítě. Ranou od modré ho překonal Černý. Brankostroj domácích proložil alespoň Sláma, který přesně nastavil hokejku na přihrávku Kubáta. Poslední slovo v prostředním dějství přesto patřilo Vsetínu. Puk na branku nahodil Vaněk a jelikož ho těsně před Kaiseršotem tečoval Ašer, byl pelhřimovský gólman v roli diváka.

Vzhledem k tomu, že po poslední úpravě ledu na ukazateli stavu svítilo skore 6:2, hrála se třetí třetina spíše z povinnosti. Střeleckými hody namlsaní domácí se přesto tlačili do úspěchu, hráči Spartaku působili jako po vypití odvaru z makovic. Nedařilo se jim vůbec nic, vázla kombinace, v defenzívě byl den otevřených dveří. Domácím trvalo deset minut, než opět roztočili kola brankostroje. Po přihrávce Klabačky bekhendovým blafákem na Jirkůva vyzrál Ašer. Jelikož Pelhřimovští i nadále ve vlastní třetině zapomínali na útočníky soupeře, stalo se, že v 54. minutě zůstal úplně volný Novák a zvýšil už na hrůzostrašných 8:2. Pelhřimov splnil svou jednobrankovou normu na třetinu v 55. minutě, kdy po přihrávkách Lazorišáka a Anderleho na několikrát dorazil puk za Plškova záda Pelán. Na Lapači už se v té chvíli slavilo a ještě větší důvod k všeobecnému veselí téměř dvou tisícovek hokejových příznivců zavdala 58. minuta. To po přečíslení třech proti jednomu vyvěsil puk do sítě Klabačka.

Pelhřimov podal nejhorší výkon sezony, prohrál naprosto zaslouženě. Zlomovým momentem zápasu byl gól na 2:1. Třináctá příčka, která zaručuje postup do předkola play off, se týmu povážlivě vzdaluje. Velmi malou náplastí je prohra Prostějova, která znamená, že se odstup od samého dna tabulky nezmenšil. To ale nemusí být jev trvalý, Pelhřimov musí pro vylepšení své druholigové situace v dalších zápasech hodně přidat.

Ohlasy po utkání

Ladislav Kolda (trenér Pelhřimova): Za stavu 1:1 jsme měli šanci, z nich jsme mohli strhnout vedení na svou stranu. Bohužel jsme je nevyužili. Trefil se soupeř a nás gól na 2:1 rozložil. Musím konstatovat, že přístup některých hráčů se mi stále nelíbí.

Kamil Vaněk, Marcel Doubek