HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
12.10.2019 | Hana Říhová | A-tým

Pelhřimov má další tři body doma, i když poprvé v sezóně prohrával

Očekávání bylo naplněno, Poutníci poprvé změřili síly s celkem, jenž patří mezi čelo jihočeské Krajské ligy. Dvě třetiny byl souboj s Veselím nad Lužnicí vyrovnanou partií, třetí dějství ale patřilo jednoznačně domácím, kteří zapisují do statistik vítězství 8:4.

Pelhřimov

12.10.2019
17:00
8:4
(1:2, 3:2, 4:0)
Veselí nad Lužnicí

Branky a nahrávky: 4. Votápek (Kasalý D.), 22. Kopic (Votápek), 23. Svoboda (Votápek), 39. Martin Hadrava (Kasalý F.), 41. Hadrava Marek (Hadrava Martin), 42. Votápek, 57. Marek Hadrava (Kasalý F.), 59. Martin Hadrava – 1. Klimeš (Mikeska), 13. Benda (Syrovátka), 22. Bárta (Houdek), 39. Vlach (Klimeš)



HCP: Kaiseršot (Jíra) – Doubek, Port, Hráček, Bříza P., Zadražil, Kasalý D., Vrátný, Bříza F., Votápek, Hadrava Marek, Svoboda L., Kasalý F., Siřiště, Kopic, Šulák, Svoboda B., Buchta, Hadrava Martin, Moucha

VES: Dvořák (Vokůrka) – Míchal L., Štěcha, Fencl, Čančura, Nehoda, Koláček, Klimeš, Vlach, Kratochvíl, Mikeska, Bárta, Benda, Houdek, Míchal J., Bůžek, Syrovátka

První třetina nezačala pro domácí celek vůbec příznivě, jelikož hned z první střely hostů, která mířila na brankáře Kaiseršota padl gól, Klimeš v individuální akci překonal Kaiseršota v domácí brance. Bylo znatelné, že tento rychlý gól zaskočil nejen domácí celek, ale i diváky na stadionu.Svěřenci trenérského dua Lukašík, Humeš se okamžitě začali snažit o vyrovnání, a to se na začátku čtvrté minuty povedlo za asistence Dominika Kasalého kapitánovi Petru Votápkovi, který se touto brankou opět o něco přiblížil stému gólu v pelhřimovském dresu.V následujících minutách třetiny se domácím dostala výhoda vyššího počtu mužů na ledě, a to po faulu Jakuba Čančury, kterou bohužel domácím nepodařilo proměnit.K navýšení skóre došlo opět, bohužel ze strany hostů, v čase 12:42, kdy za Kaiseršotova záda po chybě domácí obrany vsítil touš bez menších problémů Radek Benda. Domácí se navíc, méně než za minutu, museli bránit ve čtyřech, jelikož si šel na trestnou lavici sednout Lukáš Siřiště.Hru v oslabení domácí celek zvládl, a navíc dostal další příležitost zaskórovat v přesilovce. To se sice domácím povedlo, ale bohužel branka byla dosažena vysokou holí, a tím pádem nebyla rozhodčím uznána. Následnou nejvýraznější akci předvedl Miroslav Kopic, který ovšem svou snahu nezakončil kýženým výsledkem.Během domácí přesilovky se ovšem také vyznamenal Jakub Kaiseršot, jenž zlikvidoval gólovou šanci hostů. První třetině se do šaten odcházelo do šaten za stavu 1:2.

Druhou třetinu začal aktivněji Pelhřimov, kdy hned v jednadvacáté minutě na brankáře Dvořáka vypálila puk domácí devítka, Martin Hadrava. To sice gólem neskončilo, nicméně fanoušci Poutníků nemuseli smutnit, jelikož se v minutě dvaadvacáté trefil Miroslav Kopic, kterého při úniku 2 na 1 našel Petr Votápek. Radost domácím nevydržela moc dlouho, jelikož odpověď ze strany Veselí přišla okamžitě. Hosté si vzali vedení zpět po střele Františka Bárty.Možnost na vyrovnání se Poutníkům naskytla v třiadvacáté minutě, kdy byl vyloučen hráč hostí. Tu využila pelhřimovská osmička, Bohumil Svoboda, když našel skulinku mezi konstrukcí svatyně hostů a brankářem Dvořákem.V této třetině si domácí taktéž vyzkoušeli oslabení 3 na 5, které následovalo po vyloučení Martina Hráčka a Vladimíra Porta, které bylo doprovázeno projevy nelibosti fanoušků. Toto dvojnásobné oslabení zvládl tým bez jediného inkasovaného gólu.Následovalo vyloučení na straně hostů, které chtěl nejprve využít Marek Hadrava a následně Petr Votápek, nicméně ani jednomu se to nepovedlo, a tak tato početní výhoda zůstala ze strany Pelhřimova nevyužita.Ve vylučování se pokračovalo začátkem devětatřicáté minuty, kdy si šla na trestnou sednout domácí šestačtyřicítka za hákování. Prohřešek Filipa Kasalého byl promptně potrestán Martinem Vlachem.Gól do šatny si ovšem neodnášeli Poutníci, nýbrž hráči Lokomotivy, protože se v čase 38:41 trefil Martin Hadrava, kterému asistoval, dříve potrestaný, Filip Kasalý.Z ledu se po prostřední dvacetiminutovce odcházelo za vyrovnaného stavu 4:4.

Poslední dějství sobotního zápasu bylo jednoznačně příjemnější pro domácí hokejisty, kteří byli od začátku o dost aktivnější než hráči Lokomotivy a dokázali tak za Dvořáka vsítit hned čtyři branky.První touš za brankáře Veselí zapadl hned v jednačtyřicátá minutě po souhře bratrského dua Hadravových, kdy se z gólu radoval Marek Hadrava.Podruhé se za svá záda ohlédl Dvořák jen minutu po pátém inkasovaném gólu, když jej překonal Petr Votápek. Poutníci kontrolovali vývoj hry a necelé čtyři minuty před koncem přidal další branku Marek Hadrava, kterému tentokrát neasistoval jeho bratr Martin, ale Filip Kasalý, mladší z druhého bratrského dua oblékající pelhřimovský dres.Naposledy touš do branky hostí zavítal v devětapadesáté minutě, kdy již jejich svatyni nestrážil brankář Dvořák, a tak Martin Hadrava neměl sebemenší problémy potvrdit vítězství domácích osmou vstřelenou brankou.

Poutníci tedy na vlastním ledě porazili nebezpečnou Lokomotivu Veselí nad Lužnicí přesvědčivě 8:4, byť konečnou podobu skóre dostal zápas až v závěrečné třetině. K dalšímu střetnutí vyjedou domácí hokejisté opět na domácím ledě, kdy v sobotu 19. října přivítají Rytíře z Hluboké nad Vltavou.