HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
14.08.2008 | Marcel Doubek | A-tým

Spartak si proti Žďáru s chutí zastřílel

Pelhřimovští ve čtvrtém přípravném klání nastříleli svému regionálnímu rivalovi šest branek a celkem v poklidu si došli v dnešním utkání pro vítězství. Spartak v zápase dvakrát využil přesilovou hru a dvakrát se také radoval při početní výhodě soupeře.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
14.08.2008
18:00
6:1
(2:0, 3:1, 1:0)
Žďár nad Sázavou
Branky a nahrávky: 6. Heřman, 16. Vácha (Anderle, Moucha), 30. Kuchyňa (Anderle), 32. Anderle, 37. Tecl (Plachý), 60. Plachý (Hadrava) - 26. Štros (Kaut). Rozhodčí: Vampola - Miksa, Bohatý. Vyloučení: 8:9, navíc Vácha (PE) osobní trest DKU a Souček (ZD) 10 min. OT. Využití: 2:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 100. Střely na branku: 41:26. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1.

PEL: Jirkův - Kuchyňa, Vácha, Meloun, Krpálek, Plch, Macháček, Pekárek – Heřman, Anderle, Moucha – Hadrava, T. Plachý, Tecl – Votápek, Dvořák, Siřiště – Šípek

ZNS: J. Sláma (41. Kochánek) - Raus, Souček, Sobotka, Pleva, M. Sláma, Fibikar - Ptáček, Němec, Dítě - Vránek, Mühlfait, J. Plachý - Šulc, Kaut, Štros - Havelka, Novák, Kavalír

Hned od začátku zápasu bylo patrné, kdo bude mít v tomto střetnutí navrch. Na světelné tabuli se to projevilo v 6. minutě, když mezi betony prostřelil Slámu novic v pelhřimovském dresu Heřman. Hosté mohli odpovědět při přesilovce Spartaku, když přečíslení dva na jednoho zakončoval Dítě, hned v zápětí pak na druhé straně po průniku Plachého zazvonila tyč. Druhého gólu se Pelhřimovští dočkali v 16. minutě, kdy přesilovkovou kombinaci po ose Moucha, Anderle zakončil od modré Vácha. Žďárští mohli odpovědět necelé dvě minuty před koncem první dvacetiminutovky, ovšem Jirkův Vránkův nájezd zlikvidoval.

Tentýž hráč mohl snížit i na začátku druhé části, ale i tentokrát vyzněl vzájemný souboj pro pelhřimovského brankáře. Žďár se snížení dočkal ve 26. minutě, kdy se po přihrávce Kauta prosadil Štros. Odpověď Spartaku však na sebe nenechala dlouho čekat. V polovině třetiny, v početní výhodě o dva hráče, přihrál Anderle Kuchyňovi a jeho bomba od modré skončila v horním rohu Slámovi svatyně. O chvíli později vedli domácí již o tři branky. Anderle obral o puk v útočném pásmu hostujícího Kauta a tváří v tvář Slámovi se nemýlil. Ve 37. minutě měli při početní výhodě hosté možnost zkorigovat skóre, ovšem radovali se hráči Spartaku. Tecl obešel hostujícího obránce a střelou do horního rohu přidal pátý gól.

Do třetí části nastoupil v brance Žďáru Kochánek, který nahradil nepříliš jistého Slámu. Zapotil se hlavně ve 48. minutě, kdy před něho pronikal Heřman, jehož střelu vyrazil pouze k Mouchovi, ale ten nedokázal dopravit kotouč do odkryté poloviny branky. Jednu branku však hostující gólman přece jen obdržel. Hadrava v poslední minutě utkání předložil pěknou přihrávku Plachému a ten už jen uklidil puk do horní poloviny branky. Poslední šanci utkání měl v téže minutě pelhřimovský Dvořák, ale po jeho střele bez přípravy zazvonila pouze tyč.

Domácí v dnešním zápase vyhráli v přípravě zatím nejvyšším rozdílem, ovšem nutno podotknout, že proti nim stál zatím nejslabší soupeř.

Marcel Doubek