HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
08.01.2022 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci čepovali čtrnáctku, oslabená Velká Bíteš odjela s debaklem

V sestavě Velké Bíteše bylo pouze jedenáct hráčů do pole a tento rozdíl byl znát. Poutníci se do soupeře zakousli a po většinu zápasu se na hostující branku valil jeden útok za druhým. Brankostroj Poutníků se zastavil na čísle čtrnáct a domácí si vítězstvím pojistili celkové vítězství v základní části Krajské ligy. Na demolici Velké Bíteše se nejvíce podílel Martin Hadrava, autor čtyř branek.

Pelhřimov

08.01.2022
17:00
14:0
(5:0, 3:0, 6:0)
Velká Bíteš

Branky a nahrávky: 6. Hadrava Marek (Bříza), 13. Dvořák (Votápek, Kasalý D.), 14. Martin Hadrava, 20. Bříza (Mečiar), 20. Dvořák (Port, Vrátný), 26. Votápek (Kasalý F.), 37. Siřiště (Šulák, Zadražil), 39. Martin Hadrava (Mečiar, Marek Hadrava), 47. Hadrava Martin (Mečiar), 50. Mečiar, 51. Štěrba (Šulák), 53. Pospíchal (Dvořák), 57. Vrátný, 59. Hadrava Martin (Kasalý F., Marek Hadrava)



HCP:

Kaiseršot (Jíra) – Pospíchal, Vrátný, Bříza, Zadražil, Mečiar, Port, Kasalý D. – Hadrava Martin, Votápek, Siřiště, Dvořák, Hadrava Marek, Šulák, Kasalý F., Buchta, Machovský, Svoboda L., Štěrba

VBI:

Straník (Bartošek) – Vojáček, Žalud, Fischer, Šidák A. – Zelinka, Šidák M., Dupljaku, Trnka V., Petrčka, Trnka D., Urbánek

Domácí Poutníci na soupeře z Velké Bíteše vlétli již od úvodního hvizdu a první šance si Pelhřimov vytvořil záhy, Straník v hostující brance ale dlouho odolával. Až v 6.minutě se po sérii odrazů prosadil Marek Hadrava. Velká Bíteš se jen sporadicky dostala ze svého obranného pásma, Kaiseršot se v domácí brance ani lehce nezapotil. Ve 13.minutě propálil Tomáš Dvořák hostujícího brankáře podruhé a 54 později si vybral Straník slabší chvilku, když vyrazil puk k nepokrytému Martinu Hadravovi a takové šance domácí střelec neodmítá. Ani v následující přesilové hře hostí se obraz hry příliš nezměnil, Poutníci měli utkání plně pod kontrolou. Ve 20.minutě se navíc střelou od modré prosadil Filip Bříza a se závěrečným klaksonem se podruhé prosadil i Tomáš Dvořák.

Do druhé třetiny sice vstoupili lépe hosté, kteří krátce drželi Poutníky v obranném pásmu, ale hra se brzy opět vrátila k očekávanému vývoji. Pelhřimovští hokejisté sevřeli Velkou Bíteš v pásmu a v 26.minutě se prosadil Petr Votápek, který zakončil pěknou kombinaci domácího celku během přesilové hry. I nadále měli domácí více ze hry a Straník si do statistik připsal nejeden zákrok. Ale jeho působení v zápase trvalo jen do poloviny duelu, kdy jej mezi třemi tyčemi vystřídal Bartošek. Zřejmě se jednalo o domluvený tah hostující střídačky. Bartoška okamžitě přivítala salva pokusů domácích hokejistů a nový brankář prvně kapituloval v 37.minutě, kdy jej po ledě propálil Lukáš Siřiště. Ve 39.minutě se pak prosadil podruhé v zápase Martin Hadrava a s osmigólovým náskokem odešli Poutníci do kabiny.

Třetí třetina měla jen dva důležité body – udržení čistého konta pro Jakuba Kaiseršota a výši celkového skóre. Ve 47.minutě se prosadil Martin Hadrava a na desátý gól se čekalo jen do 50.minuty – vlastní gól, puk se pomalu překulil přes brankovou čáru a branka byla připsána Tomáši Mečiarovi. O minutu později mířil přesně Jan Štěrba a v 53.minutě se na brankovišti prosadil Ladislav Pospíchal. Odevzdaný soupeř již v tyto momenty nekladl výrazný odpor. V 57.minutě se tvrdou ranou po ledě prosadil Josef Vrátný a v 59.minutě zakončil pohlednou kombinaci Martin Hadrava, čímž se brankový účet večera uzavřel.

Oslabený soupeř odehrál větší část duelu se ctí, ovšem celkové skóre je významně nakloněno na domácí stranu. Poutníci smetli Velkou Bíteš jednoznačně 14:0 a s předstihem si zajistili prvenství v základní části Krajské ligy. Další zápas odehrají Poutníci 15.ledna na ledě Chotěboře.

Pavel Blažek