HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
08.03.2020 | Redakce | A-tým

Fantazie! Pelhřimov je ve finále Jihočeské krajské ligy

Fantazie! Tak by se dal shrnout nervy drásající duel druhého semifinále mezi Strakonicemi a Pelhřimove. Hosté sice brzy vedli, ale domácí Jihočeši stav dokázali otočit a ještě minutu před koncem utkání vedli 6:4. Ale pelhřimovská parta hnána svými fanoušky nic nazabalila a zásluhou branek v poslední minutě z holí Kasalého a Marka Hadravy, který tak zkompletoval hattrick se šlo do prodloužení, ve kterém po čtyřech minutách rozhodl o vítězství Poutníků Kasalý. Pelhřimov se tak v nejkratším možném čase probojoval do finále Jihočeské krajské ligy, ve kterém vyzve Soběslav, jenž si poradila s Radomyšlí také 2:0 na zápasy.

Strakonice
Strakonice
08.03.2020
17:00
6:7 pr.
(4:3, 1:0, 1:3 - 0:1)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 5. Samohejl (Pašek), 10. Šebesta (Samohejl), 13. Kovář (Růžička), 19. Šebesta (Ruda), 40. Jiřinec (Růžička, Hřebíček), 51. Šebesta (Müller) - 5. Votápek (Svoboda B.), 5. Hadrava Marek (Hadrava Martin), 20. Hadrava Marek (Hadrava Martin, Kopic), 45. Svoboda B. (Vysloužil), 60. Kasalý F., 60. Hadrava Marek (Hadrava Martin), 64. Kasalý F. (Kopic). Rozhodčí: Novotný, Poskočil — Dančišin, Kubeš. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:9. V oslabení: 0:0. Diváci: 690. 



STR:

Myslivec - Kovář, Hrubý, Škoda, Řehoř, Hřebíček, Müller, Menšík, Samohejl, Pašek, Šebesta, Křenek, Mikeš, Růžička, Ruda, Jiřinec, Bednařík

HCP:

Jíra - Zadražil, Martínek, Vrátný J., Bříza, Cerhán, Hráček, Buchta, Doubek, Kopic, Siříště, Svoboda L., Šulák, Votápek, Vysloužil, Hadrava Marek, Svoboda B., Kasalý F., Hadrava Martin, Štěrba 

Úvodní třetina odvetného semifinále rozhodně nenudila. Oba celky předváděly útočné výpady a Myslivec s Jírou celkem sedmkrát lovili puk ze své sítě. Jako první se prosadili Poutníci v 5.minutě – Vysloužil našel Petra Votápka na brankovišti a hostující kapitán procedil puk do branky. Ovšem již za 8 vteřin domácí vyrovnali po zásahu Samohejla. Ještě v téže minutě ale vrátil vedení hostům Marek Hadrava. I zde vedení Poutníkům dlouho nevydrželo, v 10. minutě zatlačili domácí hosty před Jíru, Šebesta byl na správném místě a nemýlil se. Tlak Strakonic pokračoval a ve 13. minutě domácí otočili skóre – nenápadná střela Kováře od modré domácímu obránci vůbec nesedla, ale padající puk skončil až za Jírou. Jako by to nestačilo, v 19. minutě ujel hostující obraně Šebesta a na jeho bekhendový blafák byl Jíra krátký. Naštěstí ve 20. minutě přispěchal s gólem do šatny Marek Hadrava, čímž bylo utkání i nadále otevřené.

Druhá třetina přinesla podstatně chudší gólové menu. Oba celky si vytvořily řadu šancí, více práce měl ale hostující Jíra, který několikrát uchránil Poutníky od gólové pohromy. Jestli se něco hostům v této části hry nevedlo, pak to byla hra v početní výhodě – celkem pětkrát usedl na trestnou lavici hráč Strakonic, ovšem Dudáci dobře bránili a nepouštěli Poutníky na dostřel své brance, Poutníci v tento čas jen málokdy donutili Myslivce vytáhnout z rukávu těžký zákrok. Jak se nakládá s početní výhodou ukázali ve 40. minutě domácí a stačilo jim na to něco přes půl minuty. Pouhých pět vteřin před druhou sirénou nepokrytý Jiřinec blafákem překonal Jíru a navýšil domácí vedení.

Do třetí třetiny vstupovali Poutníci s cílem brzy se vrátit do zápasu. Zpočátku se snaha dařila, ve 45. minutě Vysloužil našel zpoza brány Bohumila Svobodu a zkušený snajpr nezaváhal. Tato branka ještě zvýšila tempo hostů a Myslivec měl v následujících minutách dost práce. I Jíra se musel mít na pozoru, neboť Strakoničtí hrozili rychlými protiútoky. V 51. minutě ale domácí opět odskočili, závar před brankou přetavil v šestou branku domácích Šebesta a domácí hrdina zarovnal hattrick. Poutníci ale měli vůli útočit dál, odepsat pelhřimovský celek se určitě nevyplatilo. Když běžela poslední minuta základní části, vsadili Pelhřimovští vše do útoku, Jíra putoval na střídačku a nejprve vsítil kontaktní branku Filip Kasalý. Také do zbytku třetiny šli hosté při powerplay a 28 vteřin před závěrečnou sirénou vyrovnal stav utkání Marek Hadrava, jenž rovněž dosáhl na hattrick. Vyhecované utkání tak mířilo do prodloužení.

Formát pětiminutového prodloužení 3 na 3 určitě vyhovoval brejkovým hráčům, kterých bylo na obou soupiskách víc než dost. Šance se přelévaly ze strany na stranu, až přišla 64. minuta – nejprve sporný moment v pelhřimovském obranném pásmu, kdy po souboji odpadl jeden z domácích hráčů, poté přečíslení a zakončení Filipa Kasalého, který stylově oslavil své dnešní osmadvacáté narozeniny. Domácí sice protestovali, ovšem nebylo jim to nic platné. Někteří fanoušci Strakonic pak zaházeli led vším, co bylo zrovna po ruce, ale to už pelhřimovští fanoušci společně slavili se svým týmem.

Pelhřimov porazil Strakonice i v odvetě na jejich ledě 7:6 po prodloužení, v nejkratší době postoupili Poutníci do finále, kde je čeká Spartak Soběslav.

Pavel Blažek