HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.04.2023 | Pavel Blažek | A-tým

Technika vládla i podruhé a na pelhřimovském ledě si vybojovala 2. ligu

Odveta barážového utkání o postup do 2.ligy byla od úvodních minut v režii brněnské Techniky. Hosté si v úvodní dvacetiminutovce vypracovali dvoubrankové vedení a i když se v prostřední části hry Poutníci dostali na rozdíl jedné branky, byli to hosté, kteří v krátkém časovém úseku zasadili Poutníkům čtyři přesné zásahy, čímž rozhodli odvetné utkání. Ve třetí třetině již Poutníci pouze korigovali stav utkání do přijatelné podoby, ale na postupu Brna se nic nezměnilo.

Pelhřimov

01.04.2023
17:00
6:10
(0:2, 2:6, 4:2)
Technika Brno

Branky a nahrávky: 28. Martin Hadrava (Vysloužil), 30. Martin Hadrava (Marek Hadrava, Kasalý F.), 52. Port (Votápek), 54. Votápek (Šulák), 58. Hadrava Martin (Šulák), 60. Hadrava Martin (Hadrava Marek) – 6. Benýšek (Dufek, Jurča), 14. Jurča, 23. Benýšek (Stehlík), 33. Boček (Benýšek), 36. Rosendorf (Štrauch), 37. Benýšek (Dufek), 38. Pospíšil (Tomaník, Boček), 39. Jurča (Benýšek, Dufek), 55. Stehlík (Rosendorf), 58. Tomaník (Boček, Dufek)



HCP:

Kaiseršot (Jíra) – Bříza, Kasalý D., Vácha, Port, Mečiar, Pospíchal – Brabec, Kuchta, Kasalý F., Šulák, Hadrava Marek, Štěrba, Vysloužil, Hadrava Martin, Machovský, Svoboda, Votápek, Kochrda, Siřiště

TEC:

Alexa (Skoupý) – Rosendorf, Věžník, Úlehla, Blaško, Dufek, Sedláček, Kubica – Tomaník, Stehlík, Pospíšil, Svatuška, Štrauch, Jurča, Benýšek, Boček, Račický, Adam

Odvetné utkání mezi Poutníky a brněnskou Technikou začali nebojácně oba celky, ale Technika se rychle ujala vedení – běžela 6.minuta, hosté v přesilovce zatlačili Poutníky před Kaiseršota a po sérii odrazů dopravil puk do branky Benýšek. S odpovědí mohl přispěchat Marek Hadrava, Alexa byl připraven. V 13.minutě měl velkou příležitost Kochrda, Alexa byl ale v první třetině bezchybný. Hosté zvýšili tempo a ve 14.minutě Technika navýšila náskok, Jurča se dostal do samostatného úniku a bekhendovým blafákem zvýšil vedení Brna. V závěru první třetiny mohli Poutníci korigovat, šance domácích ale pokryl Alexa.

Druhá třetina byla z domácího pohledu třetinou hrůzy. Nejprve přišla laciná chyba pelhřimovské obrany, puk se dostal k Benýškovi a ten pohotově zvýšil vedení hostů. Pak se otěží chopili Poutníci, kteří častěji zásobovali puky Alexu, ale ve 28.minutě přišlo zasloužené snížení, z dorážky se prosadil Martin Hadrava. Když Martin Hadrava ve 30.minutě zakončil domácí kombinaci s bratrem Markem, vypadalo to, že Poutníci jsou zpět v zápase. Opak byl ale pravdou. Poutníci nevyužili řadu šancí a trestem byla branky Bočka ve 33.minutě. Po této brance střídal Kaiseršota v domácí brance Jan Jíra a ani druhý pelhřimovský brankář se mezi třemi tyčemi nenudil. V 36.minutě zakončil hostující kombinaci Rosendorf, o chvíli později ve 37.minutě dokonal tvrdou ranou Benýšek hattrick a v 38.minutě byl zmar domácích obránců dokonán po tvrdé střele Pospíšila. Ale ze strany hostů to ve druhé třetině ještě nebylo vše, ve 39.minutě zakončil přesnou střelou samostatný únik Jurča.

Do třetí třetiny vstoupili Poutníky opět s Kaiseršotem v brance a zpočátku se domácí tlačili do útoku, bratři Hadravové a po nich ani Vácha ale na Alexu nevyzráli. I za rozhodnutého stavu se hráči Techniky pouštěli do útoků, ale i Kaiseršot na druhé straně několikrát podržel puk před brankovou čárou. Brankový příděl byl opět schován do závěrečných minut třetiny a tentokrát to byli domácí Poutníci, kteří alespoň částečně korigovali nepříznivé skóre. Nejprve se v 52.minutě prosadil tvrdou střelou Vladimír Port a v 54.minutě střelou o tyčku skóroval Petr Votápek. Ještě v téže minutě šel za katr Brabec a v 55.minutě hosté využitou přesilovkou opět odskočili, přesnou kombinaci zakončil Stehlík. V 58.minutě využili početní výhodu i domácí, Martin Hadrava umístil svou střelu do růžku brněnské branky a domácí snajpr tak uzavřel hattrick. Ovšem ještě v téže minutě darovali sudí Brnu dvojnásobnou početní výhodu, kterou hosté rychle využili po střele Tomaníka. Poslední zásah si ale schovali Poutníci, šest vteřin před koncem uzavřel skóre Martin Hadrava, pro kterého to byl čtvrtý zásah v zápase.

V divokém barážovém utkání o druhou ligu zvítězila Technika Brno na ledě Pelhřimova v poměru 6:10. Brňané tak uzmuli i druhé barážové vítězství a vybojovali si právo startovat příští sezónu v třetí nejvyšší soutěži. 

Nejlepšími hráči utkání byli zvoleni Martin Hadrava a hostující Karel Benýšek.

Pavel Blažek