HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
05.10.2008 | Marcel Doubek, Kamil Vaněk | A-tým

Přerov připomínal parní válec

Pelhřimov sehrál svůj nejhorší druholigový zápas sezony. Boxerskou hantírkou připomínal v Přerově unaveného sparingpartnera. Domácí vyhráli naprosto zaslouženě, čestný úspěch Spartaku zaznamenal až za stavu 5:0 Marek Anderle.

Přerov
Přerov
05.10.2008
17:00
6:1
(2:0, 2:0, 2:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 11. Pala (Hanák, Hruška), 14. Hruška (Šímo), 29. Pala (Rak), 36. Martinak (Rak), 49. Hruška, 58. Rak (Martinak) – 52. Anderle (Pelán, Kočan). Rozhodčí: Váňa - Velínský, Wesley. Vyloučení: Vyloučení: 10:15, navíc Korčák (PŘE) a Klouček (PE) 5 min. a do konce, Pala (PŘE) 10 min. OT. Využití: 4:0. Oslabení 2:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 800. Střely na branku: 38:23. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1.

PRE: Sedláček - Houska, Pala, Vlček, Ryšánek, Hruška, Prinke - Korčák, Kolář, Sprušil - Kočara, Hanák, Rusek - Rak, Šímo, Hanák

PEL: Kaiseršot – Novák, Smetana, Meloun, Spudil, Klouček, Lazorišák – Votápek, Anderle Pelán – Dvořák, Plachý, Tecl – Šejnoha, Heřman, Kočan

Domácí vládli ledu od úvodního buly, jejich tlak zesílil od 9. minuty. Sprušil se ještě po průniku po křídle neprosadil, ale přesilovka při vyloučení Kočana už změnu skore přinesla. V čase 10.53 se z prostoru mezi kruhy po spolupráci s Hanákem a Hruškou prosadil Pala. Povzbuzení Zubři znovu slavili v minutě 14., kdy puk za záda Kaiseršota dorazil Hruška. Hosté v první třetině Sedláčka výrazněji neohrozili, pokusy Šejnohy a Heřmana mnoho nadějí na úspěch neměly.

Druhá třetina začala podobně jako ta první – tlakem Přerova, nejaktivněji si počínal Sprušil. Ve 25. minutě se vyznamenal Kaiseršot, který v souboji tváří v tvář přechytračil Korčáka. To ale jednoznačný vývoj utkání neovlivnilo. Při vyloučeních Lazorišáka a Plachého se Zubři dočkali třetí branky. Kaiseršota od modré čáry propálil Pala. Ve 32. minutě hrál Pelhřimov chvíli přesilovku pěti proti třem, ovšem zle s ní naložil. Domácí ve 36. minutě dokázali, že umějí střílet góly i v oslabení. Po přesné přihrávce Raka se trefil Martinak. Z pelhřimovského tábora ve druhé dvacetiminutovce nejvíce Sedláčka ohrozil Dvořák, ale fakír Zubrů schoval puk po efektním zákroku v lapačce.

Třetí část už se dohrávala spíše z povinnosti. Ve 42. minutě se Sedláček vytáhl při šanci Kočana. Změnu stavu přinesla až přesilovka domácích pěti proti třem, kdy se podruhé v zápase prosadil Hruška. Padesátou minutu ozdobila šarvátka Kloučka s domácím Korčákem, oba po ní dostali za hrubost osobní tresty do konce utkání. Spartak se dočkal alespoň čestného úspěchu. V 52. minutě po přihrávkách Pelána a Kočana dostal puk do sítě Anderle. Poslední slovo však patřilo domácím. Ve vlastním oslabení proměnil v gól přihrávku Martinaka Rak.

Ohlasy po utkání

Ladislav Kolda (trenér Pelhřimova): Bylo to naše nejhorší utkání dosavadní sezony. Čtyři góly jsme dostali v přesilovkách soupeře, dva dokonce v době, kdy jsme měli početní výhodu my. To snad ani nepotřebuje dalšího komentáře.

Jaroslav Beck (trenér Přerova): Utkání rozhodly přesilové hry. My jsme se ale více zaměřili na to, abychom dělali co nejméně chyb v defenzívě. To se nám maličko podařilo. Byli jsme více jistější a do hry se dostala větší pohoda.