HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
25.11.2022 | Pavel Blažek | A-tým

Vítězství nad Velkou Bíteší posunulo Poutníky do čela soutěže

Hosté nastoupili do utkání v okleštěné sestavě, ale na jejich výkonu to dlouho nebylo příliš znát. Poutníci sice od 5.minuty vedli zásluhou Vrátného, Spartakovci ale dokázali utkání vyrovnat. Rozhodující náskok si Poutníci vypracovali ve druhé části hry a i když hosté v poslední třetině bojovali o každý metr ledu, vítězství v poměru 5:1 putuje na pelhřimovské konto a minimálně do zítřejšího podvečera se budou Poutníci vyhřívat na čele Krajské ligy Vysočiny.

Pelhřimov

25.11.2022
19:00
5:1
(2:1, 3:0, 0:0)
Velká Bíteš

Branky a nahrávky: 5. Vrátný (Votápek, Kasalý D.), 16. Vrátný (Votápek, Vácha), 23. Štěrba (Mečiar, Martínek), 31. Šulák (Votápek, Vrátný), 35. Machovský (Brabec, Hadrava Marek) – 14. Dupljaku (Petrčka)



HCP:

Kaiseršot (Jíra) – Martínek, Mečiar, Port, Vácha, Kasalý D. – Vrátný, Votápek, Siřiště, Hadrava Marek, Šulák, Kasalý F., Buchta, Machovský, Brabec, Štěrba, Kochrda

VBI:

Bartošek (Kovář) – Rafaj, Žalud, Šidák A., Dittrich, Novák – Zelinka, Dupljaku, Šidák M., Fischer, Kazlepka, Říčka, Jarolím, Petrčka, Pospíšil, Urbánek

Hosté přijeli do Pelhřimova s oslabenou sestavou, ale na hře Bíteše to v některých fázích úvodní dvacetiminutovky nebylo vidět. Skóre utkání otevřel v 5.minutě Josef Vrátný, na jehož střelu z kruhů Bartošek v bráně Bíteše nedosáhl. Ale pojistka z domácích hokejek nepřicházela, naopak do útoku se častěji hrnuli hosté a Kaiseršot musel předvést několik jistých zákroků. Když už se zdálo, že se domácí na delší čas usadí před hostující brankou, přišla 14.minuta a rychlý výpad zakončil Dupljaku usměrněnou střelou pod břevno domácí branky. Nerozhodný stav ale dlouho nevydržel, v 16.minutě se před Bartoškem opět prosadil Josef Vrátný a Poutníci měli vedení v zápase zpět. V závěru první třetiny se domácí dostali do zajímavých šancí, ale skóre se již do první sirény neměnilo.

Nástup do druhé třetiny měli Poutníci v dobrém tempu, ve 23.minutě si do pásma nabruslil Jan Štěrba a pohotovou střelou poslal puk potřetí do sítě hostů. V následujících minutách měli domácí výhodu jednoho hráče v poli, ale Pelhřimovští s ní nenaložili podle svých představ. Postupem času se Poutníci dostávali častěji do zakončení, ale Bartošek dlouho domácím útokům odolával. Ale v 31.minutě přišla individuální akce Davida Šuláka a Poutníci vedli o tři branky. Domácí byli při chuti a ve 35.minutě Brabec nahrál do tutovky Matyáši Machovskému, který nabídnutou příležitostí nepohrdl. S blížícím se koncem druhé třetiny hostům čím dál více docházely síly, Bíteští se dopředu moc nehrnuli, ale v obraně ještě dokázali zkrotit řadu útočných manévrů domácího celku.

Vzhledem k nepříliš početné sestavě hostů se očekávalo, že Bíteš bude mít ve třetí třetině mnoho práce s odvracením domácích útoků. Opak byl ale pravdou a Bíteští se častěji objevovali v šancích před Kaiseršotem, ten však předvedl skvělý výkon a i když mu za zády ve třetí třetině zvonila dvakrát branková konstrukce, stal se Kaiseršot jedním ze základních stavebních kamenů celkového vítězství nad Velkou Bíteší. Poutníci v následujících minutách přeci jen trochu více zaměstnávali obranu hostů, ale rovněž Bartošek byl ve svých výkonech jistý. Skóre se již do závěrečné sirény nezměnilo. Poutníci tedy na vlastním ledě porazili Velkou Bíteš 5:1 a poprvé v sezóně se Pelhřimov dostal do čela celé soutěže.

Nejlepšími hráči utkání byli zvoleni pelhřimovský Josef Vrátný a bítešský Liridon Dupljaku. Další utkání čeká na Poutníky již ve středu 30.listopadu, kdy se představí na ledě Chotěboře.

Pavel Blažek