HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
22.09.2019 | Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov potvrdil roli favorita a deklasoval Božetice

A je odstartováno! Pelhřimov vstoupil do nového ročníku Jihočeské krajské ligy vysokou výhrou nad Božeticemi. Poutníci rozhodli již v první třetině, kdy po dvou brankách vstřelili kapitán Petr Votápek s Bohumilem Svobodou a pátou branku přidal Martin Hadrava. Střelecké hody pokračovaly i nadále, až se na světelné tabuli zobrazilo konečných 1:9.

Božetice
ZS Milevsko
22.09.2019
17:00
1:9
(0:5, 0:3, 1:1)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 43. Buriánek (Nevolný A., Brabec) - 4. Svoboda B. (Kasalý D.), 7. Vysloužil (Votápek, Šulák), 17. Kopic (Votápek, Vysloužil), 17. Svoboda B., 18. Hadrava Martin (Port), 24. Hadrava Marek (Hadrava Martin, Kasalý F.), 29. Siříště (Zadražil, Šulák), 29. Hadrava Marek (Kasalý F.), 45. Vrátný D. (Votápek, Vrátný J.). Rozhodčí: Jílek - Knor, Komzák. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 96.



BOZ: Šindelář - Homola, Straka, Hanzlík, Mareš, Hošek T., Hošek P., Votruba, Záhorovský, Linhart, Cmunt, Schönbauer, Buriánek, Brabec, Nevolný A., Nebolný L.

HCP: Kaiseršot - Kasalý D., Buchta, Martínek, Zadražil, Hráček, Port, Vrátný D., Bříza F., Siříště, Kopic, Svoboda B., Šulák, Hadrava Martin, Votápek, Vysloužil, Hadrava Marek, Vrátný J., Kasalý F.

Úvod utkání se nesl ve svižném tempu, nejprve Filip Kasalý tvrdou ranou přestřelil domácí klec, na druhé straně Kaiseršot vychytal Hanzlíka. Hosté se postupně dostali do tempa a ve 4.minutě vyslal Dominik Kasalý přesný pas na Bohumila Svobodu, který se prosadil střelou po ledě. Domácí Božetice se dostaly do těžkého útlumu i v následujících minutách, kdy především skvělý Šindelář držel naděje domácích nad vodou. Domácímu brankáři někdy pomohla i konstrukce jeho branky, jako v 7.minutě, kdy Vysloužil zazvonil na tyč. Tlak hostujícího celku ale přinesl druhou branku, o kterou se postaral Petr Votápek přesnou střelou mezi kruhy. Střela byla nejspíš tečovaná a Šindelář mnoho neviděl. Pelhřimovští i nadále diktovali tempo hry, i díky přesilovým hrám, které ale zůstaly bez využití. I domácí ale dokázali zahrozit, ve 13.minutě lapil Kaiseršot v rychlém sledu šance Nevolného i Linharta. Následoval postupný tlak hostů, který gradoval mezi 17. a 18. minutou, kdy se v rozmezí 44 vteřin prosadili Miroslav Kopic po pěkné kombinaci s Votápkem a poté po samostatných akcích Bohumil Svoboda s Martinem Hadravou. Domácí se na konci třetiny dočkali hry v početní výhodě, která ale změnu stavu v první dvacetiminutovce nepřinesla.

Domácí Straka zkraje druhé třetiny tvrdou střelou přestřelil hostující klec, v dalších minutách ale opět vzali taktovku utkání do svých rukou hostující Poutníci. Ve 24.minutě klapla osvědčená spolupráce, Martin Hadrava našel u tyče nekrytého Marka Hadravu a šestý gól Pelhřimova byl na světě. Následně prověřil pozornost Kaiseršota Nevolný, jinak ale pelhřimovský brankář během druhé třetiny mnoho práce neměl. To Šindelář na druhé straně se rozhodně nenudil a i když často předváděl skvělé zákroky, v 29.minutě již nedosáhl na dorážku, kterou se prosadil Lukáš Siřiště. Ještě v téže minutě se prosadil Marek Hadrava a i když se skóre do druhé sirény nepohnulo, hosté kontrolovali vývoj utkání a jen sporadicky pouštěli domácí Plameny na dostřel své brance. Z poklidného průběhu druhé třetiny se vymkla akce z 36.minuty, kdy po střetu Martina Hadravy a Radka Záhorovského se domácí hráč jen těžce zvedal z ledu.

Ve 43.minutě přišel čestný úspěch domácích Plamenů. Během přesilové hry dopravil puk za bezmocného Kaiseršota Martin Buriánek. I hosté následně využili svou přesilovou hru, ve 45.minutě poslal puk do šibenice domácí branky Dominik Vrátný. Následující minuty se nesly v duchu vyrovnané hry, o vítězi utkání bylo v podstatě rozhodnuto. Puk na holi měli stále častěji Poutníci, ale Šindelář v domácí brance, i přes devět obdržených branek, podával statečný výkon a především jeho zásluhou neinkasovali domácí nepopulární desítku. Také Kaiseršot v brance hostů působil jistým dojmem, skóre se do závěrečného hvizdu již nepohnulo.

Pelhřimov zvítězil nad Božeticemi přesvědčivě 9:1, následující utkání odehrají Poutníci na domácí půdě v sobotu 28.září, kdy Pelhřimov přivítá Vimperk.

Pavel Blažek