HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
14.10.2018 | Tomáš Bečka | A-tým

Prohry už jsou minulostí, rezerva poprvé zvítězila.

Pelhřimovská rezerva si připsala až ve své druhé sezoně první výhru. Stalo se tak v nedělním zápase, kdy k Bělé zavítalo táborské béčko. Šádovi svěřenci se v šesté minutě dostali zásluhou Zadražila do vedení, které vydrželo jen minutu. Náskok vrátil ale ještě v první třetině na pelhřimovské hokejky Siřiště a v poslední periodě pak pojistil výhru Aleš Heinrich. Záložní celek se navíc mohl spolehnout na jisté zákroky gólmana Holaty, jenž předvedl řadu důležitých zásahů.

Pelhřimov B

14.10.2018
17:00
3:1
(2:1, 0:0, 1:0)
Tábor B

Branky a nahrávky: 6. Zadražil, 20. Siřiště (Heinrich), 55. Heinrich - 7. Kratochvíl (Pospíchal). Rozhodčí: Jílek - Šimánek, Diviš. Vyloučení: 1:0 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0 Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1. Diváci: 51.



LMB: Holata - Slabý, Kroupa, Bříza, Hráček - Dominik Vrátný, Josef Vrátný, Svoboda - Siřiště, Heinrich, Šulák - Kaminski, Kadleček, Zadražil

TBB: Stibal (Bartoň) - Růžek, Dudák, Hubáček - Hošek, Jankovský, Kadilák, Hošek, Ježek, Hubáček, Kratochvíl, Syrovátka, Pospíchal, Jelínek, Novák, Brabec

Po dvou úvodních zápasech, kdy rezerva pokaždé inkasovala tvrdý debakl, byly do sestavy zařazeny i hráči prvního mužstva. A na hře byla jejich přítomnost znát. Lední Medvědi totiž od začátku utkání hýřili aktivitou a dobrým pohybem. Tento počin navíc už v šesté minutě přetavili ve vedoucí gól. Jan Zadražil se nejlépe zorientoval před brankou a prostřelil gólmana Stibala. 

Pouze minutu a čtyřicet sekund vydrželo Medvědům vedení. Defenziva Medvědů se totiž dopustila chyby při rozehrávce, kterou potrestal Kratochvíl. Po celý průběh první třetiny mohli diváci sledovat vyrovnaný a zároveň rychlý hokej, jenž nabízel šance na obou stranách. Jak brankář Holata, tak Táborský Stibal však drželi své celky. Tedy až do závěrečné minuty úvodní dvacetiminutovky. Heinrich vyhrál buly v útočném pásmu přímo na Lukáše Siřištěho, jenž svižnou střelou prostřelil hostujícího gólmana podruhé. Pelhřimovští si tak odnesli do kabiny slibné vedení 2:1.

Do druhé periody měli Šádovi svěřenci raketový nástup. Nejprve Heinrich a po něm Kaminski si vypracovali dvě slibné příležitosti, které Stibal s vypětím všech sil zlikvidoval. Heinrich se nejprve svou dravostí probil až před strážce táborské svatyně, ale jeho pokus do bekhendu skončil na levém betonu brankáře Kohoutů. Kaminski pak provedl povedený manévr, když se dravostí dostal z rohu útočného pásma až před Stibala, který střelu do odkryté brány lapil svou holí.

I hosté si vypracovali několik šancí, ale Martin Holata předváděl skvělé zákroky a jeho výkon rostl zákrok od zákroku. Kadilákovu střelu schoval do lapačky, stejně tak Syrovátkův pokus jen nechal vyniknout Holatovu rukavici, se kterou v průběhu zápasu předvedl efektivní zásahy. Přes veškeré střelecké pokusy druhá dvacetiminutovka branku nenabídla.

Ve třetí třetině se taktéž dlouho čekalo na gól. Blízko mu byly hosté ve 49. minutě, když hráli svou první a také poslední přesilovou hru. Čtveřice bránících se ale nakonec přes počáteční tlak v klidu ubránila, čímž se postavil stavebním kámen pro první výhru v sezoně. V 55. minutě totiž Aleš Heinrich na červené čáře proskočil mezi dvěma obránci a tváří v tvář proti Stibalovi uspěl rychlou kličkou do forhendu. 

B-tým Ledních Medvědů tak slaví svou vůbec první výhru v krajské soutěži, když porazili rezervu táborských Kohoutů 3:1.     

Ohlasy po utkání

Radek Šáda (trenér Lední Medvědi Pelhřimov B): Dnes to bylo odbojované utkání. Měli jsme pomoc od hráčů z A-týmu a organizace hry vypadala jinak. Vyvarovali jsme se zbytečných chyb, což bylo klíčové. I když zápas skončil 3:1, šancí jsme měli na jasné vítězství. Ale buďme rádi, že jsme vybojovali tři body, od čehož se musíme odrazit.

Tomáš Bečka