HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.09.2019 | Pavel Blažek | A-tým

Pelhřimov zdolal Vimperk a je nadále stoprocentní

Domácí Poutníci vstoupili do utkání aktivně a do 14.minuty odskočili svému soupeři na čtyřbrankový rozdíl. To však hosty nezlomilo a Vimperští vsítili ještě v první třetině svou úvodní branku. Vimperk vycítil šanci a ve druhé třetině byli hosté Poutníkům velmi nepříjemným soupeřem. Po druhé brance Vimperka ve třetí třetině ale přišly dva zásahy domácích, kteří tak navázali na výhru z minulého kola.

Pelhřimov

28.09.2019
17:00
6:2
(4:1, 0:0, 2:1)
Vimperk

Branky a nahrávky: 4. Kasalý F. (Hadrava Marek, Svoboda L.), 9. Bříza F. (Hadrava Marek, Hadrava Martin), 11. Kopic (Vrátný D., Votápek), 14. Vysloužil (Kopic, Zadražil), 48. Vysloužil (Kasalý F.), 51. Votápek (Vysloužil) - 17. Turek (Předota J.), 45. Švarc (Předota J., Sitter R.). Rozhodčí: Jílek - Tuháček, Vavruška. Vyloučení: 5:4, navíc Předota (VIM) 10 OT . Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 210. 



HCP: Kaiseršot - Kasalý D., Bříza P., Bříza F., Zadražil, Hráček, Port, Vrátný D., Vrátný J., Hadrava Marek, Svoboda L., Votápek, Kasalý F., Vysloužil, Siříště, Kopic, Šulák, Svoboda B., Buchta, Hadrava Martin, Moucha

VIM: Podskalský (od 14. Robl) - Janásek, Lang, Horejš, Sitter R., Paukner, Předota O., Suchánek, Předota J., Švarc, Sitter J., Korous, Chval, Novotný, Bojer, Turek

Úvod utkání se nesl v duchu aktivity domácího celku, Poutníci se častěji tlačili před Podskalského v brance hostí. Na úvodní branku se čekalo jen do 4.minuty, Marek Hadrava našel od mantinelu Filipa Kasalého a ten procedil puk mezi Podskalského betony. Stejná spolupráce byla k vidění také v 9. minutě, během dvojnásobné přesilovky domácích zužitkoval Filip Kasalý početní výhodu a domácí se dostali do trháku. V 11.minutě mohl Filip Kasalý dovršit hattrick, Podskalský ale nájezd domácího útočníka vychytal. O chvíli později přišla další gólová radost domácích, závar před Podskalským přetavil Miroslav Kopic v třetí branku Poutníků. Když ve 14.minutě zvýšil Martin Vysloužil na čtyřbrankový rozdíl, zdálo se, že domácí utkání jasně dominují. Ovšem v závěru úvodní dvacetiminutovky se do hry více dostali i hosté, Paukner a po něm i Horejš si ale vylámali zuby na domácím Kaiseršotovi. Tlak hostů dále gradoval díky přesilové hře a v 17.minutě hosté vsítili svojí první branku v utkání, Kaiseršot mnoho neviděl a pustil za svá záda puk po střele Lukáše Turka. Sitter ještě v 19.minutě zaměstnal domácí obranu i s Kaiseršotem, skóre se již do první sirény neměnilo.

Zvýšenou aktivitu si hosté přenesli i do druhé třetiny, Kaiseršot byl ale připraven. Domácí postupně vyrovnali hru a ve 24.minutě mohl navýšit domácí vedení Marek Hadrava, svůj únik ale nezakončil přesně.Takřka celou druhou třetinu byl k vidění bojovný hokej na obě strany, vyložených šancí mnoho nebylo. Několikrát ale museli oba muži v maskách předvést své kvality, více práce v prostřední dvacetiminutovce měl přeci jen domácí Kaiseršot, jenž lapil několik šancí Vimperka na zdramatizování zápasu. Skóre po druhé siréně však zůstalo stejné jako po první dvacetiminutovce.

Do třetí třetiny naopak vstoupili lépe Poutníci, své šance ale nevyužili. Naopak Vimperk svou šancí nepohrdl - při početní výhodě vytvořili modrobílí před Kaiseršotem závar, který ukončil ve 45.minutě střelou pro víko domácí svatyně Michael Švarc. O minutu později předvedl Josef Vrátný gesto fair-play, když odvolal údajný faul na svou osobu. Vimperští najednou cítili šanci na bodový úspěch, v 48.minutě ale tyto naděje vzaly za své po tvrdé střele Martina Vysloužila, která skončila v šibenici Podskalského branky. Domácí opět kontrolovali vývoj hry a v 51.minutě zatloukl poslední hřebíček do vimperské rakve přesnou dorážkou Petr Votápek. Podskalský i nadále kryl velké šance domácích, skóre však vydrželo až do závěrečného hvizdu.

Pelhřimovští Poutníci porazili před domácím publikem Vimperk 6:2 a v krajské lize zůstávají stoprocentní. O udržení této bilance bude Pelhřimov bojovat v sobotu 5.10. v duelu proti Radomyšli.

Pavel Blažek