HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
23.11.2019 | Klub | A-tým

Pelhřimov zvítězil v Milevsku a vrátil se na první místo

S úkolem odčinit první letošní porážku z ledu Českého Krumlova odcestovala parta kolem trenéra Lukašíka do Jihočeského Milevska. Od první minuty se postavil do branky Poutníků Jíra a znovu potvrdil svoji připravenost, neboť dokázal svůj tým dovést až ke tříbodovému zisku. Střelecký účet otevřel již ve druhé minutě Šulák a poté po dvou brankách přidali Bohumil Svoboda s Martinem Hadravou. Jelikož Jíra inkasoval pouze dvakrát, mohl se Pelhřimov radovat z vítězství 5:2.

Milevsko

23.11.2019
17:00
2:5
(0:3, 1:2, 1:0)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 34. Fořt (Bílek, Bouška), 47. Reindl (Pouch, Pletka) - 2. Šulák (Siříště), 3. Hadrava Martin (Kopic, Bříza F.), 19. Svoboda B. (Votápek, Vylíčil), 21. Hadrava Martin (Kopic), 24. Svoboda B. (Vylíčil, Votápek). Rozhodčí: Hamr - Bušta, Soukup. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0 V oslabení: 0:0. Diváci: 420.



MIL: Panec - Čunát, Pletka, Hastrman, Bouška, Hájek, Jíška, Jelínek, Müller, Fořt, Kadilák, Pouch, Reindl, Bílek, Radosta, Šimák

HCP: Jíra - Hráček, Cerhán, Kasalý D., Bříza F., Bříza P., Vrátný D., Vrátný J., Kasalý F., Vylíčil, Siříště, Votápek, Kopic, Šulák, Svoboda B., Buchta, Hadrava Martin, Moucha

Zápas začal v podání hostujícího celku pěkně od podlahy. Již ve druhé minutě se individuálně prosadil David Šulák a o 21 vteřin později poslal Martin Hadrava puk k tyči Pancovy klece podruhé. Domácí celek se rozjížděl pomaleji, ale v páté minutě modrozelení poprvé zahrozili, Jíra byl však na místě. Milevsko hrozilo i v následné přesilovce, ovšem i zde byl Jíra připraven. Hosté mohli přidat další branku v 8.minutě, na Pance se řítil Kopic, ale domácí brankář souboj vyhrál. Následující minuty přinesly vyrovnanou hru, ale byli to domácí, kteří se více tlačili do zakončení, ovšem bez gólového efektu. Hosté se opět více dostali do tempa v závěru třetiny, nejprve se Poutníkům nepodařilo využít přesilovku, ovšem v 19.minutě lovil Panec potřetí puk ze své sítě - Bohumil Svoboda najížděl na strážce domácí svatyně osamocen a střelou pod víko mu nedal nejmenší šanci zasáhnout.

Z druhé třetiny uběhlo pouze 30 vteřin a Poutníci se dostali do čtyřbrankového trháku. Kopic sice v samostatné akci Pance nepřekonal, práci hostující osmnáctky ale dokončil tvrdou střelou Martin Hadrava. Když v 24.minutě dorazil Bohumil Svoboda touš za Pancova záda, utkání se pomalu měnilo v exhibici. I nadále si totiž Poutníci na ledě dělali co chtěli a další góly hostů visely ve vzduchu, Panec ale v těchto momentech domácí držel. Teprve v 32.minutě se domácí dostali vážněji na dostřel Jírově kleci - Müller ale trefil pouze hostujícího brankáře. Ve 34.minutě ale přišla radost domácích - z dorážky protlačil puk za Jírova záda Fořt.
Milevsko bylo poté při chuti, tlačilo se do zakončení, ale stav 1:5 vydržel i do druhé sirény.

Hned zkraje třetí třetiny se pelhřimovští bránili v početních nevýhodách, domácí měli k dispozici i celé dvě minuty přesilovky pět na tři, Poutníci v čele s Jírou však všem atakům obstáli. Ovšem domácí se zanedlouho dostali ke korekci stavu, ve 47.minutě na kruzích vypálil Rendl a opět nalil trochu energie do snah domácího celku. Na drama mohlo být zaděláno o minutu později, Šimák ale pálil jen do tyče. Odpovědět mohli na straně hostů Martin Hadrava s Kopicem, velké šance pelhřimovských útočníků však Panec pochytal. Definitivní klid mohli hosté zajistit při dvojnásobné výhodě, ovšem naložili s ní podobně jako o pár minut předtím domácí. Panec poté pochytal několik dalších šancí Poutníků a protože domácí nevyužili ani následnou početní výhodu, stav utkání se již nezměnil. Po závěrečném hvizdu sice zkoušel domácí Fořt pěstní souboj s Dominikem Kasalým, bek Poutníků ovšem tuto situaci vyřešil rychle a razantně.

Pelhřimovští hokejisté zvítězili v Milevsku 5:2 a díky zaváhání Českého Krumlova na ledě Humpolce se Poutníci vrátili do čela Krajské ligy. Toto postavení budou hájit v sobotu 30.listopadu, kdy Pelhřimov přivítá na svém ledě Soběslav.

Pavel Blažek