HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.03.2008 | Marcel Doubek | A-tým

První krok vyšel Děčínu

Do dlouho očekávaného play off druhé ligy vstoupili Pelhřimovští porážkou, když v Děčíně nedokázali vstřelit ani branku. O vítězství domácí v podstatě rozhodli během třinácti minut první části, kdy domácí vstřelili tři branky. Odveta se v Děčíně hraje zítra.

Děčín
ZS Děčín
01.03.2008
17:00
5:0
(3:0, 0:0, 2:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 1. Filipovský (Luka O.), 11. Hříbal (Tomeček), 13. Štverák (Hříbal), 49. Bedan, 57. Preussler (Hanousek). Rozhodčí: Jílek - Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 9:10, navíc Digrin (PEL) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 650. Střely na branku: 29:32. Průběh utkání: 5:0.

DEC: Štěrba - Stezka, Bedan, Havlíček, Sádovský, Kučera, Hanousek - O. Luka, Stibor, Filipovský - Hříbal, Štverák, Tomeček - Kratochvíl, Preussler, Chvátal - Toman, Myšík, Hartman

PEL: Adamec (13. Kaiseršot) - Meloun, Kašpar, Beránek, Plch, Smetana, Pavlík - Hrbatý, Plachý, Tecl - Němec, Hadrava, Pelán - Digrin, Stromko, Ondráček - Šejnoha

Spartak nastoupil do utkání bez nemocného Marka Anderleho, avšak s pendly z Havlíčkova Brodu. Úvod zápasu se červenobílým vůbec nepovedl. Hned v první minutě přihrál Luka Filipovskému a Adamec lovil puk ze své sítě. Další gól přidali Děčínští v polovině první dvacetiminutovky při přesilovce čtyři na tři. Tomeček našel volného Hříbala a domácí vedli o dvě branky. Ve 13. minutě po přihrávce Hříbala překonal Adamce z úhlu mezi betony Štverák a vyhnal ho tím z branky. Největší šanci první třetiny měl Spartak o minutu později, ale Beránek tváří v tvář na Štěrbu nevyzrál. Hokejistům z Vysočiny se první třetina vůbec nepovedla a ve zbytku zápasu tak museli dohánět třígólové manko.

Hosté se snažili hned od počátku druhé části s výsledkem něco udělat. Ovšem domácí hrozili z nebezpečných brejků. Ve 23. minutě předvedl výborný zákrok Kaiseršot proti střele domácího Preusslera. Ve 34. minutě mohl zvýšit vedení Děčínských Stibor, avšak brankář hostí byl i tentokrát úspěšnější. Šanci na vstřelení branky měli červenobílí o dvě minuty déle, kdy se k nebezpečné dorážce dostal Němec. Dvě minuty před koncem druhé třetiny měl ještě šanci domácí Tomeček, ale Kaiseršot jeho střelu vyrazil lapačkou nad.

Ve třetí třetině hra přinesla podobný obraz jako v té druhé. Ve 43. minutě měl šanci Kratochvíl, ale Kaiseršot stále držel svou neprůstřelnost. Ve 46. minutě hráli modrobílí přesilovku, při níž měl paradoxně dobrou šanci Hrbatý. O chvílí později předvedl pěkný průnik Němec, ale ani on nevyzrál na výborně chytajícího Štěrbu. Domácí svůj náskok pojistili ve 49. minutě, když přečíslení čtyři na jednoho vyřešil přesnou střelou Bedan. Poslední branka v utkání padla tři minuty před koncem. Střelou Hanouska tečoval za záda Kaiseršota Preussler.

Domácí si dnes připsali zasloužené vítězství a v sérii se ujali vedení 1:0 na zápasy. V Pelhřimovském dresu již v 8. minutě odstoupil Jakub Stromko, který nemohl pokračovat kvůli poranění ramene.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal (trenér Pelhřimova):„Stalo se nám to samé, co před čtrnácti dny. Tehdy jsme tady inkasovali ve třinácté vteřině, teď ve třicáté osmé. Nic nebylo platné, že jsme na toto téma dalekosáhle hovořili.“