HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
27.09.2008 | Marcel Doubek | A-tým

Derby body nepřineslo

Výsledková krize pelhřimovských hokejistů se prohlubuje. Červenobílí dnes prohráli na ledě regionálního rivala Velkého Meziříčí 5:3, když domácí rozhodli o svém vítězství dvěma slepenými góly před polovinou třetí části. Dvě branky za domácí zaznamenal obránce Konta, to samé se povedlo i pelhřimovskému Heřmanovi.

Velké Meziříčí
ZS Velké Meziříčí
27.09.2008
17:30
5:3
(1:1, 1:1, 3:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 19. Konta (Bula, Vlašín), 29. Sobotka (Dostál, Plch), 41. Konta (Vlašín, Nekvasil), 48. Nekvasil (Janda), 49. Kunstmüller (Konečný) - 7. Plachý (Tecl, Meloun), 23. Heřman (Šejnoha), 47. Heřman (Tecl, Kuchyňa). Rozhodčí: Kubičík - Humpolíček, Pospíšil. Vyloučení: 13:13, navíc Nekvasil (VM) 10 min. OT a Wonfor (PEL) 5 min. + trest ve hře. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 305. Střely na branku: 33:24. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 5:3.

MEZ: Betinec - Stráňovský, Smejkal, Konta, Vlašín, Plch, Heřmanský - Konečný, Bukáček, Kunstmüller - Bula, Janda, Nekvasil - Sobotka, Dostál, Bašnár

PEL: Jirkův (4. Kaiseršot) - Kuchyňa, Smetana, Meloun, Spudil, Wonfor, Kloucek - Lazorišák, Anderle, Pelán - Šimoníček, Plachý, Tecl - Heřman, Šejnoha, Kočan

Pelhřimovští nastoupili do utkání bez zraněného Kubáta a aby toho nebylo málo, tak si hned ve 4. minutě poranil při zákroku tříslo Jirkův a v brance ho tak musel nahradit Kaiseršot. I přes tyto komplikace měli hosté zpočátku více ze hry a v 7. minutě to při početní výhodě vyjádřili i gólově. Tecl vyslal do úniku Plachého a ten se tváří v tvář Betincovi nemýlil. Spartak byl i nadále mírně lepším týmem, ovšem domácí si také několik zajímavých příležitostí vytvořili. V 19. minutě pak měli Meziříčští možnost přesilovky pět na tři. Bula přihrál na modrou Kontovi a ten propálil vše, co mu stálo v cestě.

Hostům se však zanedlouho po začátku druhé dvacetiminutovky povedlo vrátit vedení na svou stranu, když Šejnoha našel Heřmana, jenž prostřelil Betince mezi betony. Ve 27. minutě mohl přidat další gól Tecl, ale Plachého bekhendovou přihrávku zpoza branky nevyužil. O minutu později měl dobrou příležitost na druhé straně Bula, ale v dobré pozici před Kaiseršotovou svatyní promáchl. Ovšem domácí si nezoufali dlouho. V přesilové hře našel před brankou Spartaku Dostál Sobotku a ten již jen usměrnil jeho přihrávku mezi Kaiseršotovi betony. Pět minut před koncem druhé části mohl odpovědět Plachý, ale nadvakrát na Betince nevyzrál.

Meziříčští nastoupili do třetí třetiny s výhodou jednoho muže v poli, která se po vyloučení Anderleho ještě zdvojnásobila. A i tentokrát byli domácí úspěšní. Po přihrávce Vlašína si sjel od modré blíže k brance Konta a střelou zápěstím vymetl horní roh hostující svatyně. Ve 47. minutě měli možnost téže výhody i pelhřimovští a i oni byli tentokráte úspěšní. Heřman si počkal a u pravé tyčky na přihrávku od Tecla a přidal svůj druhý gól v utkání. Ovšem odpověď domácích trvala jen něco málo přes minutu. Po chybě pelhřimovské obrany se řítili dva na jednoho Nekvasil a střílející Janda, jehož střelu vyrazil Kaiseršot jen před prvně jmenovaného a ten ji bez problémů uklidil do odkryté poloviny branky. O chvíli později vedli hráči Horáckého hokejového klubu již o dva góly. Konečný přihrál Kunstmüllerovi a ten přidal pátý gól domácích. Hosté se o možnost udělat něco s výsledkem připravili hlavně svou nedisciplinovaností. V 55. minutě utnul prakticky veškeré naděje na bodový zisk Wonfor, když tvrdě atakoval rozjetého Nekvasila a vyfasoval pětiminutový trest doplněný trestem ve hře, což znamená stopku minimálně na jedno následující utkání.

Pelhřimovští i přes slibný začátek opět nedovedli utkání do vítězného konce. Spartak o lepší výsledek jako v minulých zápasech připravila hlavně nedisciplinovanost, které domácí dokázali využít v podobě tří přesilovkových gólů. Z řad Meziříčských byli v utkání nejvíce vidět Konta a Nekvasil, v dresu Spartaku pak nejvíce střelci gólů Plachý a Heřman.

Ohlasy po utkání

Ladislav Kolda (trenér Pelhřimova): Utkání bylo vyrovnané. Je tady menší hřiště, tím pádem měli diváci možnost vidět více soubojů. My jsme ovšem utkání opět nedotáhli do zdárného konce. Rozhodla o tom vyloučení a domácí produktivita v přesilovkách pět na tři. I my jsme tyto možnosti také měli, ale nedokázali jsme z nich skórovat. Utkání jsme nezvládli.