HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.01.2023 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci ve třetí třetině smetli Velkou Bíteš a postoupili do semifinále Krajské ligy

Poutníci vstoupili do utkání na výbornou a rychle si vypracovali dvoubrankové vedení. Hosté ale vzápětí srovnali a ve druhé třetině Velká Bíteš dokonce vyrovnala stav utkání, ovšem devět vteřin před druhou sirénou vrátil Martin Brabec vedení na stranu Pelhřimova. Ve třetí třetině pak Poutníci rozhodli duel ve svůj prospěch pěti brankami a v nejkratší možné době postoupili do semifinále Krajské ligy Vysočiny.

Pelhřimov

28.01.2023
17:00
8:2
(2:1, 1:1, 5:0)
Velká Bíteš

Branky a nahrávky: 5. Kochrda (Bříza), 7. Brabec (Siřiště, Kochrda), 40. Brabec, 43. Martin Hadrava (Mečiar), 49. Kochrda (Brabec, Siřiště), 51. Brabec, 54. Kasalý F. (Marek Hadrava, Hadrava), 56. Šulák (Votápek, Mečiar) – 9. Říčka (Dupljaku), 29. Rafaj (Šidák A., Dupljaku)



HCP:

Kaiseršot (Jíra) – Mečiar, Vácha, Bříza, Port, Kasalý D., Pospíchal – Siřiště, Šulák, Buchta, Kochrda, Hadrava Marek, Vrátný, Kasalý F., Hadrava Martin, Brabec, Votápek, Štěrba

VBI:

Bartošek (Kepák) – Šidák A., Novák, Sedláček, Dittrich, Trnka, Rafaj – Jarolím, Sokolík, Vodák, Kazlepka, Šidák M., Říčka, Zelinka, Petrčka, Dupljaku, Mynář

Úvodní minuty třetího čtvrtfinále mezi Pelhřimovem a Velkou Bíteší patřily domácím, kteří se aktivní hrou dostávali do šancí a na úvodní branku se čekalo jen do 5.minuty. Bříza vyslal pas na ujíždějícího Jiřího Kochrdu a ten střelou mezi betony otevřel skóre utkání. I v druhé brance domácích měl Kochrda prsty, tentokrát nahrával před branku na nepokrytého Martina Brabce a v 7.minutě Poutníci vedli o dvě branky. Hosté byli v úvodu ve vedlejších rolích, ale v 9.minutě přišlo ze strany Velké Bíteše snížení. Dupljaku v nájezdu nepropálil Kaiseršota, ale s dorážkou přispěchal Říčka a propašoval puk za domácího brankáře. Hosté měli i další šance, ale Kaiseršot domácí podržel, na druhé straně se ale podobně vedlo i Bartoškovi, který zlikvidoval několik dobrých šancí domácího celku.

Také ve druhé třetině byli Poutníci aktivnější, ale domácí tým často narážel na organizovanou obranu Velké Bíteše. A když se naskytla domácím šance ke skórování, Bartošek svůj tým několikrát podržel. Proto ve 29.minutě přišel blesk z čistého nebe, Rafaj na modré vypálil a puk se po ledě doklouzal až za Kaiseršota. Zbytek druhé dvacetiminutovky byl ve znamení častých vyloučení na obou stranách, ale skóre se měnilo až 9 vteřin před druhou sirénou. Chybu hostující obrany využil Martin Brabec, uzmul puk do své správy a bekhendem zblízka propálil jinak dobře chytajícího Bartoška.

Do třetí třetiny vstoupili Poutníci s cílem rychle rozhodnout duel ve svůj prospěch a tato snaha se začala naplňovat v 43.minutě, kdy Martin Hadrava dobře umístěnou střelou poslal domácí tým do dvoubrankového vedení. Ve 49.minutě navýšil domácí vedení Jiří Kochrda, když svůj bekhend poslal pod víko hostující branky v poslední vteřině početní výhody. Utkání tím nabralo jasný směr a hra Velké Bíteše se v podstatě zhroutila. V 51.minutě Martin Brabec tvrdou střelou zkompletoval hattrick a v 54.minutě se individuálně prosadil Filip Kasalý, jehož pokus skončil v šibenici hostující branky. V 56.minutě pak David Šulák zatloukl osmý hřebíček do hostující rakve.

Díky třetí třetině Pelhřimov porazil Velkou Bíteš jednoznačně 8:2 a čtvrtfinálovou sérii ovládli Poutníci 3:0 na zápasy. Nejlepšími hráči byli zvoleni Jakub Bartošek za hosty a Jiří Kochrda za Poutníky.

Pavel Blažek