HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
20.11.2022 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci si z orlího hnízda vezou všechny body

Poutníci na svého soupeře vlétli s chutí a již po první třetině vedl Pelhřimov o čtyři branky. I když zbytek utkání přinesl podstatně vyrovnanější průběh, Poutníci nepřipustili velké drama a zvítězili v Bystřici nad Pernštejnem 7:3.

Bystřice nad Pernštejnem

20.11.2022
16:45
3:7
(0:4, 1:2, 2:1)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 39. Mráz (Burian), 43. Jan, 48. Bednář (Burian) – 9. Brabec (Hadrava), 10. Vrátný (Votápek, Šulák), 17. Siřiště (Brabec, Hadrava), 17. Mečiar (Štěrba), 29. Siřiště (Hadrava, Brabec), 32. Kasalý (Kochrda), 42. Kasalý (Vrátný)



BY:

T. Beno (F. König) — J. Musil, M. Jan, Š. Bárta, A. Martínek, D. Mach, T. Doležal, V. Dudák, D. Zítka — P. Peňáz, D. Bednář, V. Kozárek, D. Bednář, J. Ludvík, J. Kintr, J. Burian, Z. Mráz, D. Pavelka, M. Svoboda, J. Jirčík

HCP:

J. Jíra (J. Kaiseršot) — T. Mečiar, J. Vácha, D. Kasalý — J. Vrátný, P. Votápek, L. Siřiště, M. Hadrava, D. Šulák, F. Kasalý, M. Buchta, M. Machovský, M. Brabec, L. Svoboda, J. Štěrba, J. Kochrda

Poutníci vlétli na svého soupeře a již v první třetině položili základ pro celkové vítězství. Od začátku se hrál hokej převážně na jednu bránu, ale Beno v domácí brance svůj tým mnohokrát podržel. Jíra se poprvé protáhl v 6.minutě po ráně Jana, ale v 9.minutě rozjel Marek Hadrava akci, na jejímž konci poslal puk pod břevno Martin Brabec. A v 10.minutě doputoval puk po domácí brány podruhé, pohlednou kombinaci zakončil do prázdné Josef Vrátný. Ve 14.minutě si domácí vyzkoušeli početní výhodu, ale v pásmu před Jírou se nedělo nic nebezpečného. Stejnou výhodu měli v 17.minutě i Poutníci a brzy jí i využili – střelu Brabce tečoval před Benem Lukáš Siřiště. A ještě v téže minutě poslal Tomáš Mečiar puk do šibenice domácí branky. V 19.minutě se zkoušel prosadit domácí Peňáz, Jíra ale jeho pokus bez problémů neutralizoval.

Hra na jednu branku byla k vidění i ve druhé třetině. Beno se v domácí brance překonával a nebýt jeho příspěvku, svítilo by na světelné tabuli mnohem horší skóre z pohledu bystřických Orlů. V 26.minutě získali Poutníci krátkou dvojnásobnou přesilovku, Mečiar nastřelil tyčku, ale klasickou přesilovku Pelhřimovští využili, pro puk si sjel Lukáš Siřiště a střelou pod víko nedal Benovi šanci. Domácí strážce svatyně i nadále chytal ve velkém stylu, ale v 32.minutě se při hře čtyři na čtyři prosadil přesnou střelou Filip Kasalý. V závěru třetiny se Orli přeci jen trochu osmělili a Jíra chytil nejeden střelecký pokus domácích. V 39.minutě udělali na modré hosté chybu a na Jíru ujížděl Mráz, který střelou švihem kosmeticky upravil skóre ve prospěch domácích.

Také vstup do třetí třetiny měli Poutníci v dobrém tempu. Filip Kasalý v 42.minutě dostal puk před domácí brankou a nadvakrát překonal jinak spolehlivého Bena. Ani o minutu později domácí korigovali, Jan nejprve orazítkoval tyčku pelhřimovské branky, ale z dorážky už byl domácí hráč úspěšnější. Orli se vzchopili a v následujících minutách měli domácí hokejisté řadu šancí a Jíra v pelhřimovské brance měl v těchto minutách zdaleka nejvíce práce z celého zápasu. Ve 48.minutě přišly zmatky na pelhřimovském brankovišti a pohotový Bednář dorazil puk do branky. S blížícím se koncem zápasu opět Poutníci hráli svou hru, více se tlačili do zakončení, ale Beno již za svá záda žádný puk nepustil.

Pelhřimov tedy zvítězil v Bystřici nad Pernštejnem 7:3 a nadále se udržuje v čelní skupině Krajské ligy Vysočiny. O další body zabojují Poutníci v pátek 25. listopadu, kdy k Bělé přijede mužstvo Velké Bíteše.

Pavel Blažek