HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
15.10.2022 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci rozhodli ve druhé třetině o dalším vítězství

Poutníci sehráli úvodní partii s Velkým Meziříčím v rychlém tempu, ale především zásluhou hostujícího brankáře zůstalo skóre po první siréně bezbrankové. Ale ve druhé třetině Pelhřimovští spustili brankostroj, kdy pěti brankami nasměrovali utkání k vítězství. Ve třetí třetině se oba celky prosadili jednou brankou, Poutníci tedy u Bělé porazili rezervu Velkého Meziříčí v poměru 6:2.

Pelhřimov

15.10.2022
17:00
6:2
(0:0, 5:1, 1:1)
Velké Meziříčí B

Branky a nahrávky: 21. Kasalý F. (Port), 28. Port (Machovský), 30. Mečiar (Šulák, Vrátný), 34. Votápek (Pospíchal), 39. Kasalý F. (Port), 60. Kochrda – 23. Smejkal (Pejchal), 42. Vlašín (Rozmarín, Vondráček)



HCP:

Jíra – Pospíchal, Bříza, Martínek, Mečiar, Port, Vácha, Kasalý D. – Vrátný, Votápek, Hadrava Marek, Šulák, Kasalý F., Buchta, Machovský, Štěrba, Kochrda

VMB:

Šeba (Štourač) – Chlubna, Smejkal, Kuřátko, Vondráček, Viskot – Němec, Karásek, Štěpánek, Vlašín, Vrána, Havliš, Sobotka, Barák, Pejchal, Rozmarín

Poutníci měli dobrý vstup do utkání a již od úvodních minut se tlačili do zakončení před branku Velkého Meziříčí. Tu ale hájil pozorný Štourač, který v úvodní dvacetiminutovce svůj tým mnohokrát podržel. Hosté se poprvé osmělili v osmé minutě, ale také Jíra na domácí straně byl pozorný. Poutníkům byly nabídnuty i dvě početní výhody, ale hosté se ubránili. S blížícím se koncem první třetiny opět zavřeli domácí hosty v obranné třetině, ale ani jedna z několika šancí Poutníků nevedla k úvodní brance.

Z druhé třetiny uběhlo pouze 47 vteřin, když Port za modrou nahodil puk do ohně a před Štouračem tečoval puk Filip Kasalý mimo dosah hostujícího brankáře. Odpověď hostů ale na sebe nedala dlouho čekat. Běžela 23.minuta a z dorážky na brankovišti překonal Jíru Smejkal. To byla ale ojedinělá akce z dílny Velkého Meziříčí, neboť netrvalo dlouho a otěže utkání opět převzali domácí Poutníci. Ve 28.minutě našel Machovský v palebné pozici Vladimíra Porta a za jeho pokusem se Štourač pouze otočil. A pro Pelhřimov bylo ještě lépe v 30.minutě, Tomáš Mečiar dokončil práci Davida Šuláka a umístěnou střelou zvýšil vedení Poutníků. Tou dobou již domácí kontrolovali vývoj hry a pro hosty bylo ještě hůř ve 34.minutě – sérii přihrávek v útočném pásmu zakončil přesnou ranou Petr Votápek. A to nebylo v prostřední části hry vše, v 38.minutě sice šli domácí do oslabení, ale o minutu později vyslal Port na zteč Filipa Kasalého, který zkušeně poslal puk pod víko hostující branky.

Třetí část zápasu začali lépe hosté. Běžela 42.minuta a během přesilové hry Velkého Meziříčí za modrou vypálil Vlašín a puk se zastavil pod břevnem domácí branky. To vlilo na hokejky hostů energii k dalším útočným akcím, ale Jíra byl připraven. Pelhřimovští se ale opět chopili iniciativy a několikrát prověřili Štourače v hostující brance. Velké Meziříčí sáhlo i k powerplay, ale v 60.minutě dopravil puk do prázdné klece Jiří Kochrda.

Poutníci porazili na svém ledě rezervu Velkého Meziříčí v poměru 6:2. V sobotu 22.října míří Poutníci k dalšímu utkání na led Telče.