HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
29.10.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

Nejtěžší direkt v sezoně. Krumlov nastřílel rezervě sedmnáct branek

V rámci devátého kola krajské ligy přijel na led posledního Pelhřimova šestý Český Krumlov a už od začátku šel suverénně za vítězstvím. První třetinu ovládli hosté poměrem 0:7, když v rozmezí patnácti minut nastřílel hattrick Svěchota. Za domácí vstřelil jediný gól ve druhé periodě Josef Vrátný z trestného střílení. Poslední část pak opět patřila hostům, když druhý hattrick zápasu dokonal obránce Břečka. Konečné skóre se tak zastavilo na poměru 1:17.

Pelhřimov B

29.10.2017
17:00
1:17
(0:7, 1:4, 0:6)
Český Krumlov

Branky a nahrávky:21. Vrátný (TS) – 1. Svěchota (Klíma, Ungr), 9. Klíma (Ungr, Svěchota), 11. Svěchota (Ungr, Klíma), 15. Svěchota (Čížek), 18. Ungr (Klíma, Andrýsek), 18. Břečka (Andrýsek), 20. Malovec (Gallistl, Šimek), 22. Vondřich (Kadlec), 26. Břečka, 29. Klíma (Ungr), 35. Kadlec (Břečka), 44. Šimek (Klíma), 46. Kadlec (Fučík), 46. Čanda, 52. Vondřich (Svěchota, Ungr), 55. Břečka (Šimek), 57. Fučík (Malovec)



LMB: Urban(35. Stibal) – Benýšek, Buchta, Cerhán, Doubek, Hráček, Kroupa, Klaga, Knězů, Moucha, Nikodým, Šípek, Šulák, Vrátný, Zadražil, Vrátný, Beníšek

CKR: Pícha(Černý) – Malovec, Šimek, Andrýsek, Čížek, Břečka, Gallistl, Čanda, Svěchota, Kadlec, Klíma, Ungr, Fučík, Šťastný, Vondřich, Řepa, Vodička, Berný

Již od první minuty jasně diktovali tempo zápasu hosté. První gól přišel už po 48 sekundách hry, kdy se trefil Svěchota. Pelhřimov se dostal pouze do několika šancí, asi největší z nich měl Moucha, ale tomu se nepodařilo usměrnit kotouč za Píchova záda. Hosté nepolevovali v tlaku a brzo se opět radovali. Do akce se dostal Klíma, který zakončoval do zcela odkryté brány. Potřetí se trefili hosté už v 11. minutě, konkrétně Svěchota po krásné akci hostů přidal svou druhou branku. V 15. minutě se opět trefil Svěchota, a tak dokonal svůj hattrick. Do konce první třetiny se prosadili ještě Ungr, Břečka a Malovec. Hosté tak šli do kabin se sedmigólovým vedením.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji domácí, a v 21. minutě si vynutili trestné střílení, které nakonec Josef Vrátný využil. Hosté ale o minutu později odpověděli, ve zmatcích před bránou Urbana se nejlépe zorientoval Vondřich. Ve 25. a 28. minutě skórovali za hosty Břečka s Klímou, což znamenalo pro domácí potupnou desítku. To ale hostům nestačilo, další gól zařídil ve 35. minutě Kadlec. Ve stejném momentě skončilo i Urbanovo působení v bráně, kde ho nahradil Stibal. Hosté ani tehdy nepolevovali ve tlaku, avšak žádný gól v druhé periodě už nepřidali.

Třetí třetina byla opět v jednoznačné režii hostů. Ve 44. minutě pokračoval v krumlovském řádění Šimek, kdy se přesně trefil pod horní tyč. Ani pak hosté nepolevili v tlaku a znova se radovali. Ve 46. minutě se v rozmezí 26 sekund trefili po pohledných akcích Kadlec s Čandou. Ani přesilová hra domácí hokejisty nenastartovala a po neproměněných šancích trestali znova hosté, přesně v 52. minutě proměnil svou šanci Vondřich. Následovalo oslabení hostů, během kterého vyzkoušel nijak zvláštní střelou Stibalovu pozornost. Jenže ten si zrovna vybral svou slabou chvilku v zápase, kdy si sám srazil kotouč do brány. Dvě minuty poté se ještě jednou radovali hosté, když Fučík zužitkoval samostatný únik a upravil na konečných 1:17. V zápase se blýskli hattricky Svěchota s Břečkou. Medvědí rezerva tak zůstává po osmi kolech bez bodu, hrůzostrašný výsledek budou moci Šádovi svěřenci odčinit první listopadovou sobotu na ledě Humpolce.

foto: www.jchokej.cz

Daniel Lhotský