HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
16.01.2008 | Marcel Doubek | A-tým

Další ledovou sprchu zařídily Řisuty

Pelhřimovští hokejisté pokračují v nepovedených výkonech. V dnešním utkání nestačili na Řisuty. Ještě sedm minut před koncem vedli domácí 3:2. Hosté góly Klause a Bezoušky dokázali otočit na 3:4 a odvážejí si tak z Pelhřimova tři body.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
16.01.2008
18:00
3:4
(1:1, 2:1, 0:2)
Řisuty
Branky a nahrávky: 3. Tecl(TS), 38. Plachý (Meloun, Tecl), 40. Meloun (Hrbatý, Plachý) - 13. Suchý, 25. Kos, 53. Klaus (Babický), 58. Bezouška. Rozhodčí: Skoupý - Mlčoch, Musil. Vyloučení: 8:10. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 450. Střely na branku: 48:28. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:4.

PEL: Adamec - Meloun, Kašpar, Beránek, Plch, Vácha, Prostředník - Hrbatý, Plachý, Tecl - Florián, Němec, Šejnoha - Digrin, Hadrava, Dvořák

RIS: Schwamberger - Janega, Mádl, Sedláček, Aschenbrenner, Babický, Fiala - Scherzl, Klaus, Landa - Bezouška, Kos, Hegenbart - Suchý, Wolf, Šelicha

Utkání začalo pěkně zostra. Hned v první minutě se řítil sám na Adamce Scherzl, ale domácí gólman si s jeho nájezdem poradil. Poté přebrali taktovku Pelhřimovští a tlačili se dopředu. Ve 3. minutě měli domácí po faulu na Plachého výhodu trestného střílení. K němu se postavil Martin Tecl a střelou po ledě překonal brankáře. Hostům se podařilo vyrovnat ve 13. minutě Suchým, který využil chyby obrany a prostřelil Adamce mezi betony. V 16. minutě mohl vrátit Spartaku vedení Šejnoha, jenž ale nedokázal usměrnit do odkryté poloviny brány pěknou přihrávku Němce.

Hned v první minutě druhé třetiny měl opět po přihrávce Němce šanci Šejnoha, ale ani tentokrát nedokázal trefit odkrytou klec. Ve 23. minutě měl na druhé straně dobrou příležitost Šelicha, ale Adamec jeho pokus zneškodnil. Hosté se branky dočkali o dvě minuty později při početní výhodě. Matěj Kos vystřelil a Adamec si srazil betonem kotouč do vlastní sítě. Řisutům se ve 35. minutě podařilo vstřelit ještě třetí gól, ale pro dosažení vysokou holí nemohl být rozhodčím Skoupým uznán. Ve 38. minutě se z gólu radovali hráči v červenobílých dresech. Při začínající přesilovce hostů se po přihrávce Melouna prosadil před brankou Tomáš Plachý. Spartak šel do kabin po druhé třetině dokonce ve vedení. To když v poslední minutě po přihrávkách Plachého a Hrbatého vymetl od modré šibenici Martin Meloun.

Ve třetí třetině šancí na obou stranách ubylo. Ve 47. minutě měli příležitosti Plachý a Tecl, ale Schwamberger si s nimi poradil. Ve 49. minutě nastřelil na druhé straně při přesilové hře tyč Wolf. Hostům se přeci jen podařilo vyrovnat. V 53. minutě po přihrávce Babického proklouzl domácí obranou Klaus a bekhendem překonal Adamce mezi betony. Domácí měli možnost vrátit vedení na svou stranu, když hráli dlouho přesilovku pět na tři a posléze čtyři na tři, avšak bez gólového efektu. A tak zkázu domácích dokonal po chybě Němce Bezouška, který k tyči překonal nepřipraveného Adamce.

Spartak si tak v nadstavbě stále ještě nepřipsal jediný bod. Další šanci bude mít již tuto neděli, kdy na domácím hřišti hostí silný Děčín. Jediným příjemným překvapením byl dnes výkon juniora Tomáše Dvořáka.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal, trenér Pelhřimova: Na rozdíl od minulého zápasu jsme sice zlepšili hru v defenzívě, ale dopustili jsme se velkého množství osobních chyb. Navíc naše koncovka byla opět velmi špatná.

Marcel Doubek