HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
24.02.2008 | Marcel Doubek | Mládež

Junioři nezvládli důležitý zápas s Kometou

Pelhřimovským juniorům se po prohře s brněnskou Kometou vzdaluje záchrana v lize juniorů. Jedinou branku Spartaku zaznamenal v závěru první části Chuchel.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
24.02.2008
10:00
1:2
(1:1, 0:1, 0:0)
Kometa Úvoz
Branka a nahrávka Pelhřimova: 18. Chuchel (Siřiště).

PEL: Míča - Kašpar, Doubek, Šustr, Zelený, Matoušek, Staněk - Moucha, Hadrava, Šípek - Hubata, Chuchel, Siřiště - Dvořák, Holec, Hlavnička

V první dvacetiminutovce byla k vidění vyrovnaná partie, v níž si každý z týmů připsal po jedné brance. Z vedení se radovali ve čtvrté minutě hosté. Jeden z brněnský hráčů se dostal nejprve do samostatného úniku, se kterým si Míča ještě poradil, avšak s následnou šancí naložili hosté lépe a ujali se vedení. Pelhřimovští vyrovnali v 18. minutě, kdy Siřiště našel před brankou Chuchla a jeho střela se pomalu doplazila za brankovou čáru. V poslední minutě první třetiny mohl strhnout vedení na stranu Spartaku Kašpar, ale nepodařilo se mu kotouč dorazit za záda hostujícího gólmana.

V prostředním dějství měla více ze hry spíše Kometa. Vytvořila si několik dobrých příležitostí, které však většinou zlikvidoval spolehlivý Míča. Z jedné branky se Brněnští přeci jen radovali. Ve 32. minutě namazal Šustr puk přímo na hůl hostujícího útočníka, který se v zakončení nemýlil.

Domácí se ve třetí části snažili s výsledkem něco udělat, ale mnohdy jim chyběl klid a přesnost v zakončení. Ve 44. minutě jel v oslabení po přihrávce Hadravy sám na brankáře hostí Moucha, ale nedal. O dvě minuty později se pěkným průnikem prezentoval Hadrava, který se ještě dostal k dorážce své střely, ale ani ta za zády brněnského gólmana neskončila. Asi poslední dobrou příležitost k vyrovnání měl v 57. minutě Siřiště, ale hostující obránci jeho střelu zblokovali. Pelhřimovští ještě v závěru zkoušeli hru bez brankáře, ale žádnou větší šanci si nevytvořili.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal, trenér Pelhřimova: Zápas jsem nezvládli, bohužel. Doby, kdy jsme si mohli říct, že jsme hráli celkem dobré utkání, avšak prohráli, pominuly. Teď je každý zápas klíčový a tenhle jsme bohužel nezvládli. Neustále máme ještě čtyři zápasy před sebou a povinnost nám velí v pátek doma porazit Kopřivnici, což je opravdu je povinnost. Pokud by se to nepovedlo, tak nemůžeme na záchranu pomýšlet. Klíčový zápas pak podle mě bude v Krnově.

Marcel Doubek