HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
20.01.2008 | Marcel Doubek | A-tým

Němec zajistil Pelhřimovu tři body

Pelhřimov po třech utkání bez bodu konečně zabral a po dramatickém průběhu dokázal porazit Děčín 6:5. Na úspěchu domácích měla velký podíl především první řada a křídelník druhé formace Vojtěch Němec, který po přihrávce Hrbatého vystřelil Spartaku necelé tři minuty před koncem důležité body.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
20.01.2008
17:00
6:5
(1:1, 4:3, 1:1)
Děčín
Branky a nahrávky: 3. Hrbatý (Tecl, Plachý), 25. Plachý (Tecl), 27. Tecl (Plachý), 28. Němec, 37. Plachý (Hrbatý), 58. Němec (Hrbatý, Plachý) - 11. Myšík (Sádovský), 30. Myšík (Sádovský), 31. Havlíček (Tomeček), 37. Stezka (Filipovský), 47. Havlíček (Tomeček). Rozhodčí: Němec - Fiala, Jindra. Vyloučení: 6:8, navíc Florián a Němec 10 min. OT (oba PE), Tomeček 10. min OT (DĚ) . Využití: 0:3. V oslabení: 2:0. Diváci: 550. Střely na branku: 29:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:4, 5:4, 5:5, 6:5.

PEL: Míča - Meloun, Kašpar, Beránek, Plch, Smetana, Vácha - Hrbatý, Plachý, Tecl - Němec, Anderle, Florián - Digrin, Hadrava, Šejnoha - Dvořák, Votápek

DEC: Zámostný - Stezka, Bedan, Havlíček, Mašek, Sádovský - Luka, Stibor, Filipovský - Štverák, Gergel, Tomeček - Myšík, Kratochvíl, Preusser

Spartak vstoupil do utkání skvěle. Hned ve 3. minutě se ujal vedení. Po ose Plachý, Tecl se puk dostal k Janu Hrbatému a ten už ho jen zametl za bezmocného brankáře hostí. O minutu později měl další dobrou příležitost Florián, ale Zámostný tentokrát Děčín podržel. V polovině třetiny hráli hosté přesilovou hru. Když už se zdálo, že ji domácí ubrání, na modré napřáhl Sádovský a Myšík tečoval mimo dosah Míči. Po první třetině se tedy odcházelo do kabin za nerozhodného stavu.

I do druhé třetiny měli domácí lepší vstup než hosté. Ve 25. minutě si vyměnili kotouč Tecl a Plachý a druhý jmenovaný prostřelil Zámostného mezi betony. Ve 26. minutě byl vyloučen domácí Meloun. Z gólu se však neradovali hosté, nýbrž domácí. Tomáš Plachý obral o puk hostujícího obránce, předložil Teclovi a ten překonal Zámostného potřetí. Aby toho nebylo málo, Spartaku se v témže oslabení podařila přidat i čtvrtá branka. Vojtěch Němec využil zaváhaní v rozehrávce hostí a střelou z úhlu rozveselil domácí diváky počtvrté. Komu se zdálo, že si Pelhřimovští tímto zadělali na výhru, byl na omylu. Ve 30. minutě se Severočechům podařilo snížit. Po přihrávce Sádovského se podruhé v utkání prosadil Myšík. O minutu později byl vyloučen domácí Vácha, ovšem na trestné lavici se příliš dlouho neohřál. Po osmi sekundách přesilovky přihrál Tomeček Havlíčkovi, který prostřelil Míču. Ve 37. minutě ztichly ochozy počtvrté. Po přihrávce Filipovského překonal Míču střelou od modré Stezka. Avšak odpověď domácích byla bleskurychlá. Po 15 sekundách našel krásnou přihrávkou Hrbatý Plachého a ten přidal svůj druhý gól v utkání. Spartak se po dvou třetinách radoval z jednogólového vedení, když nedokázal udržet nadějný tříbrankový náskok.

Hosté se zpočátku třetí třetiny hnali za vyrovnáním. Ve 43. minutě nebezpečně střílel Stibor. Ve 46. minutě byl za hru vysokou holí vyloučen Florián, který si za následné protesty vysloužil ještě desetiminutový trest stejně jako jeho kolega z útoku Němec. Hostům se přesilovou hru povedlo přetavit ve vyrovnání. Marcel Tomeček našel Havlíčka, jenž překonal Míču popáté. Domácí se i bez vyloučené dvojice snažili vrátit vedení na svou stranu. Nejblíže ke vstřelení gólu měl v přesilové hře Plachý, ale nedokázal dotlačit kotouč za záda Zámostného. Když už se zdálo, že zápas směřuje do prodloužení, Spartak zasadil svému soupeři rozhodující úder. V 58. minutě přihrál Plachý Hrbatému, který našel před brankou najíždějícího Němce a ten rozhodl, že tři body zůstanou u říčky Bělé. Hosté si v závěrečné power-play vytvořili několik šancí, ale domácím se je i s notnou dávkou štěstí podařilo odvrátit.

Pelhřimov si tak po třech prohrách připsal cenné tři body. Lví podíl na vítězství má především první formace Spartaku, v čele s pětibodovým Tomášem Plachým, který si ke dvěma gólům připsal také tři asistence.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal, trenér Pelhřimova: Já doufám, že nás tenhle výsledek nakopne k lepším výkonům. Teď máme soupeře, s nimiž je reálné bodovat, takže věřím, že naši situaci v tabulce vylepšíme.

Marcel Doubek