HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.02.2019 | Redakce | A-tým

Pelhřimov se nechytil ani proti Táboru

Po dvou vysokých prohrách cestovali svěřenci trenéra Libora Bezděka na led rivala z Tábora. Pelhřimov se ujal vedení již v první minutě zásluhou Kopice, ale domácí ve druhé části stav utkáni otočili a vítězství ve třetí periodě ještě potvrdili.

Tábor

30.01.2019
18:00
5:3
(0:1, 2:1, 3:1)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 35. Skočovský (Sladkovský, Prášek), 37. Pípal (Škrdleta, Jelínek), 42. Březina (Skočovský, Prášek), 48. Drda (Blažek), 54. Prášek (Skočovský, Sladkovský) - 1. Kopic (F. Kasalý, R. Adam), 22. D. Adam (Kopic), 59. D. Adam (F. Kasalý, Hladoník). Rozhodčí: Hucl - Kreuzer, Rubáš. Vyloučení: 6:8 Využití: 1:0 Góly v oslabení: 0:0 Střely: 37:25 Diváci: 756



TAB: Kolář (Novák) - Černý, Adam, Skočovský, Duben, Dvořák, Pechánek - Blažek, Kadilák, Drda - Březina, Sladkovský, Prášek - Pípal, Jelínek (41. Syrovátka), Škrdleta.

PEL: Holík (Urban) - Kříž, Klus, R. Adam, D. Kasalý, Kohút - D. Adam, Kopic, Votápek, F. Vrátný, Svoboda, Vrátný, Hladoník, Sigmund.

V první třetině prohráli táborští hokejisté boj o fanouška na celé čáře. Jejich projev nebyl ani z desetiny podobný tomu ze Šumperka a předvedli výkon, na který nemohou být ani zdaleka pyšní. Výrazně to ovlivnila už 38. vteřina hry, kdy Pelhřimovští využili hrubé chyby domácích při střídání a rána Kopice skončila pod horní tyčí Kolářovy klece - 0:1. Táborské mužstvo částečně procitlo až po ubráněném oslabení ze 6. minuty, kdy si pelhřimovský brankář Holík připsal první zákroky. Ve zbytku třetiny se domácí hráči dostali do vedení alespoň v počtu střel na branku, s výjimkou pokusů Práška a Sladkovského ale žádná z nich nesplňovala kritérium pro ohrožení soupeřovy branky. Hosté si tak odnesli do šatny jednobrankové vedení, na které se ani zdaleka nenadřeli.

Důrazný přestávkový apel na přístup a hru kohoutů jakoby se minul účinkem a na konci 22. minuty přišel druhý trest - mladík D. Adam se ve středním pásmu uvolnil přes obránce a jeho vzdušná přihrávka se od těla bránícího hráče odrazila za Kolářova záda - 0:2. Následující minuty se odehrávaly za obrovské nervozity a herního trápení táborského týmu, a protože ani Lední Medvědi při svém vedení nevyvíjeli výraznější snahu o hokej, nemělo se oko diváka o co opřít. Výjimkou se stala šance domácího Sladkovského, kterou zneškodnil Holík, a následný samostatný únik F. Kasalého, při kterém Jihočechy udržel v naději na bodový zisk Kolář. Obraz hry se proměnil až s nástupem druhé poloviny zápasu, kterou rozbila řada vyloučení na obou stranách. Táborští hráči se postupem času přece jen dostali do tempa a přes spoustu nepřesností a sražených kotoučů si vynutili tlak i šance. Ve 31. minutě ochozy už už jásaly při tutovkách Práška a Sladkovského, ale Holík na čáře famózně zasáhl. Ve zbylých minutách druhé části už nejen zahřmělo, ale také uhodilo. V úvodu 32. minuty obkroužil Sladkovský branku, následně Prášek posunul puk ke Skočovskému, a ten konečně zbavil Holíka jeho kouzla - 1:2. Na konci 37. minuty odvedla v útočném pásmu výtečnou práci třetí formace a dočkala se za to zasloužené odměny. Po Škrdletově nahození před branku vyplul puk do prostoru mezi kruhy a Pípal ho z první napálil do správného místa určení - 2:2. V samém závěru prostřední periody mohli domácí hokejisté svůj obrat dokonat, ale dva střelecké pokusy Březiny zastavila branková konstrukce.

Co se domácímu hráči s číslem 22 na zádech nepodařilo v závěru druhé třetiny, to si vynahradil v nástupu do závěrečného dějství. Ve zbytku přesilové hry se Březina dostal k teči Skočovského střely a vychýlil ji mimo dosah brankáře Holíka - 3:2. Po tomto radostném okamžiku a předchozí herně solidní fázi střetnutí se předváděná hra znovu potopila pod hladinu druholigového průměru. Navzdory tomu ze sebe Táborští brzy setřásli tíhu nejistoty a zásluhou dvou vstřelených branek se otočili vítězným směrem. V čase 47:01 se šťastnou střelou zpoza obránce prosadil Drda a o šest minut později rozjásala diváky krásná kombinace po ose Sladkovský, Skočovský a zakončující Prášek - 5:2. O poslední změnu skóre se postarali hosté z města rekordů a kuriozit, kteří využili dalších zmatků před táborskou klecí a zásluhou jihlavského mladíka D. Adama snížili na 5:3. Na konci se celek Pelhřimova odhodlal ke hře bez brankáře, ale dramatickou koncovku mu nevtiskl. Ke gólu v ní měl nejblíže s velkou chutí hrající táborský forvard Sladkovský, ale svou střeleckou smůlu v utkání neprolomil a nasměroval puk jen do tyče. 

Reportáž převzata z webu: hctabor.com

Pavel Šácha