HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
07.08.2008 | Marcel Doubek | A-tým

Spartak ve druhém utkání zdolal Břeclav

Ve druhém přípravném utkání se Pelhřimovští radovali z vítězství, když porazili druholigového nováčka Břeclav. V brance Spartaku se poprvé představil Ondřej Jirkův. O góly domácích se postarali centři prvních dvou formací Anderle a Plachý a dva obránci, kteří jsou zde na zkoušku z Havlíčkova Brodu, Krpálek a Veselý. Ti se prosadili při přesilovkách.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
07.08.2008
18:00
4:2
(3:1, 0:0, 1:1)
Břeclav
Branky a nahrávky: 7. Krpálek (Ropický, Pelán), 13. Anderle (Tecl, Hadrava), 15. Plachý (Kadlec), 51. Veselý (Prostředník, Šimoníček) - 14. Kundera (Penák), 51. Novák (Nohel). Rozhodčí: Jílek - Zavřel, Svoboda. Vyloučení: 7:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 35:27. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2.

PEL: Jirkův - Krpálek, Spudil, Kadlec, Vácha, Prostředník, Veselý - Ropický, Anderle, Pelán - Hadrava, Plachý, Tecl - Pospíšil, Šimoníček, Šípek - Votápek

BRE: Žůrek - Sladký, Laga, Raška, Strýček, Horáček, Václavovič, Novák - Kárný, Balát, Nohel - Otoupalík, Meixner, Látal - Klimeš, Veselský, Čikl - Kundera, Penák, Kroupa

Začátek utkání nabídl několik příležitostí na obou stranách, takže v pozoru museli být hlavně brankáři obou týmů. Jako první se z gólu radovali domácí. Po přihrávkách Pelána a Ropického využil od modré přesilovku Krpálek. V 8. minutě měli červenobílí další dobrou příležitost, to když po průniku Šimoníčka zazvonila za zády Žůrka tyč. Branky se tak Spartak dočkal o pět minut později. To z mezikruží vymetl pavučinu za zády hostujícího gólmana Anderle. Hostům se sice poté povedlo zásluhou Kundery snížit na jednobrankový rozdíl, ovšem ne nadlouho. V 15. minutě usměrnil Kadlecovu přihrávku do branky Plachý a vrátil Pelhřimovu dvougólové vedení.

Druhá třetina mnoho vážných šancí nepřinesla. Snad jedinou vážnou příležitost měl v 28. minutě domácí Plachý, kdy trefil z mezikruží břevno.

Třetí dvacetiminutovka byla podobná té druhé, s tím rozdílem, že diváci viděli alespoň dva přesné zásahy, každý na jedné straně. Obě branky padly v 51. minutě. Nejprve se radoval Spartak, který se zásluhou využité přesilovky v podání Veselého dostal do třígólového vedení. O 57 sekund později upravil opět na rozdíl dvou branek Novák, který překonal ležícího Jirkůva.

Pelhřimovští dnes dokázali zvítězit hlavně díky střelecké potenci a dobře chytajícímu Jirkůvovi. Kladem jsou bezesporu dvě využité přesilovky, záporem stále hodně nepřesností v kombinaci.

Ohlasy po utkání

Ladislav Kolda (trenér Pelhřimova): "I přes výhru samozřejmě spokojen být nemohu. Rozdíl mezi tímto zápasem a utkání s Pískem byl jen v tom, že dnes jsme dokázali dát a góly a tudíž jsmre vyhráli. Opět se nám, nedařilo v rozehrávce, dělali jsme chyby v obraně. Dobře zachytal gólman Jirkův, který působil velmi jistě."

Marcel Doubek