HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.03.2008 | Marcel Doubek | A-tým

Spartaku skončila sezóna, prohrál 3:0 na zápasy

Pelhřimovským hokejistům po dnešní prohře skončila sezóna. O vítězství Děčína rozhodla především druhá třetina, kterou hosté vyhráli 3:0. Červenobílí ve třetí části nenašli žádnou odpověď na dvougólové vedení Severočechů a sami navíc v závěru při hře bez brankáře inkasovali.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
04.03.2008
18:00
2:5
(2:1, 0:3, 0:1)
Děčín
Branky a nahrávky: 4. Anderle (Pelán), 18. Pavlík (Plch) - 7. Chvátal (Stezka, Stibor), 30. Filipovský (O. Luka), 32. Hříbal (Štverák, Tomeček), 35. Stibor (O. Luka), 59. O. Luka. Rozhodčí: Horák - Štofa, Beneš. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 700. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:5.

PEL: Míča - Meloun, Kašpar, Beránek, Plch, Pavlík, Prostředník - Hrbatý, Plachý, Tecl - Kočan, Anderle, Pelán - Digrin, Hadrava, Ondráček

DEC: Štěrba – Stezka, Bedan, Sádovský, Havlíček, Kučera, Hanousek – O. Luka, Stibor, Filipovský – Hříbal, Čtverák, Tomeček – Kratochvíl, Preussler, Chvátal – Toman, Myšík, Hartman

Pelhřimovští vstoupili do utkání aktivněji a hned ve čtvrté minutě se ujali vedení. Při signalizované výhodě přihrál Pelán Anderlemu a ten střelou do odkryté poloviny branky rozjásal domácí ochozy. Hosté ovšem za necelé tři minuty dokázali odpovědět. Po chybě Prostředníka puk putoval po ose Stibor, Stezka a skórující Chvátal. V 10. minutě mohl strhnout vedení na stranu Severočechů Kratochvíl, ale Míča si z jeho pokusem poradil. Z vedení se tak po první dvacetiminutovce radovali domácí. V početní výhodě přihrál Plch Pavlíkovi a ten propálil vše, co mu stálo v cestě.

Ve 24. minutě mohl Spartak navýšit své vedení, ale ideální přihrávku Hrbatého Plachý v samostatném úniku v gól nepřetavil. O minutu později měl stejnou možnost na druhé straně Štverák, ale naložil s ní podobně jako útočník Spartaku. Z vyrovnání se Děčínští radovali v polovině zápasu, to když přihrávku Luky zužitkoval Filipovský. Ani ne o tři minuty později již hosté vedli. O obrat v zápase se po přihrávce Štveráka postaral Hříbal. Severočeši přidali ve druhé části ještě jednu branku, to když Stibor prostřelil Míču z blízkosti mezi betony.

Spartak ač ve třetí dvacetiminutovce dotahoval dvougólové manko, si příliš gólových příležitostí nevytvořil. V jediné vážnější šanci se ocitl v 52. minutě Hadrava, ale dobře chytajícího Štěrbu nepřekonal. Vítězství Děčína ještě pečetil v závěrečné power play Spartaku střelou do prázdné branky Luka.

Děčínští vyhráli čtvrtfinálovou sérii 3:0 na zápasy a nutno podotknou, že zaslouženě. Největší rozdíl obou týmů byl v defenzivní činnosti a v kvalitě gólmanů.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal (trenér Pelhřimova): "Samozřejmě rozhodla druhá třetina, v níž jsme udělali v obranné fázi řadu chyb. Teď nemyslím jen brankáře nebo obránce, ale mužstvo jako takové, protože i útočníci se na bránění musí podílet. Každopádně tam bylo z naší strany nedostatek důrazu před vlastní brankou."

Marcel Doubek