HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
19.10.2019 | Hana Říhová | A-tým

Pelhřimov i nadále jede na vítězné vlně

I po týdnu Poutníci naplnili očekávání nejen svých trenérů, ale zajisté i fanoušků, když na svém ledě v rámci pátého kola jihočeské Krajské ligy přesvědčivě přestříleli Knights z Hluboké nad Vltavou a vyhráli 10:2.

Pelhřimov

19.10.2019
17:00
10:2
(2:1, 4:1, 4:0)
Hluboká

Branky a nahrávky:12. Siřiště (Votápek, Svoboda B.), 17. Port (Hadrava Marek, Hadrava Martin), 23. Marek Hadrava (Martin Hadrava, Svoboda B.), 27. Svoboda B. (Votápek), 28. Martin Hadrava (Marek Hadrava), 40. Martin Hadrava (Marek Hadrava), 41. Filip Kasalý (Martin Hadrava, Marek Hadrava), 45. Votápek (B.Svoboda, D.Kasalý), 52. Kasalý F. (Martin Hadrava), 54. Marek Hadrava (Martin Hadrava) – 4. Kašper (Miler), 25. Heřmánek (Maurenz, Miler)



HCP: Jíra (Urban) – Vrátný J., Bříza F., Hráček, Zadražil, Bříza P., Port, Kasalý D., Doubek, Svoboda B., Hadrava Martin, Vysloužil, Kopic, Votápek (C), Siřiště, Hardava Marek, Šulák, Kasalý F., Buchta, Svoboda L., Moucha

HLU: Dašek – Heřmánek, Formánek, Žluva, Dušek, Kříž, Maurenz, Šesták, Miler, Gottwald, Moudrý, Dvořák, Kašper, Bahula

První třetina, stejně jako v minulém kole, pro domácí nezačala vůbec příznivě, jelikož za Jíru na konci čtvrté minuty poslal touš Martin KAŠPER. Domácí se pak sice tlačili na bránu svých soupeřů, nicméně jejich nepřesné přihrávky jim kazily šance na vyrovnání. Následně domácí zvládli početní nevýhodu, ovšem na druhou stranu poté ani oni sami nevyužili svou výhodu vyššího počtu hráčů na ledě, kterou jim svým faulem poskytl střelec prvního gólu zápasu Martin Kašper. Ve dvanácté minutě se pelhřimovští dočkali vyrovnání, které zařídil Lukáš SIŘIŠTĚ. Následná pasáž zápasu nabídla divákům na zimním stadionu hru nahoru dolů. Tu ukončil Vladimír PORT, když v 17. minutě prostřelil Daška a poslal tak Poutníky do vedení 2:1. Tato změna stavu byla tou poslední, kterou první třetina poskytla, a tak se lehčeji do šaten odcházelo domácím hráčům.

Druhá třetina začala hrou v šesti ze strany hostí, a tak se pelhřimovským naskytla další příležitost vstřelit gól v početní výhodě, to se bohužel nepovedlo. Nikdo si nemusel ale zoufat, protože pár vteřin poté, co se počet hráčů na ledě vyrovnal, využil pas zpoza branky Martin HADRAVA. Stav 3:1 nevydržel dlouho, Hluboká se snažila dotáhnout a tak v pětadvacáté minutě trefou Richarda HEŘMÁNKA snížila na 3:2. Na tuto změnu stavu se snažil zareagovat Miroslav Kopic, nicméně na Daška nevyzrál. Brankáře Knights ale překoval na konci 27. minuty Bohumil SVOBODA, když po oku lahodícím pasu z obrany od kapitána Petra Votápka krásně zakončil samostatný nájezd. Hned jedenáct vteřin po gólu domácí osmičky, zvedali fanoušci ruce nad hlavu počtvrté, jelikož se za zády Daška ocitl další touš, a to opět z hole Martina HADRAVY. Další část třetiny nabídla divákům po jednom vyloučení na obou stranách, která zůstala bez využití. Ke korekci stavu ovšem ještě během této dvacetiminutovky došlo, a to když se opět ukázalo, že spolupráce mezi bratry Hadravovými na ledě prostě funguje – Martin HADRAVA vsítil šestou branku zápasu.

Třetí, poslední, dvacetiminutovka začala pro domácí velice zdařile, když se padesát tři vteřin po jejím začátku trefil hráč s dresem číslo 46, Filip KASALÝ. Gólové trefy se v zápase dočkal i kapitán Poutníků Petr VOTÁPEK, když ho zadovkou našel Bohumil Svoboda a umožnil mu tak změnit počet vstřelených gólů na domácí straně na číslo osm. Ve dvaapadesáté minutě se po vzhledné kombinaci Martina Hadravy a Filipa KASALÉHO ocitl touš v brance Hluboké po deváté. Tato minuta zápasu nabídla nejen gól z hole mladšího z bratrů Kasalých, ale i vzájemný souboj mezi Dominikem Kasalým a Martinem Kašperem, za který oba borci skončili na trestné lavici. Lépe se tam ovšem, nejen díky oslavnému skandování fanoušků, sedělo pelhřimovské osmaosmdesátce, jelikož skóre bylo, jistě k radosti hráče s tímto číslem na dresu, již 10:2. Úspěšným střelcem byl tentokrát Marek HADRAVA. Tento stav byla také stavem konečným.

Poutníci tedy i po zápase s TJ Hlubokou nad Vltavou Knights nadále zůstávají stoprocentní, byť opět museli dohánět gólovou ztrátu. K dalšímu zápasu hokejisté vyrazí hned další sobotu 26. října na domácím ledě proti týmu Strakonic, celku, který patří k nejsilnějším této skupiny.