HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
04.09.2018 | Daniel Lhotský | A-tým

Medvědi nezvládli první třetinu a ze Žďáru nad Sázavou vezou vysokou porážku

Medvědům zatím v přípravě dělal největší problém úvod každého zápasu. Ani úterní zápas nebyl výjimkou, v 15. minutě prohrávali již o tři branky. Za medvědy sice snižoval ve 29. minutě Tomáš Mejzlík, po něm se ale prosadili už pouze hosté a připsali si vysoké vítězství 6:1.

Žďár nad Sázavou

04.09.2018
18:00
6:1
(3:0, 2:1, 1:0)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 2. Kovářů (Krupka), 3. Jícha, 16. Stehlík (Tlačil), 34. Stehlík (Lojek), 36. Pleva (Hasoň, Franek), 56. Franek (Hasoň) – 29. Mejzlík (Pospíchal). Rozhodčí: Kopeček - Berger, Klouda. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 205. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.



ZNS: Sláma (Kulich) – Poizl, Pleva, Kališ, Lojek, Půža, Kolda, Marek – Bureš, Jícha, Kuřítko, Prokš, Hasoň, Franek, Krupka, Konečný, Kovářů, Čermák, Stehlík, Tlačil

PEL: Holík (3. – 41. Holata) – Slabý, Pospíchal, Kasalý D., Krtek, Kohút, Srnský – Mejzlík, Heidrich, Menšík, Votápek, Plachý, Kadlec, Kasalý F., Hadrava, Kaminski

Aktivněji do první části utkání vstoupili hosté, ale paradoxně se do vedení dostaly Plameny. Hned z první střely se totiž prosadila třetí útočná formace. Puk do pásma zavezl Jakub Konečný, jenž ho předal Krupkovi. Ten naznačil střelu a poté našel před úplně prázdnou brankou Ondřeje Kovářů, jenž rozvlnil síť – 1:0. Prakticky hned z dalšího útoku se žďárští hokejisté radovali podruhé. Z levého kruhu se dostal ke střelecké pozici Lukáš Jícha a ten Holíka překonal podruhé – 2:0. Slušnou šanci měl Franek, jenž z voleje napálil Holíka nepříjemně do ramena, přičemž mu praskl řemínek u masky a byl nucen vystřídat za Holatu. Pelhřimov měl poté více ze hry a Sláma se předvedl několika dobrými zákroky, které udržely vedení žďárských Plamenů. Přes to se ještě před koncem prvního dějství radovali z branky domácí. Ve skrumáži před brankou byl hodně důrazný Jan Tlačil, ovšem puk nakonec za čáru dotlačil Ondřej Stehlík - 3:0.

Druhá třetina už pokračovala podle předpokladů a Plameny zaměstnávaly Holatu čím dál tím více. Tlak ale ve čtvrtou branku prozatím nevedl, naopak z protiútoku se prosadil Pelhřimov. Přesnou přihrávku zpoza branky zužitkoval střelou z první Tomáš Mejzlík - 3:1. To bylo ale pro tuto třetinu ze strany Ledních medvědů vše, posléze už úřadovali jen domácí. Na útočné modré čáře se zmocnil puku Ondřej Stehlík, jenž si před Holatou přehodil kotouč na backhand a střelou nad rukavici zvýšil vedení domácích – 4:1. Búra dovršily Plameny pět minut před koncem druhého dějství. Po přesné přihrávce Hasoně prostřelil Holatu Martin Pleva - 5:1.

Do posledního dějství nastoupil znovu do branky Holík. V první polovině třetí třetiny se Plamenům nedařilo vyvarovat se faulům. Ovšem pelhřimovští hokejisté nedokázali využít ani dvojnásobnou přesilovou hru pět na tři. Lední medvědi se snažili snížit, ovšem proti zodpovědné hře žďárských hokejistů neměli odpověď. Normu letošních přípravných zápasů Plameny dovršily před koncem utkání. Znovu se předvedl Tomáš Franek, jenž dělovkou pod horní tyčku nedal Holíkovi žádnou šanci - 6:1.

Ohlasy po utkání

Radovan Biegl (asistent trenéra SKLH Žďár nad Sázavou):

„V první třetině jsme paradoxně dali rychlé dva góly, které ovlivnili celý zápas. Pelhřimov ale přes to byl aktivnější a museli jsme si k tomu něco o přestávce říct. Ačkoliv pak ve druhé třetině Pelhřimov snížil, tak jsme měli zápas pod kontrolou. Je i dobře, že si Jirka Sláma docela dost zachytal a vypadá před sezonou v pohodě, což je pro tým hodně důležité. Dali jsme zase šest branek a doufejme, že jsme se nevystříleli do sezony."

Marek Melenovský (trenér Lední medvědi Pelhřimov):

„Dneska jsme tahali za kratší provaz, nebylo to z naší strany ideální. Říkali jsme si, že musíme chytit začátek a to se zase nepovedlo. Je to příprava, ale nepřijde to samo od sebe. Hokej je tvrdá dřina, v jakékoliv soutěži a to si musíme uvědomit. Je to o práci na ledě a my jsme pracovali méně.

Ondřej Krásný