HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
08.10.2008 | Marcel Doubek | A-tým

Pelhřimovští smazali dvougólové manko, ale z výhry se přesto neradují

Hokejisté Spartaku byli dnes nečekaně blízko bodovému zisku v zápase s favorizovaným Hodonínem. Červenobílí dokázali ve třetí části v přesilové hře během třiadvaceti vteřin smazat dvougólové vedení hostů, ovšem 64 sekund před si dal Vácha vlastní gól a rozhodl, že všechny body putují na Moravu.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
08.10.2008
18:00
2:3
(0:1, 0:1, 2:1)
Hodonín
Branky a nahrávky: 47. Tecl (Meloun, Plachý), 47. Anderle (Pelán, Sláma) - 20. Hoza (M. Rapant), 32. Hoza (M. Rapant), 59. Čárský (Hrtús). Rozhodčí: Pokorný - Pavlík, Blažek. Vyloučení: 6:11. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 400. Střely na branku: 35:38. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

PEL: Kaiseršot - Sláma, Vácha, Meloun, Spudil, Kloucek, Wonfor - Kočan, Anderle, Pelán - Heřman, Plachý, Tecl - Šejnoha, Lazorišák, Hadrava - Votápek

HOD: Holeš - Šťastný, Pokorný, Hučko, Podešva, Javorek, Vejvar - Hrtús, Jurásek, Čárský - Matušek, Peš, Barták - Surový, M. Rapant, Hoza

Hodonínští vstoupili do utkání aktivněji a byli to právě oni, kdo měl první větší šanci v podání Čárského. Kaiseršot si však s jeho střelou poradil. Další velkou šanci měli Jihomoravané v polovině první dvacetiminutovky, kdy Hoza trefil v přesilovce jen tyč odkryté branky. Hosté se i nadále tlačili více před branku Spartaku. Ve 14. minutě měl další šanci Barták, ale Kaiseršot se i tentokrát vyznamenal. Domácí poprvé zahrozili o minutu později, ale Kočan Anderleho přihrávku za záda Holeše neusměrnil. Když už se zdálo, že první třetina skončí bez branek, Heřman namazal puk přímo na hůl hostujícího Hozy a ten vymetl horní růžek Kaiseršotovi svatyně.

Druhá část začala v podobném duchu jako ta první. Ve 24. minutě se řítil po přihrávce hostujícího gólmana sám na Kaiseršota Matušek, ale bekhendový blafák nedotáhl do konce. Pelhřimovští odpověděli šancí o čtyři minuty později, kdy se před Holešem objevil Vácha, ovšem hostující gólman jeho šanci vykryl. V polovině zápasu měli Hodonínští možnost přesilové hry pět na tři, ovšem tuto výhodu se jim nepodařilo využít. Co se však hostům nepovedlo v přesilovce, se jim povedlo o chvílí později při hře pět proti pěti. Po zmatcích v domácí obraně se puk dostal k Hozovi a ten přidaldal svůj druhý gól v zápase. O chvíli později mohl odpovědět Heřman, ale v dobré šanci ho zastavil faulem hostující bek.

Do třetí třetiny vstoupili domácí aktivněji, ovšem mnohdy nepřesné přihrávky je brzdily v šancích něco udělat s nepříznivým výsledkem. Velká příležitost se jim naskytla ve 47. minutě, kdy měli možnost přesilové hry pět na tři a tu se jim bezezbytku povedlo využít. Nejprve se dostal k Melounově odražené střele před brankou Tecl a poprvé rozjásal domácí ochozy. V pokračující přesilovce jednoho muže v poli se dostal ve skrumáži před hostující brankou k puku Anderle a se štěstím jej dopravil do sítě. Pelhřimovské hokejisty dva vstřelené góly povzbudili, ale jejich následné šance většinou končili v náruči hostujícího Holeše. V předposlední minutě třetí části se pěkným průnikem prezentoval Heřman, ale Holeš si s jeho šancí poradil. I tentokrát tak platilo otřepané „nedáš, dostaneš.“ V téže minutě si srazil domácí Vácha pokus Čárského mezi Kaiseršotovi betony a bylo rozhodnuto.

Pelhřimovští podali v dnešním utkání určitě lepší výkon, než v minulém zápase v Přerově, ale na bodový zisk to ani tentokrát nestačilo. Hvězdou utkání stal hostující Hoza, který v dnešním utkání zaznamenal dvě branky.

Ohlasy po utkání

Ladislav Kolda (trenér Pelhřimova): Samozřejmě mě mrzí, že jsme zase prohráli. Mezi tímto a zápasem v Přerově byl ale jeden podstatný rozdíl. Dnes mužstvo bojovalo, nechalo na ledě všechno, o výsledek se popralo. Je škoda, že jsme nevyužili slabší chvilky soupeře a nestihli otočit výsledek.