HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
Pelhřimov

03.10.2020
17:00
5:2
(1:1, 1:1, 3:0)
MH Hockey Academy

Branky a nahrávky: 13. Šulák (Votápek, Svoboda), 24. Kopic, 44. Svoboda (Šulák), 58. Šulák (Votápek), 59. Marek Hadrava – 19. Macháček (Mrázek F.), 34. Suchánek (Macháček, Kadlec J.)



HCP:

Jíra (Havel) – Vrátný D, Port, Bříza, Zadražil, Hráček, Kasalý D., Mečiar, Vrátný J., Šulák, Votápek, Svoboda, Vylíčil, Hadrava Marek, Hadrava Martin, Kopic, Kasalý F., Barták, Štěrba

MHH:

Klestil (Svoboda) – Sičák, Liška, Macháček, Zich, Chaloupka, Mrázek M., Mrázek F., Kadlec K., Korbela, Suchánek, Kadlec J., Sumerauer, Brus, Nedorost D.

Úvod utkání zastihl Poutníky v lepší pohodě. Domácí měli více ze hry, ovšem chvíli trvalo než Poutníci našli recept na skvěle chytajícího Klestila, který hosty několikrát podržel. Ve 13.minutě ale i Klestil kapituloval po přesném zakončení Davida Šuláka. Hráči Samsonu hrozili v první třetině zejména během přesilové hry, kdy na dlouhé vteřiny hosté zavřeli Poutníky před Jírou. Ale i hosté si v závěru třetiny vybrali svou chvilku slávy, v 19.minutě Poutníci několikrát nevyhodili puk z pásma a z následného závaru se prosadil Macháček.

I druhá třetina začala s lepší kondicí na domácí straně, kteří ve 24.minutě šli do vedení. Mečiar s Miroslavem Kopicem zavezli puk do pásma a dorážka druhého jmenovaného znamenala opět vedení Poutníků. I tentokrát ale hosté brzy přitopili pod kotlem a během početní výhody Samsonu se skóre opět vyrovnalo. Během 34.minuty Suchánek prostřelil od modré vše, co puku stálo v cestě a střela po ledě se zastavila až za Jírou. Oba celky si do druhé přestávky vytvořili řadu šancí, vyrovnané skóre se ale nezměnilo.

Zkraje třetí třetiny dostali domácí další přesilovou hru a potřetí se Poutníci dostali do vedení. Šulák ideálně v přečíslení našel Bohumila Svobodu a domácí snajpr se na brankovišti nemýlil. Zápas se poté stal nervózním na obě strany a trestů začalo přibývat. V 52.minutě si zapsal hostující hráč Samsonu Macháček trest ve hře a celkem si i za protesty vykoledoval sedmiminutový trest pro svůj tým. Podobná situace jako v zápase Poutníků s Milevskem, tentokrát ale Poutníci využili situaci o něco lépe, než minulý týden Milevsko. Následný trest poslal hosty na dvě minuty do tří, ovšem s touto výhodou nenaložili domácí právě ideálně. Přesto v 58.minutě David Šulák přesnou kličkou zařídil dvougólový náskok domácích a o minutu později se přesnou ranou od modré prosadil Marek Hadrava.

Pelhřimov si tedy připsal druhé vítězství ve dvou dnech, tentokrát si Poutníci vyšlápli na Samson České Budějovice v poměru 5:2. Další dva zápasy se ale kvůli současné epidemiologické situaci musí odehrát bez diváků…

Pavel Blažek