HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
13.10.2018 | Jiří Rada | A-tým

Medvědi prospali první třetinu a Žďár potvrdil svoji formu

V pelhřimovské sestavě se představili hned dva jihlavští junioři a také navrátilec Oščádal, který již oblékal dres Medvědů v loňské sezóně. Vstup do utkání se však povedl jednoznačně hostům a statická obrana Pelhřimova musela hasit jednu šanci za druhou. Výsledkem byl stav 0:4 po první třetině. Ve zbylých dvou třetinách se hra domácích zlepšila, ale na favorita ze Žďáru nad Sázavou to nestačilo. Plameny si tak odvezli vysoké vítězství 6:1

Pelhřimov

13.10.2018
18:00
1:6
(0:4, 1:1, 0:1)
Žďár nad Sázavou

Branky a nahrávky: 32. Votápek (Kadlec) – 8. Hasoň (Kolda), 13. Kališ (Bureš), 18. Peslar (Bureš), 19. Tlačil (Peslar, Prokš), 24. Kuřítko (Gregar), 58. Franek (Hasoň). Rozhodčí: Horáček – Krátký, Svoboda. Vyloučení: 6:7.Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 30:36 (3:19, 13:6, 14:11) Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:6.



PEL: Holík (26. Holata) – Vrátný, Kohút, Rašín, Port, Pospíchal, Slabý, Kasalý D., Hadrava Martin, Heinrich, Kaminsky, Vysloužil, Votápek, Pigl, Siřiště, Kasalý F., Oščádal, Hadrava Marek, Kadlec

ZNS: Sláma – Kolda, Pika, Lojek, Pleva, Peslar, Kališ, Tlačil, Gregar, Kovářů, Prokš, Kunstmüller, Bureš, Jícha, Kuřítko, Hasoň, Franek, Wasserbauer

Hosté ze Žďáru nad Sázavou vlétli na domácí celek pěkně zostra a domácí obrana v čele s Holíkem byla prakticky permanentně pod tlakem Plamenů. Zejména při početní výhodě se obrana Ledních Medvědů bránila s vypětím všech sil. Holík sice několikrát domácí celek podržel, ale v 8.minutě ani on nezmohl nic proti dorážce Hasoňe, který čekal nekrytý před domácí brankou. V končící 9.minutě jeden z hostujících hráčů odvolal faul na svou osobu, čímž si právem vysloužil potlesk za gesto fair-play. Ve 13.minutě vypálil Kališ od mantinelu, puk zaplaval ve vzduchu a Holík, který měl zakrytý výhled, těžko mohl na tuto situaci reagovat. Ani to ale hostům nestačilo a v 18.minutě lovil Holík puk ze své brány potřetí. Peslar vybojoval u mantinelu puk a poté vypálil nechytatelně pod horní tyčku. Černou dvacetiminutovku z pohledu domácího celku podtrhl Tlačil, který o chvíli později dopravil puk za brankovou čáru po předchozím závaru.

Domácí celek vstoupil do druhé třetiny o něco lépe, nicméně aktivita se brzy vrátila na hokejky Plamenů, kteří ve 24.minutě navýšily svůj náskok. Během přesilové hry se v závaru před Holíkem prosadil Kuřítko. To bylo na domácího brankáře moc a o chvíli později byl nahrazen Holatou. Postupem času si domácí celek vytvářel šance ke skórování, na pelhřimovských hokejistech byla vidět snaha o korekci nepříznivého stavu – Sláma byl ale v této fázi zápasu stoprocentní. Lední Medvědi se ale přeci jen dočkali, paradoxně při vlastním oslabení. Ve 32. minutě vybojovali puk Kadlec s Votápkem a vzniklé přečíslení zakončil druhý jmenovaný střelou do poloprázdné branky. Aktivita domácího celku rostla a krátce před druhou sirénou musel Sláma vytáhnout několik skvělých zákroků.

Ve třetí třetině měli domácí na hokejkách řadu šancí, ale Sláma již v tomto duelu dále nekapituloval. Při některých šancích mu pomohla i branková konstrukce, ovšem s postupujícím časem bylo vidět, že i hosté v tempu polevili a hlídali si vývoj zápasu. Na druhé straně se několikrát předvedl i pelhřimovský Holata, jenž předváděl povedené zákroky. Přesto se hosté ještě jednou prosadili, Franek v 58.minutě povedeným blafákem napsal konečný účet pro domácí celek nepovedeného duelu.

Žďár nad Sázavou zvítězil v Pelhřimově po přesvědčivém výkonu 6:1, když o svém vítězství rozhodli hosté již v úvodní dvacetiminutovce. K dalšímu zápasu zajíždí družina trenéra Melenovského do nedalekého Tábora, kde se Lední Medvědi pokusí přerušit sérii proher.