HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.03.2020 | Pavel Blažek | A-tým

Pelhřimov nedal Milevsku šanci a slaví postup do semifinále

Pelhřimov v úvodu utkání přečkal několik oslabení a poté Poutníci v krátkém čase třikrát udeřili, čímž se naladili na postupovou vlnu. Domácí tým se nezmohl na odpor, Pelhřimov po výhře 7:1 míří do semifinále, Milevsku končí sezóna.

Milevsko

01.03.2020
17:00
1:7
(0:3, 1:2, 0:2)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 39. Šimák (Bouška Petr) - 16. Kopic (Siříště, Vysloužil), 16. Hadrava Marek (Vylíčil), 18. Hadrava Martin (Hadrava Marek, Vylíčil), 29. Svoboda B. (Hadrava Martin, Kasalý F.), 34. Hadrava Martin (Svoboda L., Hadrava Marek), 46. Hadrava Martin, 55. Kopic (Vysloužil). Rozhodčí: Květoň, Jílek - Beránek, Lang. Vyloučení: 7:6, navíc Šimák (Milevsko) 10 minut, B. Svoboda (Pelhřimov) 5 minut + do konce.. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 1150. 



MIL:

Panec - Bouška Petr., Růžek, Hastrman, Gřegořek, Hájek, Jíška, Bílek, Šimák, Hamerle, Pouch, Bouška Patrik, Müller, Radosta, Fořt, Kadilák, Suchan

HCP:

Jíra - Hráček, Bříza F., Buchta, Martínek, Zadražil, Vrátný J., Vrátný D., Kasalý F., Votápek, Svoboda L., Kopic, Hadrava Marek, Siříště, Svoboda B., Šulák, Hadrava Martin, Vylíčil, Vysloužil, Štěrba

Domácí vstoupili do utkání lépe a častěji se tlačili před Jíru v pelhřimovské brance. První část utkání byla výrazně ovlivněna nestandardním počtem hráčů na ledě, přičemž Poutníci zahřívali trestnou lavici čtyřikrát, domácí ani jednou. I tak si Milevsko moc šancí nevytvořilo, případně požár v obraně hasil skvělý Jíra. První velkou šanci si hosté vypracovali ve 12.minutě, v oslabení pláchl Svoboda, předložil na Filipa Kasalého, ten ovšem pálil pouze do břevna domácí branky. Jestliže úvod první třetiny patřil spíše domácím, závěr úvodní dvacetiminutovky byl zcela v režii Poutníků. Nejprve v 16.minutě zakončil pohlednou kombinaci na jeden dotek Miroslav Kopic a o deset vteřin později poslal bekhendem puk do růžku domácí branky Marek Hadrava. Hosté byli na koni a v 18 minutě klapla spolupráce bratrů Hadravových – Marek zpoza branky našel Martina a ten umístil puk přesně k tyči domácí svatyně.

Hned jak hosté ubránili domácí přesilovku ještě z první třetiny, pálil Vylíčil pouze do připraveného Pance. Jíra v pelhřimovské brance byl i nadále bez výraznějšího zápřahu a to ani v další přesilovce domácích. To Poutníci dostali první početní výhodu skoro v polovině zápasu a hned jí využili – ve 29.minutě pálil mezi kruhy Bohumil Svoboda a Panec se za jeho pokusem otáčel marně. Snahu domácímu týmu upřít nešlo, obrana Pelhřimova ale domácí útočníky do velkých šancí nepouštěla. Na druhé straně nechala domácí obrana v 34.minutě nepokrytého Martina Hadravu a ten blafákem popáté překonal domácího brankáře. V této třetině hráli hosté více početních výhod a v jedné z nich paradoxně inkasovali – ve 39.minutě Šimák nadvakrát překonal jinak skvělého Jíru a kosmeticky upravil skóre.

V úvodu třetí třetiny byla patrná snaha domácích o větší zdramatizování zápasu, Jíra byl však několikrát proti. Pelhřimovští dál v poklidu kontrolovali tempo hry a ve 46. minutě lovil Panec touš pošesté ze své sítě – Martin Hadrava bekhendem přesně zakončil trestní střílení po předchozím faulu na svou osobu. Definitivně tak sebral z holí domácích poslední zbytky nadějí, bylo více než jasné, že Poutníci míří do semifinále. Definitivní razítko na postup Pelhřimova padlo v 55.minutě – během domácí přesilovky vypíchl puk Miroslav Kopic, útočník Pelhřimova zapnul turbo a samostatný únik s přehledem proměnil v sedmou branku Poutníků.

Pelhřimov zvítězil i ve druhém utkání nad Milevskem, tentokrát svému soupeři nedal šanci na jeho ledě a po vítězství 7:1 pelhřimovský celek vyhlíží soupeře pro semifinále. A tím bude celek Strakonic, který vyřadil Český Krumlov 2:0 na zápasy.