HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.01.2020 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci vykolejili Lokomotivu devíti brankami

Po úvodní třetině, ve které se oba týmy prosadily dvakrát, získali pelhřimovští hokejisté rozhodující náskok v prostřední periodě. Třetí třetina nabídla strhující podívanou, kdy domácí marně dotahovali náskok hostů, ti si však po vítězství 9:5 připisují do tabulky další tři body.

Veselí nad Lužnicí

04.01.2020
17:00
5:9
(2:2, 1:3, 2:4)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 6. Klimeš (Benda), 15. Benda (Klimeš, Benda), 40. Klimeš (Benda, Benda), 46. Benda (Benda, Klimeš), 49. Arnold (Nehoda) – 3. Kasalý (Hadrava, Hadrava), 16. Kasalý (Vysloužil, Kopic), 28. Kopic (Kasalý, Vysloužil), 35. Kopic (Kasalý, Vysloužil), 39. Siřiště (Šulák, Vrátný), 42. Hadrava (Hadrava, Bříza), 43. Svoboda (Kopic), 51. Kasalý (Kasalý, Svoboda), 54. Svoboda (Kasalý). Vyloučení: 8:8, navíc Vlach (VES) 10 OT. Využití: 3:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 200. Rozhodčí: Jílek - Soukup, Tuháček.



Hosté vstoupili do utkání aktivněji, již ve 2.minutě se ocitl v dobré šanci Kopic po pasu Votápka, Dvořák byl ale připraven. Aktivita hostů přinesla záhy úvodní branku, ve 3.minutě si Marek Hadrava vyhověl s bratrem Martinem a bekhendovou kličkou otevřel skóre utkání. Vedení Poutníkům dlouho nevydrželo, v 6.minutě Benda našel volného Klimeše a nejproduktivnější hráč ligy nezaváhal. Domácí byli i nadále při chuti, Jíra v následujících minutách kryl nejednu šanci Lokomotivy. V 11.minutě měl dobrou šanci Martin Hadrava, jenž pálil ve vlastním oslabení, ale nedokázal dopravit puk do těch správných míst. Obdobně si ve 13.minutě počínal i domácí Mikeska, jehož vychytal Jíra, ale v 15.minutě pelhřimovský brankář jen přihlížel, jak ve skrumáži před ním, během pelhřimovské přesilovky, poslal domácí do vedení Benda. Radost na domácích hokejkách vydržela něco přes minutu, v 16.minutě za modrou vypálil Filip Kasalý a jeho střela se zastavila až v síti za Dvořákem. Ve zbytku úvodní dvacetiminutovky oba brankáři kryli několik šancí, ke změně skóre ale nedošlo.

Hned v úvodu druhé třetiny Jíra vychytal Klimeše, domácí v aktivitě pokračovali i nadále, Jíra ale několikrát hosty podržel. Postupně se ale Poutníci z tlaku oklepali a v 28.minutě našel Dominik Kasalý Miroslava Kopice, jenž střelou z první poslal hosty opět do vedení. Domácí to ale nezlomilo a Lokomotiva byla i nadále aktivní, ovšem obrana Poutníků domácí do velkých šancí nepouštěla. V 35. minutě, během přesilové hry, našel Dominik Kasalý zadovkou Miroslava Kopice a ten tváří v tvář Dvořákovi měl snadnou úlohu. Když v 39.minutě mezi kruhy vypálil Bohumil Svoboda přesně k tyči domácí branky, bylo v táboře Lokomotivy ještě hůř. Jiskřičku naděje ale domácí vykřesali pět vteřin před druhou sirénou, závar před Jírou proměnil v branku opět snajpr Klimeš.

Do třetí třetiny vstoupili oba celky aktivně, Arnold nejprve v dobré pozici přestřelil Jírovu branku, v protiútoku neuspěl proti Dvořákovi Votápek. Ve 42.minutě již opět udeřilo. Lukáš Siřiště dostal na brankovišti až moc volného prostoru a poslal puk pod víko domácí svatyně. Když o půlminutu později pálil od modré Bříza, Martin Hadrava pohotově tečoval mezi Dvořákovy betony, bylo to na domácí jedničku přeci jen velké sousto, mezi tyče putoval Vokůrka. Ten hned čelil v 45.minutě tutovce, kdy zabránil Kopicovi v kompletaci hattricku. Domácí ale ještě nesložili zbraně. Ve 46.minutě se tečovanou střelou prosadil Benda a když ve 49.minutě Arnold poslal odrazem o tyčku puk za brankovou čáru, utkání mělo rázem nečekaný náboj. Vítr z plachet domácím ale vzal v 51.minutě Bohumil Svoboda, který pláchl domácím obráncům a střelou švihem dodal hostům potřebný klid. Když pak v 54.minutě Dominik Kasalý využil nejistého zákroku domácího brankáře a důrazem dotlačil puk za brankovou čáru, o vítězi utkání již nebylo pochyb.

Pelhřimov tedy v divoké přestřelce uspěl na ledě Veselí nad Lužnicí, když tamní Lokomotivu přetlačil po výsledku 9:5. Další zápas čeká Poutníky 11.ledna, kdy Pelhřimov cestuje na vimperský led.

Pavel Blažek