HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
21.01.2023 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci se ujímají ve čtvrtfinále vedení

Úvod utkání zastihl domácí Poutníky v dobré formě, na úvodní gól Martina Hadravy sice zanedlouho odpověděl Petrčka, ovšem Poutníci si záhy vzali vedení zpět po zásahu Břízy. Ve druhé třetině přidali Poutníci další dvě branky, ale ve 35.minutě byl pukem zasažen do obličeje Martin Vysloužil. Po dohodě obou celků bylo poté utkání předčasně ukončeno a do zápisu tedy putoval výsledek 4:1 pro Pelhřimov.

Pelhřimov

21.01.2023
17:00
4:1
(2:1, 2:0, ukončeno ve 2.tř.)
Velká Bíteš

Branky a nahrávky: 2. Hadrava Martin (Hadrava Marek), 7. Bříza (Vrátný, Siřiště), 25. Mečiar (Votápek), 29. Vysloužil (Šulák, Kasalý D.) – 6. Petrčka (Trnka)



HCP:

Jíra (Kaiseršot) – Mečiar, Vácha, Bříza, Port, Kasalý D., Pospíchal – Buchta, Siřiště, Machovský, Votápek, Šulák, Hadrava Marek, Vrátný, Kasalý F., Hadrava Martin, Brabec, Vysloužil, Kochrda

VBI:

Kovář (Škoda) – Šidák A., Novák, Sedláček, Dittrich, Trnka, Rafaj, Jarolím, Sokolík, Vodák, Kazlepka, Šidák M., Říčka, Zelinka, Petrčka, Dupljaku, Urbánek

Úvodní čtvrtfinále mezi Pelhřimovem a Velkou Bíteší začalo pěkně od podlahy, již ve druhé minutě našel zpoza brány Marek Hadrava svého bratra a Martin Hadrava se zblízka nemýlil. Ve třetí minutě ale přišel první sporný moment zápasu, Martin Brabec podle názoru sudích napadl u mantinelu svého soupeře a pro domácího útočníka zápas skončil pětiminutovým trestem. Přesilovku hosté využili v šesté minutě a byla to šťastná branka, neboť po ráně Petrčky od mantinelu puk několikrát změnil nsměr a Jíra nedokázal reagovat. Právě Petrčka ale vzápětí dostal menší trest, síly na ledě se vyrovnaly, ovšem nikoliv skóre. Běžela sedmá minuta, na modré vypálil Filip Bříza a puk si našel cestu do šibenice hostující branky. Kovář v brance Bíteše byl po tomto momentu střídán, mezi tyče zamířil Škoda. Ten musel ve zbytku třetiny čelit několika šancím domácích a protože na druhé straně byl Jíra neméně pozorný, šlo se do kabin za jednobrankového vedení Pelhřimova.

Do druhé třetiny vlétli hosté aktivněji a tlačili na domácí obranu, ale Jíra všechny šance Bíteše pochytal. Poutníci záhy vyrovnali hru a v 25.minutě svému soupeři odskočili. Tomáš Mečiar na modré vypálil tvrdou ránu, kterou Škoda neviděl a puk si našel až ve své brance. Otěže utkání od té doby měli pevně v rukou Poutníci, kteří v 29.minutě přidali další branku. Šulák krásně našel na brankovišti Martina Vysloužila a ten nabídku na teč neodmítl. Ovšem v končící 35.minutě pálil tvrdě od modré Port a Martin Vysloužil schytal tvrdou ránu přímo do obličeje. Vysloužil zamířil v doprovodu spoluhráčů a následně zdravotníků na ošetření, protože úprava ledu byla složitější, sudí přerušili druhou třetinu a o pár minut později přišlo rozhodnutí, že utkání bude předčasně ukončeno po dohodě obou celků. Do statistik se zapisuje výsledek 4:1 pro domácí tým, ale vzhledem k zranění Martina Vysloužila tato skutečnost není to nejdůležitější. Odveta se hraje ve středu 25.ledna na ledě Velké Bíteše.

Pavel Blažek