HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
05.03.2024 | Pavel Blažek | A-tým

Pelhřimov poráží rezervu Velkého Meziříčí i potřetí a míří do semifinále Krajské ligy!

Úvod zápasu vyšel lépe hostům, kteří rychle otevřeli skóre utkání, během úvodní dvacetiminutovky ale Poutníci otočili utkání na svou stranu. Rozhodující pasáž si pelhřimovští hokejisté schovali do druhé třetiny, kdy v rozmezí 149 vteřin vsítili tři branky a rázně vykročili nejen za vítězstvím v zápase, ale i za postupem do semifinále Krajské ligy Vysočiny. Oba celky se poté prosadily ještě dvakrát, ale na celkovém vítězství Pelhřimova to již nic nezměnilo. Hattrickem se pod třetí čtvrtfinálovou výhru podepsal Martin Hadrava.

Pelhřimov
Pelhřimov, Zimní stadion
05.03.2024
19:00
8:3
(3:1, 5:1, 0:1)
Velké Meziříčí

Branky a nahrávky: 06:41 Cejpek (Šulák, D. Kasalý; 5/5), 08:17 Hadrava (Vysloužil, Pospíchal; 5/5), 19:51 Votápek (Dvořák, Vrátný; 5/5), 23:59 Hadrava (5/5), 24:27 Vysloužil (Port, F. Kasalý; 5/4), 26:28 F. Kasalý (Vysloužil, Pospíchal; 5/4), 37:13 Hadrava (Vysloužil, Pospíchal; 5/5), 37:41 Dvořák (Vrátný; 5/5) – 01:22 Burian (Hrnčíř, Střecha; 5/5), 33:00 Kameník (Pejchal; 5/5), 47:59 Milotinský (Vondráček; 5/5). Rozhodčí: Mareček, Sapík – Kubát, Kukeně. Diváci: 240. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. Střely na branku: 8:3. Průběh utkání: 0:1, 6:1, 6:2, 8:2, 8:3.



HCP:

Zour – D. Kasalý, Vácha, Port, Glejtek, Šťáva, Pospíchal, Bříza – Votápek, Vrátný, Kochrda, Cejpek, Machovský, Březina, Buchta, F. Kasalý, Šulák, Dvořák, Vysloužil, Hadrava.

MEZ:

Juda – Viskot, Hammer, Vondráček, Kuřátko, Smejkal, Chlubna, Kameník, Buchal, Čamek – Hrnčíř, Burian, Střecha, Rozmarín, Pejchal, Milotinský, Sobotka, Havliš.

Na úvodní branku třetího čtvrtfinále mezi Pelhřimovem a rezervou Velkého Meziříčí se nečekalo dlouho. Běžela 2.minuta, Střecha využil pohybu hlavního sudího mezi dvěma pelhřimovskými obránci a vypustil z hole střelu, na kterou Zour nestačil reagovat. Poutníci se ale oklepali, v 7.minutě vypálil od mantinelu Tomáš Cejpek a jeho střela po ledě propadla pod Judou do branky. V 9.minutě, při signalizovaném vyloučení, přidal druhou pelhřimovskou branku zblízka Martin Hadrava a domácí vedli. Poutníci byli od těchto okamžiků aktivnějším týmem, ale žádný další střelecký pokus domácích neprošel přes pozorného Judu. V 17.minutě sudí poslali domácí tým do dvojnásobné početní nevýhody, zvlášť první vyloučení bylo hodně přísné, ale hosté touto výhodu pohrdli. A přišel trest. Devět vteřin před první sirénou se vřítil do pásma Tomáš Dvořák, jeho pokus Juda vyrazil pouze před sebe, ale s dorážkou přispěchal Petr Votápek, Poutníci tak šli do druhé třetiny s dvoubrankovým náskokem.

Druhá třetina přinesla nápor domácích a pět branek v síti Velkého Meziříčí. Nejprve v 24.minutě pohotově navýšil pelhřimovské vedení Martin Hadrava a načal tím produktivní minuty domácího celku. Ve 25.minutě stačilo Martinu Vysloužilovi pouhých šest vteřin, aby využil početní výhodu. A ve 27.minutě, při další početní výhodě, našel Vysloužil zpoza brány nekrytého Filipa Kasalého a ten poslal puk do horního roku Judovy branky. Ve 33.minutě hosté snížili po zásahu Kameníka, ale v 38.minutě přišly další dvě gólové akce Poutníků. Nejprve Vysloužil krásně našel na kruhách Martina Hadravu a pelhřimovský snajpr uzavřel hattrick. A krátce poté se zblízka prosadil i Tomáš Dvořák.

Hned v úvodu třetí třetiny se hosté natlačili před Zoura, Rozmarínův pokus ale pelhřimovský brankář, i s pomocí své brankové konstrukce vyrazil mimo brankoviště. Jinak to ale byli opět domácí, kteří vytrvale přidělávali práci hostující obraně, ale řada kombinačních akcí brankou neskončila. Ve 48.minutě Zour pouze vyrazil Vondráčkův pokus před sebe, s dorážkou přispěchal pohotový Milotinský a poslední kosmetickou úpravou dal výsledku definitivní podobu. V 53.minutě se do úniku hnal Hrnčíř a překonal Zoura, puk se ale od břevna odrazil do okolí brankové čáry. Hosté se dožadovali uznání branky, ovšem hlavní sudí neměl přesvědčivý výhled a rozpažil. Poté už se zápas za rozhodnutého stavu více méně dohrával.

Nejlepšími hráči utkání byli zvoleni za hosty Josef Kameník a za domácí střelec večera Martin Hadrava. Pelhřimovští hokejisté porazili rezervu Velkého Meziříčí i potřetí, tentokrát na domácím ledě v poměru 8:3 a Poutníci tak mohou vyhlížet semifinálového soupeře, kterého možná určí již následující hodiny.

Pavel Blažek