HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
06.10.2018 | Tomáš Bečka | A-tým

Z urputného boje vytěžili Pelhřimovští pouze bod

Jako den a noc byly první dvě třetiny oproti té třetí. Zatímco v prvních čtyřiceti minutách zápas příliš hokejové krásy nenabídl, třetí dvacetiminutovka už přeci jen snesla přísnější měřítko. Po bezbrankové první třetině se v té druhé ujali hosté vedení o dvě branky, které ještě do přestávky zkorigoval Martin Vysloužil. Ten samý hráč pak ve třetí periodě vyrovnal, načež Filip Kasalý dokonal první obrat ve skóre. Jenže Kopřivnice dokázala deset minut před koncem vyrovnat, čímž poslala zápas do prodloužení. V něm se po jednapadesáti sekundách hry prosadil Stříž, a tak přiřkl svému týmu bod navíc.

Pelhřimov

06.10.2018
18:00
3:4 pr.
(0:0, 1:2, 2:1 - 0:1)
Kopřivnice

Branky a nahrávky: 39. Vysloužil (Martin Hadrava, Kadlec), 48. Vysloužil (Kadlec, Martin Hadrava), 48. Filip Kasalý (Votápek) – 27. Hrubý (Suchý, Fojtík), 36. Gebauer (Pagáč, Ficek), 50. Krutil (Sluštík), 61. Střížek (Mach, Gebauer), Vyloučení: 7:8 (+ Pargáč 5+20 za zásah do hlavy nebo krku) Využití: 1:1 V oslabení: 0:0 Rozhodčí: Reich - Horká, Roupec



PEL: Holík (Holata) – Vrátný, Kohút, Port, Pospíchal, Slabý, Kasalý D. – Hadrava Martin, Heinrich, Kaminsky, Vysloužil, Votápek, Siřiště, Šulák, Kasalý F., Hadrava Marek, Kadlec

KOP: Hromada (46. Fendrich) – Stříž, Ficek, Krutil, Zuzaník, Bail, Marek, Fojtík – Hrubý, Pargáč, Korec, Mach, Červenka, Gebauer, Suchý, Raška, Kofroň, Gola, Sluštík

První třetina byla více urputným bojem o každý kousek ledu než pohledným hokejem s ofenzivními nápady. První vážnější šanci si vypracoval kopřivnický Kofroň, který z vrcholku kruhu trefil tyč Holíkovy branky. Na druhé straně kontroval Martin Hadrava, jenž ale minul ve slibné šanci Hromadovu svatyni.

Kopřivnice dokázala zahrozit i v oslabení, kdy využila liknavé rozehrávky domácích. Červenka lehce tečoval letící puk, jenž nakonec trefila Holíka do masky. Žádné další zajímavé akce v úvodní části k vidění nebyly. Až ve druhé třetině uviděli diváci první gól. A k nevoli většiny z nich v brance domácích. Tatra hlubokým napadáním nedala Pelhřimovu prostor při rozehrávce, hosté se v útočném pásmu zmocnili puku a Daniel Hrubý lehkou tečí střely od modré čáry poprvé překonal Martina Holíka.

O devět minut později pak hosté navýšili své vedení. Robin Gebauer zůstal před Holíkem nekrytý a pohodlně uklidil puk vyražený pelhřimovským gólmanem za brankovou čáru. V polovině třicáté osmé minuty byl ale kopřivnický Jiří Pragáč vyloučen na 5 minut plus do konce utkání za úder do oblasti hlavy a krku na Lukáš Siřištěho. Pelhřimovští nepohrdli nabídnutou přesilovkou, když se Martin Vysloužil zjevil tváří v tvář Hromadovi, udělal kličku do forhendu a puk zasunul za beton kopřivnického gólmana.

Třetí třetinu načali hosté slibnou šancí i přesto, že hráli v oslabení. Mach se řítil sám na Holíka, jenž jeho ránu vytěsnil. Ve 46. minutě musel z ledu hostující gólman Hromada, jemuž praskl nůž na brusli. Do brány se za něj postavil René Fendrich, který záhy inkasoval. Domácí využili rychlého brejku, který táhl po pravé straně Kadlec, udělal obránci výhybku na střed hřiště, kde nezištně předložil puk Martinu Vysloužilovi a ten pohotovou a zároveň prudkou střelou pod horní tyč vyrovnal stav zápasu.

Od vyrovnávací branky uplynulo třicet sedm sekund, když stadion explodoval radostí potřetí. Zmatků před kopřivnickou bránu nejlépe využil Filip Kasalý. Ale Kopřivničtí s odpovědí dlouho neotáleli. Už za dvě minuty v přesilové hře vyrovnal Michal Krutil.

V těchto momentech hra dostala řádný spád, jenž mohl vyšperkovat hattrickem Martin Vysloužili, kdyby mu však Fendrich jeho bekhendový blafák nevytěsnil lapačkou. Utkání tak dospělo až do prodloužení, které trvalo padesát jedna sekund. Nahození Macha z rohu kluziště srazil za Holíkova záda David Stříž. Medvědi tak získali alespoň bod, který jim dopomohl na páté místo tabulky.