HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
06.03.2020 | Klub | A-tým

Pelhřimov v prvním semifinále nezaváhal

.

Pelhřimov
Pelhřimov
06.03.2020
19:00
7:3
(2:1, 1:2, 4:0)
Strakonice

Branky a nahrávky: 4. Hadrava Martin (Marek Hadrava), 5. Šulák, 33. Kopic, 42. Svoboda B. (Kasalý F., Hadrava Martin), 54. Svoboda B. (Votápek, Vrátný D.), 55. Svoboda B., 57. Votápek (Vysloužil) – 19. Šebesta (Ruda), 31. Hřebíček (Pašek), 39. Ruda (Müller, Řehoř). Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 610. Rozhodčí: Květoň, Svoboda - Knor, Soukup.



HCP:

Jíra (Urban) – Buchta, Hráček, Cerhán, Martínek, Bříza, Zadražil, Vrátný D., Vrátný J., Hadrava Marek, Štěrba, Votápek, Kasalý F., Vysloužil, Siřiště, Kopic, Šulák, Svoboda B., Svoboda L., Hadrava Martin, Barták

STR:

Myslivec (Vastl) – Škoda, Kovář, Hrubý, Koryťák, Řehoř, Hřebíček, Müller, Menšík, Samohejl, Pašek, Šebesta, Křenek, Mikeš, Růžička, Ruda, Jiřinec, Bednařík

Semifinále začalo pro pelhřimovský celek více než slibně. V 4.minutě se přesnou střelou prosadil Martin Hadrava a hned o pár vteřin později si David Šulák udělal z hostujících hráčů statisty, kteří jen přihlíželi krásné individuální akci domácího mladíka. To běžela pátá minuta a hosté byli psychicky hodně dole, ovšem Dudáci zvedli hlavy a několikrát prověřili kvality Jíry v domácí brance. I Myslivec v brance hostů několikrát podržel svůj tým a dal Strakonicím šanci na korekci stavu, která přišla v 19.minutě, ovšem bylo to s kontroverzí – atak na Jíru a následná dorážka Šebesty, Jíra byl bez šance.

I ve druhé třetině předváděli oba celky kvalitní hokej. Domácí tým byl ale aktivnější a Myslivec se musel v bráně dost otáčet. Ale hosté hráli trpělivý hokej a čekali na svou příležitost. Jedna taková přišla ve 31.minutě – během dvojnásobné přesilovky se prosadil Hřebíček a začalo se znovu. Radost hostům ale dlouho nevydržela – ve 33.minutě v oslabení ujel Miroslav Kopic, jehož tečovaný pokus propadl za Myslivce. Ovšem i s koncem druhé třetiny hosté udeřili – běžela 39.minuta a nenápadnou akci zakončil do prázdné Ruda.

Nerozhodné skóre ve třetí třetině dlouho nevydrželo. Poslední fáze duelu? To byl koncert domácího celku, hráči Pelhřimova nedali Strakonicím ani metr ledu zadarmo. Dominanci domácích dirigoval především Bohumil Svoboda, který si ve 42.minutě otevřel střelecký účet. Hosté se snažili odpovědět, ale Jíra byl na brankové čáře skvělý. Bohumil Svoboda v 54.minutě využil pas Votápka a bez problémů zakončil do těch správných míst. Čistý hattrick si odškrtl Bohumil Svoboda v 55.minutě, čímž nasměroval domácí k vítězství. Razítko na triumf Poutníků přidal v 57.minutě Petr Votápek.

Pelhřimovští Poutníci vstoupili do semifinále vítězně a porazili Strakonice 7:3. Odveta se hraje na horkém ledě soupeře v neděli 8.března.

Pavel Blažek