HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
06.12.2019 | Jiří Rada | A-tým

Z vyhroceného utkání bere Pelhřimov všechny body

Pelhřimov vstoupil do dohrávaného utkání se Strakonicemi lépe a zásluhou Svobody se dostal do vedení. Ale hosté třemi brankami dokázali otočit stav utkání. Domácí zvládli do třetí třetiny snížit na rozdíl jediné branky a ve vyhrocené třetí periodě zvrátili stav utkání na svoji stranu a potvrdili tak svoji sílu v koncovce. Střelecký účet zápasu tak uzavřel v 57. minutě Martin Hadrava, který upravil stav zápasu na konečných 7:4. Již v sobotu od 17. hodin čeká Pelhřimov další domácí zápas, tentokrát s Božeticemi.

Pelhřimov

06.12.2019
19:00
7:4
(1:3, 2:1, 4:0)
Strakonice

Branky a nahrávky: 4. Svoboda B. (Hadrava Martin, Vrátný J.), 22. Vylíčil (Votápek, Kasalý F.), 35. Kopic (Vylíčil), 41. Hadrava Marek (Hadrava Martin, Svoboda B.), 41. Svoboda B. (Vylíčil, Kopic), 54. Votápek (Svoboda B., Kasalý D.), 57. Hadrava Martin (Kasalý F., Hadrava Marek) - 8. Dlouhý (Šebesta, Hrubý), 12. Ruda (Samohejl), 16. Řehoř, 26. Samohejl (Kovář, Ruda). Rozhodčí: Novotný - Lang, Maxa. Vyloučení: 5:4, navíc Vylíčil (PEL) 5+OK. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 160. 



HCP: Kaiseršot - Doubek, Bříza P., Bříza F., Zadražil, Hráček, Kasalý D., Vrátný D., Vrátný J., Šulák, Siříště, Hadrava Martin, Vylíčil, Kopic, Hadrava Marek, Votápek, Kasalý F., Svoboda B., Moucha

STR: Vastl - Kovář, Škoda, Hřebíček, Topinka, Hrubý, Hodánek, Hrubý, Kopenec, Šebesta, Samohejl, Řehoř, Křenek, Manšík, Jiřinec, Ruda, Dlouhý, Švec

Zápas začal v rychlém tempu a po úvodním oťukávání se na první branku čekalo jen do 4. minuty - Martin Hadrava v úniku dva na jednoho našel Bohumila Svobodu, který střelou do protipohybu nedal Vastlovi v brance hostí šanci zasáhnout. Strakoničtí se oklepali a brzy vyrovnali skóre - běžela 8. minuta, na konci tlaku v přesilové hře zůstal na moment nepokrytý puk před Kaiseršotem a s úspěšnou dorážkou přispěchal Dlouhý. Hosté se chytli příležitosti a jejich aktivita nesla své ovoce. Ve 12. minutě ujížděl Samohejl s Rudou na jediného domácího beka a druhý jmenovaný dopravil touš na místo určení. Z pohledu domácího celku bylo ještě hůř v 16. minutě, kdy Řehoř po samostatné akci zvyšoval již na dvoubrankový rozdíl. Hosté byli v této fázi zápasu lepším týmem, skóre se však do první sirény nepohnulo.

Domácí vlétli do druhé třetiny v lepším tempu a ve 22. minutě zblízka procedil puk za Vastlova záda Adam Vylíčil. Nadšení na straně Poutníků ale vydrželo jen do 26. minuty - v závaru před Kaiseršotem propadl domácímu strážci svatyně puk mezi ramenem a tělem a hosté znovu odskočili na dvoubrankový rozdíl. Úspěšným střelcem byl Samohejl Strakonice se i nadále prezentovaly hrou, na kterou dlouho nemohli Poutníci nalézt recept. Přesto ve 35. minutě poslal Vylíčil pas na rozjetého Miroslava Kopice, který přesnou střelou k tyči zvedl prapor domácích. Domácí mohli do konce druhé třetiny vyrovnat, Vastl ale několikrát Strakonice podržel.

Kdo se zdržel o přestávce na klobáse, pivu či svařáku, pravděpodobně neviděl domácí obrat v zápase. Ze třetí třetiny uběhlo 35 vteřin, když v přesilové hře vyrovnal skóre Marek Hadrava. A to nebylo vše - za 17 vteřin se prezentoval efektní zadovkou Bohumil Svoboda a domácí opět vedli. V následujících minutách se na ledě hodně jiskřilo, čemuž nechtěně pomohl i hlavní rozhodčí, jenž připustil ostřejší způsob boje. V polovině závěrečné třetiny tak přišla delší pasáž, kdy počet hráčů na ledě nebyl optimální, hosté měli k dospozici dlouhou dvojnásobnou početní výhodu a i po jejím neproměnění běžel delší trest po předchozím vyloučení Vylíčila na pět minut plus do konce zápasu. Poutníci v čele s Kaiseršotem ale všek atakům Strakonic odolali. Když se počet hráčů na ledě vyrovnal, byli to opět domácí, kteří dominancí dovedli zápas do vítězného konce. V končící 54. minutě se vydal za soupeřovu bránu Petr Votápek, místo očekávaného blafáku však volil tvrdou střelu, která skončila pod břevnem hostující klece. Definitivní razítko na domácí vítězství přidal v 57. minutě Martin Hadrava, poté se utkání, s již značně vyhrocenou třetí třetinou, pouze dohrávalo.

Poutníci porazili v dramatickém utkání Strakonice 7:4 a zakončili tak první polovinu soutěže vítězstvím. Již o necelých 24 hodin pozděli však pelhřimovský celek nastoupí do prvního odvetného utkání, k Bělé přijede celek Božetic.

Pavel Blažek