HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
27.02.2008 | Marcel Doubek, Kamil Vaněk - Deník | A-tým

Body vezou, ale nadřeli se

Pelhřimovští hokejisté zakončili druholigovou nadstavbu výhrou v Roudnici nad Labem. Na ledě nováčka soutěže a týmu, pro něhož tímto zápasem už sezona skončila, se ale dost nadřeli. O zisku bodů rozhodli až v poslední dvacetiminutovce. Spartak tak v tabulce skupiny Střed skončil šestý a play off začne o víkendu dvěma zápasy v Děčíně.

Roudnice
ZS Roudnice
27.02.2008
18:00
4:5
(2:3, 2:1, 0:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 6. Petrlík (Zenk, Zuziak), 14. Petrlík (Zuziak, Gebelt), 40. Mouka (Hnátek), 40. Gebelt (Zuziak, Kosejk) - 6. Plachý (Tecl, Meloun), 7. Moucha (Smetana), 11. Tecl (Beránek), 39. Tecl (Plachý), 41. Anderle (Němec, Pelán). Rozhodčí: Petružálek - Mašek, Vít. Vyloučení: 5:7, navíc Plachý (Pelhřimov) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 158. Střely na branku: 30:47. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4, 4:4, 4:5.

ROU: Kareš (7. Davídek) - Zenk, Šrek, Kosejk, Novák - Petrlík, Zuziak, Gebelt - Wágner, Vaněček, Sailer - Mouka, Hnátek, Krob

PEL: Adamec - Meloun, Kašpar, Beránek, Plch, Smetana, Šustr - Hrbatý, Plachý, Tecl - Němec, Anderle, Pelán - Moucha, Hadrava, Dvořák - Šípek

Vzhledem k postavení týmů v tabulkách jednotlivých skupin II. ligy a výsledku duelu v Pelhřimově, platili za favorita hosté. Zápas ale přinesl takřka vyrovnanou partii. Domácí, kteří hráli jen na čtyři beky, se dokonce dostali v 6. minutě do vedení, kdy po přihrávce kapitána Zuziaka překonal Adamce Petrlík. Pelhřimov naštěstí s pádnou odpovědí dlouho neotálel. Uplynulo 14 vteřin a z vyrovnání se radoval Plachý, když do sítě uklidil puk, který po střele Tecla gólman Kareš jen vyrazil. Kareš ukončil své účinkování v zápase v 7. minutě. K odjezdu na střídačku ho donutila druhá branka Spartaku, která přišla přesně šedesát vteřin po té první. Smetana vypálil od modré a vyražený puk uklidil do branky Moucha. Šancí na straně Spartaku přibývalo. V 10. minutě se mohl do listiny střelců zapsat Dvořák, jenže poloodkrytou branku netrefil. V 11. minutě už se Spartak opět radoval. Po přihrávce Beránka hledal Tecl Hrbatého a jeden z obránců Roudnice si z přemíry snahy srazil puk do sítě. Pelhřimov si dlouho dvougólový náskok neužíval. Ve 14. minutě se sice domácí při přesilovce moc nepředvedli, ale její závěr zvládli na jedničku. Po přihrávce Zuziaka se podruhé v zápase prosadil Petrlík. O minutu později mohlo být v táboře hostí zase o něco veseleji. Na branku se řítil zcela sám Němec, ale blafák do forhendu mu nevyšel podle představ a Davídek svou svatyni od další pohromy uchránil.

Druhá třetina přinesla nezáživný hokej. Ve 26. minutě museli Pelhřimovští děkovat Adamcovi, který šel bleskurychle do rozkleku a zabránil tak srovnání skóre. Pak se začaly rodit i šance Spartaku. Ve 30. minutě měl po přihrávce Němce tutovku Pelán, ale neuspěl. Podobně si vedl o dvě minuty později, kdy na něj zívla poloodkrytá branka. Krátce předtím mohl skórovat i Tecl. Skóre se tedy měnilo až v samém závěru druhé dvacetiminutovky. Ve 39. minutě nabruslil za branku Plachý a přihrávkou před ní vyzval ke gólové střele Tecla. Stav 4:2 vyhlížel nadějně, ovšem to by Spartak nesměl totálně prospat poslední minuty druhé třetiny. Nejprve při signalizovaném faulu odmítl přesilovku střelou do šibenice Mouka a pouhých pět vteřin před sirénou zakončil gólem přečíslení dva na jednoho Gebelt. Třetí asistenci v zápase si připsal roudnický kapitán Zuziak.

Ve třetí třetině se hrálo pod taktovkou Pelhřimova, který si ale vytvořil minimum šancí. Naštěstí vítězný gól vstřelil brzy. Ve 41. minutě našel Pelán Němce, jeho střelu ještě gólman vyrazil, ale dotírající Anderle už měl při zakončení snadnou práci. Domácí toho směrem dopředu mnoho nevymysleli. Šance na vyrovnání se jim nabídla zhruba deset minut před koncem, kdy hráli přesilovku pěti proti třem. Bohužel s touto výhodou naložili hodně zle, počet hráčů na ledě se velmi brzy vyrovnal.

Pelhřimovští si výhru zasloužili, i když to z jejich strany rozhodně nebyl nejvydařenější zápas. Výkon týmu byl spíše průměrný, ovšem na soupeře z druholigového suterénu stačil.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal: Z předvedené hry mnoho radosti nemám, nicméně zápas podobného průběhu jsem tak trochu očekával. Nemám moc velkou radost, že v prvním kole play off narazíme na Děčín. Je to silný soupeř, tezké budou hlavně zápasy na jeho ledě.

Marcel Doubek, Kamil Vaněk - Deník