HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.11.2022 | Jiří Rada | A-tým

První derby ovládl domácí Pelhřimov

Odložené první kolo nabídlo na pelhřimovském zimním stadionu atraktivní derby mezi Pelhřimovem a Humpolcem. Tomuto utkání předcházelo slavnostní buly z rukou pelhřimovské hokejové legendy Martina Tecla, kterého doprovázelo dlouhé skandování fanoušků. Obě mužstva vstoupila do utkání opatrně a první třetina nenabídla tolik šancí, jak by se očekávalo, ale domácí se přecijen dostali do vedení zásluhou trefy Šuláka. V prostřední části oba týmy přidaly po dvou brankách a tak se chleba lámal v posledním dějství, kdy domácí Poutníci přidali hned tři góly a potvrdili svoji výhru v prvním letošním derby v poměru 6:2.

Pelhřimov

04.11.2022
19:00
6:2
(1:0, 2:2, 3:0)
HC Humpolec

Branky a nahrávky: 20. Šulák (Vysloužil, Martínek), 31. Kasalý F., 39. Vysloužil (Šulák, Votápek), 48. Kasalý F. (Brabec, Hadrava Marek), 54. Hadrava Marek (Port), 54. Votápek (Kasalý D., Vysloužil) - 33. Jelínek M. (Hubata), 37. Daňhel. Vyloučení: 5:6, navíc Siříště (PEL) a Hurda (HUM) 5+OK. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 450. 



HCP:

Jíra - Bříza, Martínek, Mečiar, Port, Vácha, Kasalý D., Vrátný, Vysloužil, Votápek, Siříště, Hadrava Marek, Šulák, Kasalý F., Buchta, Machovský, Brabec, Štěrba, Kochrda

HUM:

Machotka - Rubner, Glejtek, Hurda, Endl, Krtek, Šerák, Hynek, Dolejš, Prokop, Březina, Brázda, Daňhel, Štěrba, Jelínek M., Kulík, Hendrych, Brychta, Hubata

Úvod první třetiny nabídl hned několik ostřejších zákroků na obou stranách, přičemž první přesilovou hru hráli domácí. Nicméně moc šanci si Poutníci nevypracovali. To samé však lze říci i o hostech, jenž nedokázali potrestat vyloučeni Váchy a tak po první polovině první třetiny bylo skóre nerozhodné. To platilo i v následujících minutách a přelévání hry ze strany na stranu změnilo pouze další vyloučeni hráče Humpolce. Ve velké šanci se ocitl Vysloužil, ale než dokázal vystřelit, Machotka se přesunul a předvedl důležitý zákrok pro hosty. V 18. minutě se do gólové šance dostal pelhřimovský Kochrda, ale ani tentokrát se skóre nezměnilo. První změna přišla necelých 8 vteřin před koncem třetiny, kdy nachytal na švestkách hostujících gólmana David Šulák.

Prostřední část začala opatrně na obou stranách, přičemž o zajímavý okamžik se postaral Josef Vratný, který předvedl efektivní kolotoč v útočném pásmu, ale bohužel bez zakončení. Ve 24. minutě prostřelil v přesilovce hře nádhernou střelou hostujícího gólmana Vysloužil, ale branka nebyla uznána z důvodu postavení útočícího hráče v brankovišti. Poté se ve slibně šanci ocitl humpolecký Kulík, ale Jíru nepřekonal. Ve 31. minutě dostali humpolečtí hokejisté možnost čtyřminutové přesilové hry, ale místo vyrovnání přišel druhy zásah Poutníků, kdy se mezi střelce zapsal Filip Kasalý. Snížení přišlo až při hře 5 na 5, kdy se přesně trefil humpolecký Martin Jelínek. Ve 37. minutě však bylo skóre znovu vyrovnané, neboť mezi střelce se zapsal Daňhel. Velký hokejový okamžik přišel o dvě minuty později, kdy Martin Vysloužil náramně zužitkoval přesný pas od Šuláka. Další zpestření následovalo za nedlouho, kdy předvedl bitku Siříště s Hurdou.

V úvodu poslední dvacetiminutovky přišel další trest hostujícího Humpolce, ale domácím se v zakončení nedařilo. Ve 45. minutě mohlo být znovu vyrovnáno, ale domácí brankář Jíra samostatný únik humpoleckého útočníka dokázal vychytat. Naproti tomu domácí udeřili skvělou souhrou Brabec - Hadrava - Filip Kasalý a třetí jmenovaný upravil na 4:2. Tato branka již hosty značně počechrala a další minuty patřili domácím Poutníkům, čehož využil Marek Hadrava skvěle provedeným samostatným únikem - 5:2. Jako poslední střelec se zapsal do zápisu o utkání pelhřimovský kapitán Votápek, jenž baseballovým úderem zvýšil na konečných 6:2 pro Pelhřimov.