HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
12.03.2022 | Pavel Blažek | A-tým

Žihadla nedala Poutníkům šanci, Moravské Budějovice mají finálový mečbol

Poutníci sice vstoupili do utkání aktivněji, skórovat se jim ale v úvodních minutách nedařilo. Naopak hosté si v první třetině vytvořili pohodlný tříbrankový náskok, který navíc v dalších třetinách navyšovali. Domácí sice měli světlé pasáže, kdy korigovali skóre, ale na Moravské Budějovice to nestačilo. Žihadla jsou tedy jeden zápas od celkového vítězství v Krajské lize Vysočiny.

Pelhřimov

12.03.2022
17:00
3:9
(0:3, 2:3, 1:3)
Moravskobudějovický HOKEJ

Branky a nahrávky: 34. Hadrava Martin (Vysloužil, Port), 37. Siřiště (Moucha), 44. Filip Kasalý (Vysloužil) – 9. Bazala (Trojan, Sigmund), 14. Nováček (Mikeš), 18. Mikeš (Šťáva), 23. Nováček (Krutiš), 26. Nováček, 36. Horák, 51. Sigmund (Bazala, Procházka), 52. Trojan (Šťáva), 55. Mikeš (Krutiš, Nováček)



HCP:

Kaiseršot (Jíra) – Zadražil, Bříza, Vácha, Martínek, Port, Kasalý D., Vrátný – Votápek, Dvořák, Machovský, Kasalý F., Siřiště, Vysloužil, Šulák, Hadrava Martin, Buchta, Moucha, Štěrba

MBH:

Vacek (Helešic) – Bazala, Theimer, Brabec, Trnka, Kovář, Šťáva, Machala, Hamřík, Nováček, Procházka, Kotačka, Horák, Sigmund, Trojan, Mikeš, Krutiš

Poutníci začali třetí finále aktivně. Obrana Žihadel ale až na výjimky držela pevně a pustila domácí do jediné velké šance. Ve 3.minutě ujížděl Vysloužil sám na Vacka, ale ten zabránil puku v cestě za brankovou čáru. Hosté ale postupně přešli do útoku a v 9.minutě přišla rychlá kombinace a na jejím konci Bazala poslal Žihadla do vedení. Domácí sice měli ve 14.minutě početní výhodu, ale pro Poutníky jí nesehráli vůbec dobře, neboť Mikeš vypíchl puk na Nováčka a hostující kapitán střelou k tyči navýšil náskok Moravských Budějovic. V 18.minutě přišla početní výhoda i na hostující tým a Žihadla ukázala, jak se s touto situací nakládá. Rychlá kombinace a Mikeš zvýšil náskok Žihadel.

Do druhé třetiny nastoupil v domácí brance Jíra. Zkraje prostřední části hry získali domácí početní výhodu, bohužel se ale opět radovali hosté po zásahu Nováčka. Hostující kapitán navíc v 26.minutě zkompletoval hattrick, když využil fatálního zaváhání domácí obrany. Poutníci občas vyráželi k protiútokům, hostující obrana ale byla připravena. V 34.minutě ale přišlo gólové probuzení domácího týmu, Martin Hadrava využil pasu Vysloužila a snížil stav utkání. Ale ne na dlouho. Ve 36.minutě Horák využil početní výhodu a vrátil hostům pětibrankový náskok. Lukáš Siřiště pak ve 37.minutě dotlačil puk za Vacka a Poutníky tato branka povzbudila k dalším útokům, kdy Vacek několikrát musel vytáhnout těžší zákrok. Skóre se ale do druhé pauzy již nezměnilo.

S cílem zdramatizovat zápas vstoupili Poutníci do třetí třetiny a jejich snaha se vyplatila ve 44.minutě. Filip Kasalý zblízka propálil Vacka a snížil na tříbrankový rozdíl. Jenže hosté se oklepali a rychle se vrátili ke hře, díky které ovládli dnešní duel. V 51.minutě poslal po souhře puk do horního růžku Jírovy branky Sigmund a o minutu později využil rozklad pelhřimovské obrany Trojan. Střelecké představení Žihadel pak zakončil po další kombinační souhře v 55.minutě Mikeš. Zbytek utkání se dohrával víceméně z povinnosti.

Poutníci ani ve druhém finálovém zápase na domácím ledě nestačili na Moravské Budějovice, které si domů vezou jasné vítězství 9:3 a vedení ve finálové sérii 2:1 na zápasy. Ve středu 16.března tak Poutníky čeká těžký zápas v Moravských Budějovicích, který již může rozhodnout o celkovém vítězi Krajské ligy Vysočiny pro tento ročník.

Pavel Blažek